More

  League One: Orientekspressen har fått fart

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Også i League One gjør Richie Wellens underverker med Leyton Orient denne sesongen.  

  Etter det særs overraskende, og ekstremt overbevisende opprykket fra League Two forrige sesong var det stor spenning til hvordan laget som for bare 1.5 år siden kjempet om å unngå nedrykk i League Two skulle gjøre det på nivå tre. En sesongstart et stykke unna nedrykksplassene var derfor godkjent, før en rekke på åtte kamper uten seier ventet før jul.

  Men etter 0-3 hjemme mot Derby County i starten av desember har Richie Wellens og hans Orient virkelig satt fart. Imponerende 3-0 borte mot Pompey ble fulgt opp av 1-0 hjemme mot Bolton og etter at Idris El Mizouni scoret sitt første for sesongen i 1-0 seieren borte mot Port Vale i midtuken står laget med åtte kamper uten tap i League One.

  Plutselig er Leyton Orient på skuddhold hva gjelder play off. Niendeplass og syv poeng opp til det andre overraskelseslaget Stevenage gjør at Orient-fansen drømmer om nok en vår fylt med feiring. Da må de først bestå en av de virkelig store testene i bortemøte med Barnsley denne uken. Laget på femteplass tok et poeng borte mot Bolton sist og har fortsatt et lite håp om å blande seg inn i kampen om topp to.  

  Les også: Port Vale er managerløse

  Mulighet for å melde seg på igjen  

  En av helgens kamper av størst betydning finner vi på Bloomfield Road. Hjemmelaget, plassert på åttendeplass, tar imot Oxford United som befinner seg på plassen over. Sistnevnte har vært blant topp seks hele sesongen, men varierende resultater under deres nye manager har gjort at de begynner å bli akterutseilt. For Blackpool er det borteformen som ødelegger. Bare tre seiere er plukket borte fra Bloomfield Road og da hjelper det ikke at det meste på eget gress har resultert i seier.

  En ny sterk hjemmeseier trengs om de skal tette luken på seks poeng opp til topp seks og dette er en kamp særlig hjemmelaget ikke har råd til å tape. For Oxford United kan man si det samme, for etter to måneder ved roret må en rekke med gode kamper settes i hop om ansettelsen av Des Buckingham skal være levedyktig. Vi gir rundens favorittstempel til hjemmelaget.  

  Firerbanden med sine problemer 

  James Collins, Derby County
  James Collins Og Derby County Er På Direkte Opprykksplass I League One

  Portsmouth topper tabellen i League One, men opplever nye skadesjokk. 4-1 seieren hjemme mot Northampton så tre nye spillere pådra seg langtidsskader, deriblant debutanten Tom McIntyre som ble utvist og skadet i sin samme situasjon. Dermed er sesongen over for han til liks med viktige Alex Robertson, Regan Poole, Zak Swanson. I samme kamp ble også Joe Morrell og Terry Devlin bekrefte ute for resten av sesongen. Nå begynner den store testen for Pompey, og første hinder er fortapte Carlisle som håper deres mange nysigneringer slår ut i full blomst snart.  

  Derby County kriget seg opp på direkte opprykk i League One med 1-0 borte mot Charlton sist. Deres problem er at de virker til å måtte slite seg til seier i hver bidige kamp. Nå venter Shrewsbury hjemme, og Pride Park-publikummet kunne trengt en overbevisende seier snart. For Bolton er det et heller uvanlig problem. De har ved to anledninger de siste ukene opplevd at midtukekampene deres har blitt avbrutt.

  Først mot Cheltenham grunnet det tragiske dødsfallet til en supporter, og nå i midtuken da bortemøtet med Cambridge ble blåst av etter åtte minutter grunnet ekstreme vannmengder. Ian Evatt kunne melde etter kampslutt at de hadde en ledig tirsdag igjen før sesongslutt, men at også denne ryker nå med nytt forsøk mot Cambridge. En tøff kamp borte mot Northampton venter uansett denne helgen.  

  Peterborough så nesten ut til å seile opp som opprykksfavoritt i League One etter at de slo Derby første januar. Nå står de plutselig med bare ett poeng på deres tre siste etter at de i midtuken stod igjen med null poeng til tross for tidlig ledelse. To selvmål og rødt kort ble fasiten for Darren Ferguson sitt mannskap borte mot Exeter. Nå trengs det en seier borte mot ustabile Wycombe.  

  Våre spill

  FAVORITTEN:      

  • Blackpool – Oxford United   
  • TIPS:        
  • H til 1,85 i odds hos Norsk Tipping        

  LURINGEN:         

  • Wigan – Exeter           
  • TIPS:         
  • H til 1,95 i odds hos Norsk Tipping 

  Helgens kamper i League One

  • Barnsley – Leyton Orient
  • Blackpool – Oxford United
  • Bristol Rovers – Burton
  • Cambridge United – Cheltenham
  • Carlisle – Portsmouth
  • Derby – Shrewsbury
  • Lincoln City – Fleetwood
  • Northampton – Bolton
  • Port Vale – Stevenage
  • Reading – Charlton
  • Wigan – Exeter
  • Wycombe – Peterborough

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen