More

  Champions League: Molde videre etter dramatisk returoppgjør

  Molde møter Galatasaray i siste kvalrunde til Champions League, men slapp med skrekken mot Klaksvik.

  Molde hadde færøysk ettmålsledelse å hente opp da lagene møttes til returoppgjør på Aker Stadion i kveld, og hjemmelaget gikk umiddelbart til verks. Molde kom i 100 ut av startblokkene, og satte Klaksvik umiddelbart under knallhardt press.

  LES OGSÅ: Fire millioner i potten i V75

  Magnus Wolff Eikrem briljerte innledningsvis, og Molde kom til flere gode sjanser i åpningskvarteret ved blant annet Emil Breivik. Vertene fikk også ballen i mål før det var spilt ti minutter, men Eikrems mål ble korrekt underkjent for en offside. Så, etter 17 minutter, skulle blåtrøyene endelig få uttelling. En corner ble svinget inn av en strålende Eikrem, som fant Kristian Eriksen. Midtbanespilleren stusset ballen bak Nils Jonatan Johansson i Klaksvik-målene, og dermed var lagene like langt sammenlagt.

  Molde
  Kristian Eriksen Scoret For Molde.

  Klaksvik bedre med

  Molde fortsatte å trykke Klaksvik voldsomt bakover. Eikrem misset en kjempemulighet bare minutter etter han assisterte Eriksen, men etter hvert fikk færøyingene litt bedre kontroll, etter å ha vært under et vanvittig trykk innledningsvis. 1-0 til hjemmelaget til pause.

  Molde
  Vegar Forren Måtte Ta Telling Tidlig I Andreomgang, Men Kom Seg Etter Hvert På Beina.

  Molde åpnet best også etter hvilen, men det gikk ikke lang tid før gjestene spilte på seg stadig mer selvtillit, og stadig mer inn i oppgjøret. Árni Frederiksberg, som var så glitrende i den første kampen for en snau uke siden, begynte å få mer kontakt med ballen, og virket å få mer krefter etter hvert som kampen skred frem. Halvveis ut i andreomgang, hadde Erling Moe sett nok, og tok ut en sliten Magnus Wolff Eikrem, og satset offensivt ved å sette inn spissen Veton Berisha.

  Ingen kasser for Kassi

  Moes grep fungerte ikke. I stedet var det Klaksvik som nå virkelig begynte å spille seg til store sjanser, og som nå øynet et seiersmål sammenlagt. Tidligere Stabæk-spiss Luc Kassi kom til to gedigne muligheter, en heading på corner og et langskudd, men lyktes utrolig nok ikke med å score.

  Molde virket tomme for ideer, og det gikk stadig lenger tid mellom sjansene i hjemmelagets favør. I VGs kommentatorboks, ble ekspertkommentator Kjetil Rekdal mindre og mindre imponert over det han så av vertene, og til tross for nordmennenes store dominans i førsteomgang, var de faktisk til slutt litt heldige over at matchen gikk til ekstraomganger. Det ble imidlertid ikke blåst av før full tid før Markus Kaasa brente en kjempesjanse til å avgjøre for Molde på overtid av andreomgang.

  Linnes doblet

  Det gikk seks minutter av den første ekstraomgangen før vi fikk den første målsjansen, og igjen var det Markus Kaasa som forsøkte skuddfoten. Avslutningen gikk til corner, som de til slutt ikke fikk noe ut av. Stort mer skjedde ikke i den første ekstraomgangen. Det skulle imidlertid endre seg i den andre.

  Molde
  Molde Fikk Til Slutt Den Andre Scoringen De Letet Lenge Etter.

  Nok en gang var det spilt seks minutter i omgangen, og Molde fikk en corner. Etter mye om og men, trillet ballen til slutt til Martin Linnes, som ventet på 16-meteren fra litt skråvinkel. Høyrekanten gjorde akkurat som mot Sandefjord, dundret ballen i lengste hjørnet, utakbart for keeper. Da eksploderte det på Aker Stadion, mens fortvilte Klaksvik-spillere tok seg til hodet.

  Molde videre

  Da var det Klaksvik sin tur til å jage scoringen, som ville gi deg straffekonkurranse. Færøyingene gikk videre på bekostning av Häcken på nettopp straffer i forrige kvalifiseringsrunde, og kampen bølget frem og tilbake i sluttminuttene. Med tre minutter igjen av andre ekstraomgang, fikk Klaksvik frispark i god posisjon. Gjestenes avslutningsforsøk ble blokkert av hjemmelaget, men Klaksvik fikk utrolig nok ikke corner.

  MFK tok seg god tid i sluttminuttene, og brukte enhver anledning til å drøye tiden. Og laget fra rosenes by stod distansen, slapp unna med skrekken, vant kveldens oppgjør 2-0 og dermed 3-2 sammenlagt. Det betyr at Galatasaray venter i fjerde og siste hinder før gruppespillet i Champions League, men Molde er uansett sikret inngangsbillett til Europa League.

  Klaksvik har imidlertid ingen grunn til å henge med hodet; De er nemlig sikret Europa-spill på Færøyene denne høsten, og er garantert gruppespill i Conference League.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen