More

  Premier League: Lørdagsrunden

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  En altfor lang pause er over, og igjen dukes det nå endelig for spill i Premier League. Sesongen tjuvstartet på Turf Moor fredag kveld, og helt etter oppskriften endte det med seier til den regjerende mesteren – og scoringer for Erling Braut Haaland.

  Samtlige klubber er finsiktet, og tabelltipset er levert. Første runde blir det likevel ikke brukt store summer på, hva gjelder oddstipping. Til det er usikkerheten for stor. Flere lag stiller med svært mange debutanter, og det vil ta tid å spille inn både nye spillere og formasjoner. Noen sesongstartnerver finnes garantert også, spesielt blant de tre nyopprykkede.

  Les også: League One-runden

  Tolvte mann på Bramall Lane

  Premier League, Sheffield United
  Premier League: Lørdagsrunden 6

  Sheffield United og Luton tippes begge å få det tøft i Premier League, og spesielt The Hatters får en tøff debut i dag – borte mot Brighton. Sheffield United har mistet både Sander Berge og toppscorer Iliman Ndiaye, men skal likevel ikke helt avskrives hjemme mot et Palace-lag, som har hatt en middels overgangssommer. Roy Hodgson må denne sesongen klare seg uten Wilfried Zaha, mens det unge brasilianske håpet Mathues Franca ikke blir klar til sesongpremieren. Hjemmefansen på Bramall Lane blir også som en tolvte mann etter opprykket.

  Tøff nøtt for Emery

  Premier League, Kieran Trippier
  Premier League: Lørdagsrunden 7

  Newcastle er tilbake i Champions League, og blir favoritt hjemme mot Aston Villa i dag.  Villa tippes å kunne kjempe om de samme tabellplasseringen som Newcastle denne sesongen, men fra St. James’ Park er det sjelden noen reiser hjem med full pott.  Forrige sesong var det bare Arsenal og Liverpool som vant her, mens Manchester United (2-0), Tottenham (6-1), Brighton (4-1), Brentford (5-1) og nettopp Aston Villa (4-0) var av dem som måtte vende hjem med klare tap. Newcastle blir dagens spill i PL, til odds 1,72 fra Norsk Tipping.

  Premier League-runden:

  Premier League, Arsenal
  Premier League: Lørdagsrunden 8

  Arsenal – Nottingham Forest

  Emirates
  Lørdag 13.30

  Arsenal toppet tabellen stort sett kontinuerlig fra august til april forrige sesong, men sviktet da det gjaldt som mest og endte fem poeng bak City. I Declan Rice og Kai Havertz har man fått på plass nye alternativer, men det er minst like viktig at Saka og Saliba har undertegnet nye langtidskontrakter. Flott generalprøve, da City ble slått på Wembley. Tippes å stille med samme ellever fra start i dag. Gabriel Jesus og Mohamed Elneny er begge ute med skade. Holdt bare nullen i fire hjemmekamper forrige sesong, men Forest ble slått 5-0.

  Forest overlevde, og da mye takket være tålmodighet med Steve Cooper. Denne sommeren har det naturlig nok handlet mest om å rydde litt opp i en enorm tropp og pengene er foreløpig brukt på Anthony Elanga, Chris Wood og tidligere Arsenal-keeper Matt Turner. 1-5-13 på fremmed gress forrige sesong var dårligste av alle Premier League-lagene. Har ikke vunnet sesongåpning på bortebane siden 1997, mot Port Vale. Taiwo Awoniyi har ankelproblemer, mens Moussa Niakhate og Omar Richards også må vente på sesongdebuten.

  Bournemouth – West Ham

  Vitality
  Lørdag 16.000

  Gary O’Neil ledet på imponerende vis Bournemouth til ny kontrakt, men ble likevel belønnet med sparken.  Andoni Iraola hentet inn som ny manager. Det er første gang gjennom historien at Bournemouth ledes av en utenlandsk trener, men vi snakker om en mann som imponerte stort forrige sesong med sitt Rayo Vallecano-lag. Flust med mulige debutanter, men sylferske Alex Scott ankom denne uken fra Bristol City med skade. Adam Smith, Ryan Fredericks, Lloyd Kelly og Marcus Tavernier er også skadet. Tre siste mot West Ham er tapt med totalt 0-10.

  West Ham er nybakt europacupmester, men har opplevd en traumatisk overgangssommer. Declan Rice og spissfloppen Gianluca Scamacca er borte, og sommerens første kjøp ankom denne uken. Ajax-kjøpet Edson Alvarez blir da heller ikke klar til kamp i dag, men for øvrig har David Moyes en skadefri stall å plukke fra. West Ham har tapt tapt 15 sesongåpninger i Premier League, verst i klassen. Moyes går inn i sin 20. sesong som Premier League-manager. Bare Ferguson og Wenger har flere å vise til.

  Brighton – Luton

  Amex
  Lørdag 16.00

  For første gang i historien er Brighton nå klar for spill ute i Europa denne høsten. VM-vinner Alexis MacAllister er solgt, mens Moises Caicedo som kjent også er på vei ut. Det er bare å berømme klubbens evne til å kjlpe billig og selge dyrt, og er det noe Brighton har vist de siste sesongene så er at de enkelt kan erstatte stjernene når de reiser til større klubber. Kjøpet av Joao Pedro er ny klubbrekord, men vel så viktig kan hentingen av treningsnarkoman James Milner vise seg å bli. Superveteranen går inn i sin 20. Premier League-sesong, et tall bare Ryan Giggs matcher.

  Luton blir 51. klubb som debuterer i Premier League, når The Hatters spiller sin første sesong i toppserien siden 1992. Tippes å umiddelbart måtte returnere til The Championship, men alle de fire forrige PL-debutantene (Bournemouth, Huddersfield Town, Brighton, Brentford) overlevde sin første sesong. Jordan Clark, Daniel Potts, Reece Burke og Gabriel Osho er skadet. Tapte bare 4 av 23 bortekamper forrige sesong. Bare Burnley var bedre.

  Everton – Fulham

  Premier League, Everton
  Premier League: Lørdagsrunden 9

  Goodison
  Lørdag 16.00

  Alt gikk galt for Everton forrige sesong, men ansettelsen av Sean Dyche som ny manager sikret i alle fall at man er Premier League-klubb også i år. Det store problemet er også denne sesongen hvem som skal score målene. Neal Maupay har i mange sesonger vært Premier Leagues minst effektive spiss og Dominic Calvert-Lewin har i to strake sesonger vært en vandrende skade. Røk 1-3 hjemme mot Fulham forrige sesong. Dele Alli, Seamus Coleman og Dwight McNeil må vente på sesongdebuten, mens kampen nok kommer for tidlig for 19-årige Youssef Chermiti, som ble presentert i går.

  Fulham var en stor positiv overraskelse forrige sesong med 10. plass. Foreløpig er alle støttespillerne bevart, men Mitrovic linkes fortsatt til Saudi-Arabia. Raúl Jiménez er noe overraskende hentet fra Wolverhampton, som en utfordrer og eventuell erstatter for serberen. Jimenez har gått målløs av banen i sine siste 23 Premier League-kamper, men kan hende er miljøskifte hva som skal til for å få karrieren til å blomstre igjen? Ettertraktede og svært viktige Joao Palhinha er skadet, mens Andreas Pereira og Tom Cairney er usikre. Ajax-kjøpet Calvin Bassey meldes klar for debut.

  Sheffield United – Crystal Palace

  Bramall Lane
  Lørdag 16.00

  Det var ikke bare Sheffield United-fansen som kunne juble da opprykket ble sikret i vår. Den økonomiske avdelingen i klubben trakk også et lettelsens sukk. Viktige brikker som Iliman Ndiaye og Sander Berge er solgt, men de siste dagene er det også hentet inn kapable forsterkninger. Spesielt kjøpet av Gustavo Hamer kan bli viktig. Tidligere Häcken-angriper Benie Traore er også en spennende tilvekst, men spranget fra Allsvenskan til Premier League kan bli voldsomt. Kommer til sesongåpning med skadeplaget stall. Jayden Bogle, Rhian Brewster, John Fleck, Oli McBurnie og Daniel Jebbison er trolig alle ute.

  Palace har endt mellom 11. og 14. plass syv sesonger på rad. Det har gitt grobunn for en rekke spennende unge spillere og etter at Roy Hodgson tok over forrige sesong ble det kun to tap på ti kamper. Ettertraktede Olise og Eze er fortsatt i stallen, men lider fortsatt under savnet av en goalgetter. Zaha har reist, og er ikke erstattet. Michael Olise, Will Hughes og den unge brasilianske nykommeren Matheus Franca må alle vente på sesongdebuten. Sisteskansen Vicente Guaita ønsker seg bort, og blir ikke å se i dag. Ballvirtuosen Eberechi Eze scoret seks mål på sine siste ti kamper forrige sesong. Fortsetter han der han slapp?

  Newcastle – Aston Villa

  Premier League, Douglas Luiz
  Premier League: Lørdagsrunden 10

  St. James’ Park
  Lørdag 18.30

  Champions League er tilbake på St James’ Park. Klubben med Englands beste fans er utskjelt for sitt eierskap, men har gjort det meste rett etter at man ble rike. I stedet for å kaste penger etter store navn har Eddie Howe i fred fått bygge opp et strålende lag, og optimismen er enorm. Harvey Barnes, Sandro Tonali og Tino Livramento er solide forsterkninger. Trioen meldes klare til debut i dag, men Joe Willock er skadet. Plukket 71 poeng forrige sesong, deres beste Premier League-tall siden 2002. Slo Villa 4-0 hjemme forrige sesong (og tapte 0-3 på Villa Park). Kun 4 av 33 hjemmekamper i Premier League er tapt siden Howe tok styringen.

  Aston Villas 2022/23-sesong kan enkelt splittes i to: Før og etter Unai Emery. Det ble scoring i 20 strake kamper og ti seirer på de 15 siste i en skikkelig jubelvår som til slutt endte med 7. plass og spill i Europa denne sesongen. Pau Torres (Villarreal), Moussa Diaby (Leverkusen) og Youri Tielemans (Leicester) gir bredde, men er fortsatt avhengig av at Ollie Watkins leverer foran mål. Emi Buendia skadet seg på trening denne uken, og kan være ferdig med sesongen før den har begynt. Leander Dendoncker, Jhon Duran, Alex Moreno, Jacob Ramsey og Bertrand Traore er skadet.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen