More

  PSG – Manchester City

  Åtte Champions League-kamper på plakaten i kveld, men én kamp stjeler noe mer oppmerksomhet enn de øvrige.
  Og da mener vi naturligvis gigantoppgjøret i den franske hovedstaden, mellom Paris Saint-Germain og Manchester City. 
  Verdens dyreste og høyest lønnende spillere, for klubber som har de rikeste og mest omdiskuterte eierskapene.
  Paris Saint-Germain – Manchester City
  Parc des Princes
  Tirsdag kl. 21:00
  TV: TV 2 Play
  Odds:
  H: 3,05
  U: 3,60
  B: 2,38
  Odds fra Unibet.
  Vårt Tips: B

  Lionel Messi meldes spillerklar, og City-forsvaret antas da å bli gitt den middels fornøyelige oppgaven med å temme trioen Messi, Neymar og Kylian Mbappe. PSG har vunnet alle sine åtte første kamper i hjemlig Ligue1, men har samtidig ikke vunnet noen av sine siste fire kamper i Champions League. Forrige sesong tapte man både hjemme og borte i semifinale mot nettopp Manchester City. I denne sesongs første kamp måtte man nøye seg med 1-1 mot Club Brügge.
  Manchester City tapte forrige sesong finalen mot Chelsea, men skaffet seg nødvendig selvtillit da nettopp Chelsea på overlegent vis ble slått på Stamford Bridge i helgen. Første kamp i gruppespillet i Champions League ga dessuten 6-3-seier mot Leipzig.
  Paris Saint-Germain har naturligvis et formidabelt lag, og en angrepstrio som kan skremme fanden på flatmark. Trioen på topp er samtidig PSGs akilleshæl. Superstjernenes vilje til å jobbe defensivt er begrenset, og Pep Guardiola er en som vet å utnytte motstanderes svakheter. Ilkay Gundogan er skadet, men ellers stiller Pep med sine beste.
  Vi gir City tillit, selv på besøk i Paris.

  Manchester City mot Paris Saint-Germain betyr møte mellom noen av klodens aller beste, og definitivt best betalte, fotballspillere. Det fotballinteresserte folk vil alle følge med argusøyne, og klubbenes tvilsomme eierskap får oppmerksomheten de søker.
  Manchester City (5) og Paris Saint-Germain (7) har totalt vunnet totalt tolv ligatitler siden de i henholdsvis 2008 og 2011 ble kjøpt av multimilliardærer fra Abu Dhabi og Qatar. Ingen av oljesjeikene har uansett innfridd sine egne uttalte mål – nemlig å gå til topps i Champions League.
  Det har imidlertid ikke stått på vilje eller investeringer. Hvordan disse klubbene unngår å bli fanget opp av FFP (Financial Fair Play) vet bare de aller mest skolerte, men helt sikkert er at absolutt alle triks i boka (og de som ikke står der) brukes i stort omfang.
  Paris Saint-Germain hadde allerede verdens to dyreste fotballspillere i stallen da de i sommer også hentet inn verdens beste fotballspiller. Lionel Messi ankom på free transfer fra Barcelona, men argentineren ble samtidig gjort til verdens best betalte fotballspiller da han signerte kontrakten. Cristiano Ronaldo har siden tatt tittelen som den beste betalte, men Messi, Neymar og Mbappe følger som perler på snor. Messi stjal oppmerksomheten, men PSG har som kjent også hentet inn brukbart kjente navn som Sergio Ramos, Gianluigi Donnarumma og Georginio Wijnaldum.
  Manchester City blir for smågutter å regne hva gjelder kjøp og lønn, men de himmelblå har også spanderbuksene lett tilgjengelig. Det er bare to måneder siden de gjorde Jack Grealish til Englands dyreste fotballspiller gjennom tidene.
  Liga- og cuptitler i respektive hjemland tikker stort sett hver sesong inn på konto, men fortsatt venter altså disse to klubbene på den endelige belønningen for investeringene som er gjort.
  PSG nådde finalen 2020, men måtte der gi tapt for Bayern München. Forrige sesong var det Manchester Citys tur til å nå finale, etter seier mot nettopp PSG i semifinalen. Også City snublet imidlertid i siste hinder, da Chelsea til slutt løftet pokalen.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen