More

  Southend leverte full fest hjemme mot ligaleder Chesterfield

  Tv-kampen fra National League leverte til det fulle. Southend tuktet ligalederne Chesterfield i herlig oppgjør fra Roots Hall.

  Kort oppdatering på status i National League

  Denne høsten har vært en berg og dalbane for Southend. Det er ikke mange ukene siden klubben ble reddet fra den sikre død etter at vi tidligere hadde omtalt den enorme krisen de var inne i. Med ti poengs trekk var det mange som i starten av sesongen fryktet et nytt nedrykk for den før så store klubben, men selv da det blåste som verst utenfor banen stod laget på Roots Hall fjellstøtt. Manager Kevin Maher har imponert så mye at klubber høyere opp har spurt om hans tjeneste, uten å lykkes.

  I går fikk han og resten av hans mannskap besøk av ligalederne i National League, Chesterfield. De stod med 13 kamper uten tap i ligaen og strittet av selvtillit etter også ha slått ut Portsmouth i FA-cupen forrige helg. De tok også ledelsen på Roots Hall ved hjelp av Will Griggs femte scoring for sesongen. Men andreomgangen ble alt annet enn munter.

  Southend snudde på tre minutter

  Anført av et festkledd hjemmepublikum tok vertene kommando fra start i andreomgang. Harry Taylor ble felt og straffesparket satte Southend born and bread-mannen Jack Bridge i mål.

  Bare minutter senere lå den i nettet bak Chesterfield-keeper Harry Tyrer som rotet inn vådeskuddet fra Wes Fonguck. Snuoperasjonen var i boks og Southend stod av stormen som fulgte og sikret seg tre nye poeng. Selv med ti minuspoeng er de nå bare syv poeng unna play off. Håpet om opprykk lever for klubben som nylig fryktet endt liv.

  Slik ser det ut i National League

  Oldham og Hartlepool tok sterke borteseiere mot Woking og York City. Sammen med Rochdale har de tre tidligere storlagene los på topp syv til tross for en varierende høst. Chesterfield tapte som nevnt, men heldigvis for dem tapte nærmeste nabo Barnet 2-0 hjemme mot Gateshead.

  Norwood ble matchvinner for Oldham

  I bunnen vant Oxford City som eneste av de seks nederste lagene da de knuste til med 4-0 borte mot Jordan Ibe og hans Ebbsfleet Town. Kidderminster, Fylde, Ebbsfleet og York City er nå under streken, men med kort vei opp til både Oxford City, Boreham Wood, Maidenhead og Woking. Kampen om å unngå nedrykk ser ut til å bli hard denne sesongen.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen