More

  Europa League-finalen: Blir det 7. tittel for Sevilla?

  Sevilla og Roma barker sammen i Europa League-finalen onsdag kveld.

  • Sevilla – Roma (Europa League)
  • Onsdag kl. 21:00 (TV3+)
  • Puskas Arena, Budapest

  Vi har blitt godt vante med å se Sevilla i Europa League-finalen i dette årtusenet. Men, at de skulle dukke opp i Budapest i denne aller siste maikvelden, var det ingen som hadde sett for seg – i alle fall ikke for bare noen måneder siden.

  Kongene av Europa League

  Los Nervionenses hadde nemlig mer enn nok med å holde seg i divisjonen, og var svært nedrykksutsatt da José Luis Mendilibar tok over skuta – klubbens tredje manager denne sesongen. Siden Mendilibars ansettelse, har ikke Sevilla sett seg tilbake.

  Mendilibar har ledet Sevilla i 15 kamper, og tapt kun to av dem. Plassen i La Liga ble sikret for lengst, og det ga klubben muligheten til å konsentrere seg om turneringen de selv betrakter seg som kongene av – nemlig Europa League. Sevillas seks triumfer i denne turneringen er det ingen som kan matche.

  – Alle i klubben snakker om denne turneringen. Materialforvalteren, fysioene og resten av støtteapparatet, alle snakker om hva Europa League betyr for oss. Fansen snakker om det hele tiden. Vi gjør alle sammen det. Uansett hvordan vi ligger an i ligaen, vil vi alltid gå for å vinne Europa League når vi er med i den, understreker Pepe Castro, klubbens president, overfor avisa the Guardian.

  Mourinho står i veien

  Sevilla har slått ut storheter som Manchester United og Juventus på veien til Europa League-finalen på Puskas Arena i Budapest. De var underdoger i begge disse oppgjørene i kvart- og semifinalen, og blir underdoger igjen i kveld. Bookmakerne har satt 1,82 i odds på at Roma hever trofeet til slutt, mot 1,92 ganger innsatsen på Sevilla. Spanjolene er imidlertid godt vante med rollen som underdog, men det er også i høyeste grad Mourinho.

  Alle hans triumfer i Europa er tuftet på å spille rollen som David i den historiske duellen mot Goliat. Kanskje ikke så rart da at Mourinho prøvde det han kunne på å fraskrive seg favorittstempelet, da han på pressekonferansen ble konfrontert med at Roma har et større budsjett enn kveldens motstander, Sevilla.

  – Nei, det tror jeg ikke noe på, når du ser på spillerne som Sevilla har. Hvis vi bruker mer penger enn dem på lønninger, så er det fordi Sevilla sine spillere tjener for lite. Vi stiller med unggutter fra reservelaget. Hvis de tjener mer enn for eksempel Erik Lamela, En-Nesyri og Montiel, så er det fordi de er underbetalte, sier Mourinho til det Madrid-baserte nettstedet Relevo.

  Må vinne for å få bli med i Champions Leauge

  Seier i Europa League gir som kjent direkte adgangsbillett til den aller mest prestisjefylte turneringen, Champions League. Og triumf i kveld er begge disse lagenes eneste mulighet til å få bli med det i ypperste selskap til høsten. Sevilla har som kjent hatt en grusom sesong i La Liga før de ansatte Mendilibar i mars, mens Roma har brukt de siste ukene i Serie A på å skusle vekk muligheten til å komme blant topp 4.

  Youssef En-Nesyri Og Sevilla Skal Gjøre Opp Om Ettertraktet Europa League-Trofé Og Ikke Minst Champions League-Billett. Europa League-Finalen
  Youssef En-Nesyri Og Sevilla Skal Gjøre Opp Om Ettertraktet Europa League-Trofé Og Ikke Minst Champions League-Billett.

  Ingen seiere på de siste syv i hjemlig serie har tatt romerne ned til sjetteplass på tabellen, uten mulighet for å komme blant de fire beste. Sevilla er også uten seier på sine tre siste i La Liga, men, som Roma, har også de hatt stadig større fokus på kveldens finale.

  Skader og suspensjoner

  Marcos Acuña er suspendert for Sevilla, men Marcão og Tanguy Nianzou er tilbake fra skader, men må trolig ta plass på benken. Pape Gueye og Tecatito er ikke registrert for spill i Europa. Chris Smalling er tilbake fra skade, men det er slett ikke sikkert om Paulo Dybala blir klar i tide, som stadig sliter med anklene sine. Marash Kumbulla og Rick Karsdorp er bekreftet ute for romerne.

  Odds fra Norsk Tipping

  • H 2,95
  • U 2,80
  • B 2,75

  Tipset

  Det er særdeles lite som skiller disse lagene, og Europa League-finalen i Budapest kan gå alle veier. Vi tror mest på en lang kveld i den ungarske hovedstaden, og setter noen kroner på U og ekstraomganger.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen