More

  Sevilla med ny Europa League-tittel etter straffedrama

  Sevilla avgjorde fra 11-metersmerket, og Gonzalo Montiel ble den store helten – akkurat som i VM-finalen.

  Det gikk ikke uventet til ekstraomganger da Sevilla og Roma skulle gjøre opp om Europa League-tittelen i Budapest, onsdag kveld. Og om de første 90 minuttene ikke ble preget av altfor mange målsjanser til noen av lagene, sørget i alle fall Romas delegasjon for at det engelske dommerteamet fikk mer enn nok å gjøre.

  For hele Roma-benken, med spillere og støtteapparat, tok rundgang på å angripe fjerdedommer Michael Oliver med verbale mitraljøser gjennom hele oppgjøret, og ute på banen fikk ikke Anthony Taylor stort enklere arbeidsvilkår. Dommerne lengter nok allerede tilbake til den “enklere” hverdagen i Premier League.

  Roma tok ledelsen

  Tilbake til selve kampen, så var det Roma som tok første stikk. Snaut ti minutter før pause, ble Paulo Dybala spilt nydelig igjennom av Gianluca Mancini, og alene med keeper Bono, holdt argentineren hodet kaldt og avsluttet enkelt i lengste hjørne. Roma tok dermed med seg 1-0-ledelse til pause, og etter hvilen var det et atskillig mer påskrudd Sevilla-lag som kom ut til andreomgang.

  Paulo Dybala, Roma. Sevilla. Roma.
  Paulo Dybala Med Sin Signaturfeiring Etter Han Satte Inn Romas Ledermål.

  For spanjolene hadde åpenbart fått tydelige og konkrete beskjeder av manager José Luis Mendilibar, og Los Nervionenses gikk umiddelbart til verks med å pepre romernes 16-meter med innlegg. Og ti minutter ut i omgangen fikk Sevilla uttelling. Et innlegg sørget for at en hardt presset Mancini satte ballen i eget mål, og dermed var lagene like langt.

  Ekstraomganger – som forventet

  Resten av omgangen bar preg av mye stopp i spillet, og før dommer Anthony Taylor rakk å blåse av for ordinær tid, hadde han blåst 31 frispark og delt ut syv gule kort. Han pekte også på straffemerket da Lucas Ocampos ved første øyekast ble felt et kvarter før slutt, men etter en rask tur innom VAR-skjermen, ble Sevillas straffespark korrekt omgjort.

  José Morinho Holdt Det Gående Gjennom Hele Kvelden Mot Anthony Taylor Og Resten Av Dommerteamet. Roma. Sevilla.
  José Morinho Holdt Det Gående Gjennom Hele Kvelden Mot Anthony Taylor Og Resten Av Dommerteamet.

  På overtid i andreomgang var det Sevilla som var nærmest en avgjørelse, men det ble til slutt klart for ekstraomganger. De bar i stor grad preg av to slitne lag, som ikke var villige til å ta altfor stor risiko for å få det etterlengtede seiersmålet. Det ble ikke skapt noen store målsjanser i løpet av de 30 ekstra minuttene, men på sidelinjen, dirigerte José Mourinho opprøret mot dommerteamet i kjent stil. Dermed var det duket for straffekonkurranse.

  Montiel avgjorde

  Sevilla fikk umiddelbart en fordel i straffesparkkonkurransen, før et eneste spark ble tatt. Spanjolene vant nemlig myntkastene som ga dem både det første straffesparket og at straffekonkurransen skulle spilles foran de tilreisende supporterne fra Spania.

  Begge lag scoret på sin første straffe, men så bommet Roma på sine påfølgende to. Dermed fikk Gonzalo Montiel, mannen som satte inn det avgjørende straffesparket for Argentina i VM-finalen, muligheten til å avgjøre en ny finale – et snaut halvår senere. Høyrebacken misset, men VAR besluttet at Roma-keeper Rui Patrício hadde forlatt streken da straffen ble tatt, og dermed fikk Montiel en ny mulighet til å avgjøre.

  Denne gangen holdt han hodet kaldt, og dermed vant Sevilla sin syvende Europa League-triumf, og den fjerde på de siste ni årene. José Mourinho? Han tapte sin aller første Europacup-finale, i hans sjette forsøk.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen