More

  Sesongens kåringer i La Liga

  Robert Lewandowski ble toppscorer og sesongens spiller i La Liga, men Tipsbladet deler ut atskillige priser for 2022/23-sesongen.

  Da vi presenterte vårt tabelltips for La Liga-sesongen 22/23, spådde vi følgende rekkefølge i toppen: Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid og Real Sociedad. Og ganske så riktig, topp 4 endte akkurat i den rekkefølgen vi spådde. Vi traff også spikeren på hodet med Athletic Bilbaos 8. plass og Celtas 13. plass. Vi hadde imidlertid også noen skikkelig skivebom i beste Frode Andresen-stil. Vi bommet blant annet med syv plasser på Valencia og åtte posisjoner på Mallorca.

  Undertegnede tar dog seg friheten til å nevne at det i sesonginnledningen ble varslet om at svært lite ville skille de svakeste fra de nest svakeste på tabellen, og slik den elleville bunnstriden utartet seg, er vel ikke det helt på viddene. Nå når sesongen er over, er det tid for kåringer, og prisdryss hos oss i Tipsbladet.

  Sesongens spiller

  Robert Lewandowski – Barcelona

  De fleste alternativene til denne tittelen spiller alle for Barcelona. Katalanerne var lenge bunnsolide defensivt, og Marc-Andre ter Stegen stod som en levende vegg aller bakerst. Valget faller imidlertid på sesongens toppscorer i La Liga. Robert Lewandowski sine 23 ligamål og syv assists sørget langt på vei for at katalanerne gjenerobret La Liga-tronen foran erkerivalen Real Madrid. 34-åringen blir ikke yngre med årene, og formen hans dalte mot slutten av sesongen. Nå får han imidlertid en full sommerferie, så det er vanskelig å se for seg at han ikke vil være blant ligaens fremste målskyttere også neste sesong.

  Robert Lewandowski, Sesongens Spiller I La Liga.
  Robert Lewandowski, Sesongens Spiller I La Liga.

  Sesongens komet

  Gabri Veiga – Celta Vigo

  Kan hende kategorien det var vanskeligst å kåre en seierherre, med flere verdige vinnere. Villarreal-duoen Samu Chukwueze og Nico Jackson leverte begge sterke søknader, men til slutt ble det umulig å komme utenom Celtas Gabri Veiga. Ikke minst fordi han scoret begge målene i 2-1-seieren i siste runde mot Barcelona, som til slutt holdt dem i divisjonen. Veiga, som har tilbrakt hele sine karriere i klubben, tok til tårene da han satte inn 1-0, og 21-åringen tegnet seg til slutt for 11 ligamål fra sin midtbaneposisjon. Så å si alle europeiske toppklubber ligger langflate etter ballgeniet fra O Porriño, med rette. 

  Gabri Veiga, Celta. La Liga.
  Toppklubbene I Europa Ligger Langflate Etter Gabri Veiga.

  Sesongens manager

  Xavi – Barcelona

  Arrasate i Osasuna leverte en god søknad da han sørget for en strålende 7. plass for baskerne, og José Mendilibar skal ha store mengder kreditt for måten han snudde trenden for et da kriserammet Sevilla. Men, Mendilibar kom for sent til festen for å virkelig melde seg på her, så sesongens manager går i stedet til Xavi. Barcelona er en av de vanskeligste klubbene i verden å lede, i alle fall klubbens økonomiske landskap tatt i betraktning. Den tidligere midtbanemaestroen gikk inn i sin første fulle sesong som Barca-sjef med enormt press på å levere varene etter å ha fått fritt leide på overgangsmarkedet. Tidlig exit i Champions League økte presset ytterligere, men Xavi klarte likevel å styre troppene til suverent ligagull.

  Xavi Kunne Feire La Liga-Tittel I Sin Første Fulle Sesong Som Barca-Sjef.
  Xavi Kunne Feire La Liga-Tittel I Sin Første Fulle Sesong Som Barca-Sjef.

  Sesongens bomkjøp

  Marcão – Sevilla

  Sevilla kvittet seg med store deler av sin solide forsvarsrekke i fjor sommer, og inn kom portene kom den brasilianske bautaen Marcão for €15 millioner fra Galatasaray. Han ble etter hvert selve symbolet på Sevilla sine defensive problemer denne sesongen, til tross for at han knapt var på banen. Han var grusom i de fire startene han faktisk fikk, av 38 mulige, og ellers var det skader og minimalt med tillit som holdt ham på tribunen. Han debuterte ikke for klubben før i oktober, og spilte sin hittil siste kamp i april. I en alder av 27 år, er det ikke for sent for brasilianeren å gjøre et comeback, men han har en svært avgjørende pre-season foran seg.

  Marcão Hadde En Forglemmelig Sesongdebut I La Liga.
  Marcão Hadde En Forglemmelig Sesongdebut I La Liga.

  Sesongens overraskelse

  Osasuna

  Det er ikke mange klubber i Europa som er mer veldrevet enn Osasuna. Den lille klubben i Pamplona har en stall som er perfekt balansert med garvede veteraner og fremadstormende ungdom. Baskerne tok seg helt til cupfinalen, med mulighet for klubbens aller første tittel, bare for å gå på et hjerteskjærende tap mot Real Madrid. De lot imidlertid ikke skuffelsen prege resten av sesongen, men rodde i stedet land til en strålende syvendeplass. Dermed skal Gorritxoak ut i Europa neste sesong, og det er trolig nok til å holde flesteparten av Osasunas strålende spillere i klubben – okseløp i gatene eller ikke.

  Girona sikret 7. plass med seier i siste runde mot Osasuna.

  Sesongens skuffelse

  Sevilla

  Sevilla maktet å sparke ikke én, men to managere i løpet av sesongen som gikk. Los Nervionenses tapte bare fire kamper i 2021/22-sesongen, et tall de matchet allerede 1. oktober denne sesongen. Fra fjerdeplass til bunnstrid, Sevilla var på randen av katastrofe. Inn kom José Luis Mendilibar i mars og reddet klubben fra den totale katastrofen. Og ikke bare det, han ledet også Sevilla til sensasjonell Europa League-tittel. Dermed skal Sevilla faktisk ut i Champions League neste sesong, men her er det prestasjonen i La Liga som gjelder. Dermed går sesongens fallitterklæring til Sevilla, men har i det minste forlenget avtalen med redningsmannen Mendilibar.

  Ikke prøvd Tipsbladet ennå? Et abonnement hos oss gir deg to utgivelser i uken, hvor vi dekker alle kampene i Eliteserien, OBOS-ligaen og alle de store ligaene i Europa. Vi gir deg eksklusive oddstips, og selvfølgelig våre storslagne ligastart-spesialer. Prøv oss i dag, de første 30 dagene er gratis!

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen