More

  Sesongens lag i La Liga

  Barcelonas stjernegalleri dominerer, kan hende ikke overraskende, sesongens lag i La Liga.

  Katalanerne endte opp som suverene ligamestere, og de slapp omtrent ikke inn mål heller – i alle fall ikke før gullet var innkassert, og spillernes tanker begynte å vandre i retning av luksuriøse badeferier og paraplydrinker.

  Midten av juni er tid for kåringer, og i går presenterte vi atskillige priser i den spanske toppdivisjonen. I dag står sesongens lag for tur, og uten nærmere introduksjon; Her er sesongens lag i La Liga 2022/23.

  Keeper

  Marc-Andre ter Stegen – Barcelona

  Barcelona var det suverent mest gjerrige laget i La Liga denne sesongen, og det skal Marc-Andre ter Stegen ha mye av æren for. Den tyske sisteskansen holdt nullen i hele 26 kamper, og ble sågar kåret til sesongens spiller av klubbens supportere – og det er svært sjeldent at en keeper blir kåret til sesongens spiller for et lag som er suverene ligamestere, og i tillegg har La Ligas toppscorer. Keeperplassen var det aldri noen tvil om.

  Marc-Andre Ter Stegen Var Selvskreven På Sesongens Lag I La Liga.
  Marc-Andre Ter Stegen Hadde En Strålende Sesong.

  Høyreback

  Jules Koundé – Barcelona

  Den franske landslagsforsvareren ble hentet til Barcelona først og fremst for å spille midtstopper, men uten noen klare førstevalg på den plassen, valgte Xavi å la Jules Koundé vikariere som høyreback gjennom stort sett hele sesongen. Den tidligere Sevilla-stopperen hadde ingen problemer med å tilpasse seg, og var en viktig brikke av en bunnsolid forsvarsrekke; Bare backen Alejandro Balde spilte flere minutter i Barca-forsvaret i La Liga-denne sesongen.

  Midtstopper

  Robin Le Normand – Real Sociedad

  Le Normand hadde nok en bunnsolid sesong for klubben han ankom fra Brest for vekslepenger i 2016. Den nå 26 år gamle midtbanestopperen har blitt en av Imanol Alguacíls aller viktigste spillere, og ingen spillere i La Reals forsvar spilte flere minutter i La Liga denne sesongen enn spanjolen, som også har fransk pass. Le Normand har, ifølge overgangsryktene, gått bemerkelsesverdig under radaren hos toppklubber som trenger midtstopper.

  Sesongens Lag I La Liga.
  Robin Le Normand I Aksjon For Real Sociedad.

  Midtstopper

  Andreas Christensen – Barcelona

  Katalanernes plan for den danske landslagsstopperen da han ankom vederlagsfritt i fjor sommer, var å selge ham denne sommeren for solid profitt. Men, etter Andreas Christensens debutsesong i Barcelona, har Xavi varslet styret om at det kommer ikke på tale. Christensen var strålende i det solide Barca-forsvaret, til tross for at han hadde en rekke partnere i midtforsvaret.

  Venstreback

  Alejandro Balde – Barcelona

  Nok en Barca-spiller i forsvarsrekka. Alejandro Balde fikk sitt definitive gjennombrudd denne sesongen, og hans blendende fart begeistret publikummet på Camp Nou. 19-åringen gjorde venstrebackplassen til sin egen, og danket ut både Jordi Alba og Marcos Alonso i kampen om en plass i førsteelleveren. Balde fikk hele 33 ligakamper under beltet, som også var mest i Barca-forsvaret. Dette er en spiller vi kommer til å høre mye, mye mer om i årene som kommer.

  Alejandro Balde har hatt et kanonår i Barcelona.

  Midtbane

  Gabri Veiga – Celta Vigo

  I likhet med Alejandro Balde, hadde også Gabri Veiga sitt store gjennombruddsår, og tar fortjent plass på sesongens lag. 21-åringen bidro med hele 11 mål fra sin midtbaneposisjon, og hadde det ikke vært for hans to mål i 2-1-seieren over Barcelona i siste ligarunde, ville Celta vært klare for Segunda División neste sesong. Gabri Veiga har varslet at han vil forlate Balaídos i løpet av sommeren, og det er ikke mangel på beilere. Chelsea ryktes å stå fremst i køen for den strålende midtbanespilleren.

  Gabri Veiga, Celta. Sesongens Lag I La Liga.
  Gabri Veiga Tok Til Tårene Etter Sin Dobbel Mot Barcelona.

  Midtbane

  Frenkie de Jong – Barcelona

  Barcelona gjorde det de kunne for å skyve Frenkie de Jong over til Manchester United i fjor sommer, men nederlenderen stod fast på at han skulle vise seg frem fra sin aller beste side i Blaugrana. Ett år senere kan ledelsen i klubben puste lettet ut over at Frenkie de Jong stod på sitt. Motoren hans sørget for den nødvendige energien til å innkassere 28 seirer, og i tillegg til sine seks målpoeng, hadde han også en imponerende pasningsprosent på 91,4.

  Midtbane

  Isi Palazón – Rayo Vallecano

  Både Mikel Merino og Martín Zubimendi i Real Sociedad føler seg kanskje snytt for at de ikke fikk plass på sesongens lag i La Liga, men Isi Palazón var strålende for Rayo Vallecano denne sesongen. Med sin blankpolerte isse, er 28-åringen lett å få øye på ute på gressmatta, men det er først og fremst hans strålende spill som fanger oppmerksomheten. Han noterte seg for ni fulltreffere i La Liga denne sesongen, noen av dem vanvittige perler. Rayo Vallecanos viktigste spiller i 2022/23.

  Isi Palazon. Sesongens Lag I La Liga.
  Isi Palazon Er En Av La Ligas Største Kulthelter.

  Angrep

  Nicolas Jackson – Villarreal

  Enda en spiller som har fått sitt store gjennombrudd i 2022/23. Nicolas Jackson fikk bare 156 minutter i La Liga forrige sesong, men denne sesongen vokste han seg til å bli blant lagets viktigste spillere, særlig utover våren. Senegaleseren noterte seg for ni mål på de åtte siste kampene, og 12 fulltreffere totalt. Han har raskt blitt blant Quiqe Setiéns første navn på blokka, og storklubbene i Europa har allerede begynt å få øynene opp for ham. Stortalentet blir imidlertid trolig værende i minst én sesong til.

  Angrep

  Robert Lewandowski – Barcelona

  Ingen trodde at en av Europas fremste målgarantister de siste ti årene skulle bli en flopp i Barcelona, og det ble han heller ikke. Robert Lewandowski endte følgelig opp som La Ligas toppscorer med 23 mål, og selv om toppformen hans kom i perioder, var målene hans likevel avgjørende til at katalanerne gjenerobret tronen i spansk fotball. Da må den polske stjernespissen med på sesongens lag i La Liga.

  Robert Lewandowski Var Selvskreven På Sesongens Lag I La Liga.
  Robert Lewandowski Var Selvskreven På Sesongens Lag I La Liga.

  Angrep

  Vinícius Júnior – Real Madrid

  Det brasilianske fartsmonsteret har hatt en turbulent sesong, for å si det mildt. Den nitriste skandalen på Mestalla tok mye oppmerksomhet på tampen av sesongen, men en må for all del ikke glemme hvilken suveren fotballspiller Vinícius Júnior er. 22-åringen hadde sin hittil mest produktive sesong i La Liga med ti mål og ti målgivende. Hans blendende hurtighet, kombinert med uovertruffen teknikk og dribleferdigheter, gjør han til en av klodens desidert beste og mest underholdende spillere.

  Vinicius Junior. Sesongens Lag I La Liga.
  Vini Jr Er En Underholdningsgarantist Av Ypperste Merke.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen