More

  Høstens lag i Championship

  To nordmenn på høstens lag i Premier League. Ingen får plass på høstens lag i Championship

  Etter 23 serierunder og halvspilt serie er det på tide med høstens lag i Championship også. Burnley og Sheffield United har los på Premier League. Et hav av lag jakter de fire magiske playoff-plassene og Huddersfield er det eneste laget som virkelig sliter i bunn.

  Keeper, venstreback og midtstopper var posisjonene det var enklest å ta ut denne høsten. Bortsett fra det var det tette dueller om de gjenværende plassene.

  At Burnley bare stikker av med en spiller og managerplassen kan man jo argumentere mot, men både Jay Rodriguez på topp og Manuel Benson falt utenfor de elleve utvalgte. Sistnevnte har vært en supersub og med bare syv starter ble det vanskelig å ta han ut, selv om han har storspilt. Han er uansett den første vi sender utpå om dette laget ikke fungerer.

  Høyrebacken gikk til en Birminghams-spiller og dermed måtte Ethan Laird og James Bree begge gi tapt selv om begge hadde fortjent en plass på laget.

  Vi forsøkte hardt å få en Blackburn-spiller med på laget også, men med ti tap kan man argumentere for at de har vært for ustabile til å komme med. Liverpool-utlånte Tyler Morton uten tvil nærmest i det som har vært en imponerende høst fra han. På venstrekant var det tre spillere det stod mellom og beklageligvis for Sunderlands Jack Clarke, Burnleys Nathan Tella og Watfords Ismaïla Sarr havner de på benken denne gangen.

  Høyrekant går til en som ikke er høyrekant. Men mangel på gode alternativ gjorde at det på et tidspunkt var Josh Sargent som fikk den plassen. Det føltes feil og dermed trekker vi ned Sheffield Uniteds gode Iliman Ndiaye selv om det ville skapt furore på twitter i det laguttaket ble lagt ut.

  På topp må både Brereton Diaz, Scott Hogan og Jerry Yates vike selv om man hadde mange nåværende toppscorere å velge mellom. Men særlig Watfords Joao Pedro har grunn til å føle seg snytt.

  Høstens lag: 4-4-2

  KEEPER:

  Viktor Johansson, Rotherham United

  7 clean sheets og redningsprosent på 78%. Fantastisk høst for keeperen som har vært fremragende i de fleste av overraskelsene Rotherham har bydd på denne høsten.


  HØYREBACK

  Maxime Colin, Birmingam

  31-åringen som ble ligaens første spiller til å score på Preston hjemme på Deepdale i serierunde åtte sniker seg inn på høstens lag. Har vært en veldig viktig brikke i et av ligaens mest komplette forsvar. Birmingham ble tippet ned før sesongstart men med ekstremt solid forsvarsspill har de lagt seg bare to poeng bak QPR på sjetteplass. Colin har vært i klubben noen år nå og fremstår som tryggheten selv i John Eustace sitt mannskap.

  MIDTSTOPPER

  Anel Ahmedhodzic, Sheffield United

  En strålende signering. Har bidratt til at klubben har holdt nullen i åtte av de 16 kampene han har spilt. Er også sjefen i det forsvaret som har sluppet inn færrest mål til nå i sesongen med sine 20 baklengs. Fire mål og to målgivende har det også blitt på bosnieren med fortid i Malmö.

  MIDTSTOPPER

  Jordan Storey, Preston North End

  Selvfølgelig skal Preston ha en mann på listen. Laget som nektet å slippe inn mål de første 14 kampene har bidratt til deres 11 nuller på første 21 kamper. Det er utrolig å tenke på at 25-åringen senest forrige sesong ble lånt ut til Sheffield Wednesday i League One. Står også med to scoringer som begge har vært avgjørende. Den siste var overtidscoringen som sikret tre poeng hjemme mot Middlesbrough.

  VENSTREBACK

  Hassane Kamara, Watford

  Venstrebacken en av de mest solide og jevnt presterende på Watford denne høsten. Har bidratt sterkt i deres offensive spill. Var i utgangspunktet ikke back men har gjennom denne høsten vist at det kanskje er der han hører hjemme.

  HØYREKANT

  Iliman Ndiaye, Sheffield United

  Spiller helt ute av posisjon men Ndiaye måtte med. Har med sine ni mål og fire målgivende vært en av de fremste målpoengkongene denne høsten. Manager Paul Heckingbottom uttalte før forrige kamp at han aldri hadde sett Ndiaye bedre enn nå, og av de to kampene vi fikk se etter VM-pausen er vi helt enig.

  MIDTBANE, SENTRAL

  Zian Flemming, Millwall

  Høstens Lag I Championship 1018755398 1 Scaled
  Høstens Lag I Championship 5

  9 mål og flere av dem både matchavgjørende og vakre. Nederlenderen er et av årets kjøpt i Championship etter overgangen fra Fortuna Sittard. Skal ha en stor del av æren for at Millwall også i år blander seg inn i kampen om opprykk.

  Josh Brownhill, Burnley

  Fem mål og fem assist på første 20 for en av Vincent Kompanys viktigste menn. Midtbanespilleren har storspilt fra dag en denne sesongen og den tidligere Bristol City-spilleren har vist at han ikke skal spille en sesong til på nest øverste nivå. Premier League-kvalitet fortjener Premier League-spill.


  VENSTREKANT

  Ilias Chair, Queens Park Rangers

  Han satt på benken til Marokko helt frem til bronsefinalen. Men den imponerende høstsesongen gjør at han unngår benken med et nødskrik her. Har bidratt med tre mål og seks assist denne sesongen og topper dermed assisttabellen sammen med blant andre lagkamerat Stefan Johansen. Kommer nå tilbake til ny manager og kanskje kan han gi QPR mer jubel i siste halvdel av sesongen.


  SPISSER

  Oliver McBurnie, Sheffield United


  At denne fyren her skulle få bli med på et høstens lag hadde nok ingen forventet. Han hadde gått 45 ligakamper uten scoring før han ordnet 1-1 på Kenilwort Road i slutten av august. Et og et halvt års ventetid var over og siden så han seg aldri tilbake. Åtte nye scoringer og toppscorer i klubben sammen med høyrekanten på dette laget. At han i tillegg til å gi juling bidrar med scoringer gjør han gull verdt for både Sheffield United og vårt lag.


  Victor Gyokeres, Coventry
  Etter halvspilt serie er det en svenske som topper toppscorerlisten i Championship. Etter en tung start både poengmessig og scoringsmessig har det virkelig løsnet for Gyokeres og Coventry. Ti scoringer på hans 18 kamper denne sesongen og fem på hans fem siste ligakamper. Er høyaktuell for andre klubber enten i det kommende overgangsvinduet eller ved sesongslutt. Han blir ikke i Championship en sesong til.

  MANAGER

  Vincent Kompany, Burnley

  Det stod mellom Kompany, John Eustace og Paul Ince. Den overlegne måten han har løftet Burnley opp på tabelltopp samtidig som målene renner inn med en fotball vi aldri har sett i Burnley gjør at Kompany tar dette. Har handlet utrolig smart og bygd en tropp som gjør at han har mange strenger å spille på. Dette har han utnyttet til gangs og det er ikke få kamper der hans innbyttere har snudd en kamp til Burnleys fordel. Vincent Kompany vil være en ettertraktet manager i årene som kommer.

  Høstens lag League One

  Høstens lag League Two

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen