More

  Sesongens lag, Premier League

  Det endte i kjent stil med Manchester City som mester, og lørdag kan de himmelblå sågar fullføre trippelen. Fire av Peps elever får også sin naturlige plass på sesongens lag. Gledelig nok er to av de utvalgte i elleveren norske, og de var begge av de første som ble inkludert.

  Les også:

  Sesongens lag, The Championship
  Sesongens lag, League One
  Sesongens lag, League Two
  Tipsbladet tippet best

  Sesongens lag, Premier League:

  KEEPER
  Alisson, Liverpool

  Brasilianeren har vært en avgjørende brikke i Liverpool siden ankomst i 2017, og aldri har jobben som sisteskanse på Anfield vært så vrien som denne sesongen. Klopps utvalgte var ikke opp mot sitt beste før i sesonginnspurten og defensiven var ofte ren lapskaus. Uten Alisson ville man neste sesong stått uten europacupfotball.
  Nærmeste utfordrer: Nick Pope

  HØYREBACK
  Kieran Trippier, Newcastle

  Sesongens Lag, Premier League Kieran Trippier 3 Scaled Premier League
  Sesongens Lag, Premier League 5

  Trippier var første spiller som ble handlet av Eddie Howe i Newcastle, og valget var veloverveid. 32-åringen var nybakt ligamester med Atletico Madrid, og suksessen har fortsatt etter ankomst St. James’ Park. Ingen slapp inn færre mål enn Newcastle, og Tripper var lederen i en bunnsolid forsvarsfirer. Landslagsspilleren var også en offensiv trussel. Syv assist ble notert, og Trippier hadde en finger med i det meste som skjedde offensivt.
  Nærmeste utfordrer: Kyle Walker

  MIDTSTOPPER 
  William Saliba, Arsenal

  Mange mener Salibas skade var hva som kostet Arsenal tittelen. The Gunners hadde åtte poengs forsprang på City da midtstopperen forsvant ut, og statistikken taler for seg. Med franskmannen på banen tok Arsenal i snitt 2,4 poeng, mens man i hans skadefravær bare plukket 1,7. Scoringer imot gikk fra 0,9 til 1,9. Saliba har da også sett sin egen verdi, og forsvarsspillerens nye lønnskrav setter Gunners-fremtiden i fare.
  Nærmeste utfordrer: Sven Botman

  MIDTSTOPPER
  John Stones, Manchester City

  Sesongens Lag, Premier League John Stones Premier League
  Sesongens Lag, Premier League 6

  Premier Leagues mest elegante midtstopper har ikke bare hatt det enkelt siden ankomst City fra Everton. Med tiden har imidlertid Guardiola innsett hvilken klassespiller han har med å gjøre. Stones har etter hvert også bevist at han takler flere roller, og denne sesongen har han også overbevist både på midtbane og på venstreback.
  Nærmeste utfordrer: Ruben Dias

  VENSTREBACK
  Antonee Robinson, Fulham

  Fulham har vært av sesongens største positive overraskelser, og den amerikanske venstrebacken har overbevist i den grad at både Manchester City og Newcastle har rettet kikkerten i retning Craven Cottage. Den lynraske forsvarsspilleren overbeviste i VM for USA, og har vært stødigheten selv i Premier League.
  Nærmeste utfordrer: Pervis Estupinian

  DEFENSIV MIDTBANE 
  Rodri, Manchester City

  Det er ikke bare enkelt å plukke sesongens lag, men Rodri var av de aller første inn i elleveren. Trolig finnes det ikke en stødigere defensiv midtbanespiller i verden akkurat nå, og Rodri kan mer enn å stoppe overganger. 26-åringen topper det meste av statistikker hva gjelder pasningssikkerhet, taklinger og suksessfulle hodedueller. I tillegg har spanjolen nese for mål, med en skuddfot som lukter krutt.
  Nærmeste utfordrer: Declan Rice

  MIDTBANE
  Martin Ødegaard, Arsenal

  Sesongens spiller i Premier League er norsk, og han spiller for Arsenal. Med 15 scoringer og 7 målgivende pasninger doblet Ødegaard sitt poengbidrag sammenliknet med forrige sesong. Sist en midtbanespiller i Arsenal nådde 15 Premier League-scoringer var tilbake i sesongen 2009/2010, da Cesc Fàbregas nådde samme antall. Ikke den mest vokale kapteinen, men viser vei med arbeidsinnsats, klokskap og etter hvert også viktige egenskaper som ballvinner. Teknisk briljant.
  Nærmeste utfordrer: Alexis Mac Allister

  MIDTBANE
  Eberechi Eze, Crystal Palace

  Slipp Eze fri, det er vår! Det var himmelvid forskjell på Palace under Vieira og Hodgson, og spilleren som nøt mest av managerskiftet var Eze. Den teknisk briljante midtbanespilleren hadde ikke defensive fibrer nok for Vieira, mens han under ledelse av Hodgson ble gitt sin offensive frihet tilbake. Det endte med ti scoringer, brorparten av dem etter managerskiftet. Eze danser dessuten fotball, og er verdt inngangsbilletten alene.
  Nærmeste utfodrer: Bruno Fernandes

  MIDTBANE
  Kevin de Bruyne, Manchester City

  Vanskelig å komme utenom De Bruyne. Belgieren skapte totalt 98 målsjanser, bidro med 16 målgivende pasninger, mens han også banket inn syv scoringer. Åtte av de målgivende pasningene gikk til Haaland, og denne duoens samarbeid er av hovedårsakene til at City lørdag gis muligheten til å vinne sin tredje tittel for sesongen. De Bruyne er nå én av bare fem spillere som har notert over 100 målgivende pasninger i Premier League.
  Nærmeste utfordrer: Ilkay Gundogan

  ANGREP
  Harry Kane, Tottenham

  Harry Kane, Tottenham
  Sesongens Lag, Premier League 7

  Tottenham har notert en fryktelig frustrerende sesong, men Harry Kane leverer som alltid varene. For andre gang i karrieren har Kane rundet 30 scoringer i en Premier League-sesong uten å bli stående igjen med toppscorertrofeet. De 30 scoringene ble fordelt på 26 kamper, og han hadde også flest avslutninger og avslutninger på mål av alle spillere i Premier League denne sesongen. Ingen angripere løper heller like mye som Kane. Alan Shearers scoringsrekord står for fall, så gjenstår bare å se hvilken klubb Kane skal score mål for neste sesong.
  Nærmeste utfordrer: Ivan Toney

  ANGREP
  Erling Braut Haaland, Manchester City

  Premier League: Erling Braut Haaland, Manchester City
  Premier League: Erling Braut Haaland, Manchester City

  Ingen har scoret flere mål i løpet av en og samme Premier League-sesong enn Erling Braut Haaland, og han gjorde det altså i debutsesongen. Naturlig da at han av engelsk presse kåres til sesongens spiller. Spiller for den soleklart beste klubben med de aller beste servitørene, men antallet scoringer er naturligvis spinnvilt uansett hvordan man snur og vender på det. Leverte også åtte målgivende pasninger, og endte da totalt med 44 målpoeng.
  Nærmeste utfordrer: Ollie Watkins

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen