More

  Premier League: Scoringsbonanza

  Premier League-runden endte med hat trick av Phil Foden, da Manchester City mandag kveld innfridde favorittstempelet på besøk hos Brentford. Det ble notert fire scoringer i mandagens batalje i hovedstaden, og fire scoringer eller mer var altså standarden heller enn unntaket i denne runden. Hele åtte av ti kamper inneholdt minimum fire scoringer, og totalen endte på 46 scoringer for runden. Bare én gang tidligere har det blitt scoret flere mål i en PL-runde.

  Premier League
  Har Trick: Phil Foden Tok Med Seg Matchballen Hjem

  Ulvene herjet i hovedstaden

  Aston Villa ble rundens mestscorende, da fem ulike spillere tegnet seg på scoringslista på besøk hos tabelljumbo Sheffield United. Brighton, Newcastle, Luton og Wolves noterte seg alle for fire fulltreffere, og oppgjøret mellom Newcastle og Luton ble da altså kampen med flest scoringer. De åtte scoringene på St. James’ Park ble for øvrig scoret av syv ulike spillere, da Sean Longstaff ble eneste tomålsscorer.

  Premier League
  Hat Trick: Mathias Cunha Og Wolves Herjet På Stamford Bridge

  Foden ble tremålsscorer for City, mens også Mathias Cunha fikk med seg matchballen hjem. Wolves overbeviste stort i 4-2-seieren på besøk hos Chelsea, og av flere gode kandidater er nok Gary O’Neil rundens manager i Premier League.

  To målløse

  Premier League
  Premier League-Runden: Sheffield United Har Stø Kurs Mot Retur Til The Championship

  Ikke alle bidro til scoringsbonanzaen denne helgen. West Ham skapte flust med gode muligheter mot Manchester United på Old Trafford, men til tross for å ha vunnet skuddstatistikken 22-12 returnerte Moyes’ utvalgte målløse til hovedstaden. Sheffield United, som snart kan starte planleggingen av neste sesong i The Championship, var eneste øvrige lag som forble målløse i denne Premier League-runden.

  Flere utfordrere

  Det er gledelig jevnt i toppen av Premier League-tabellen, når 15 ligarunder gjenstår å spille. Liverpool topper til tross for det fortjente nederlaget på besøk hos Arsenal, men Manchester City er uansett oddsfavoritt til å hente atter en Premier League-tittel. De tre nevnte tippes uansett å følge hverandre det meste av veien frem til avslutningsrunden, mens Aston Villa og Tottenham er outsiderne. Det er skille mellom de fem øverste og Manchester United på 6.plass, mens Chelsea er det merkbare fraværet fra tetstriden.

  Chelsea på stedet hvil

  Mye har skjedd både på og utenfor banen i Chelsea siden eierskiftet. Pengebruken har vært enorm, mens det i tillegg til utskiftning av spillerstall også har vært forbruk av managere. Todd Boehly og hans medhjelpere hadde bare vært 100 dager i eierstolen før de valgte å kvitte seg med Tomas Tuchel. Graham Potter ble hentet inn som etterfølger, etter stor suksess i Brighton, men heller ikke han svarte til forventningene på Stamford Bridge. Chelsea skulle tross alt ikke være noen middelhavsfarer. En pundmilliard var siden eierskiftet brukt på nye spillere, da Mauricio Pochettino ble hentet inn som ny sjef. Den tidligere Tottenham-bossen skulle nok skape orde i rekkene, men nei.

  Premier League
  Ny Nedtur Moses Caicedo Og Chelsea Står På Stedet Hvil, Som Middelhavsfarer

  Chelsea endte på nedre halvdel forrige sesong, og de ligger på nedre halvdel også nå. Kvaliteten på spillerne som er hentet inn svarer ikke til prisen som er betalt, med ett eneste unntak. Cole Palmer kan imidlertid ikke dra lasset alene. Så gjenstår å se om Boehly og hans medsammensvorne ser at det er spillerlogistikken som er feilen, eller om det går mot nyt managerskifte – som jo er den normale løsningen når det butter imot.

  Luton er lyspunktet

  Det er den forventede trioen som kjemper om tittelen, mens det også var forventet at de tre nyopprykkede skulle ende opp i bunnen av tabellen. Sheffield United og Burnley har da også stø kurs mot retur til The Championship, men Luton Town – som var tippet ned av så godt som alle, også Tipsbladet, er sesongens store positive overraskelse. Premier League-debutanten fikk helt som forventet tøff jobb med å tilpasse seg livet i toppdivisjonen, men utviklingen har vært formidabel.

  Premier League
  Comeback Til 20 I Stil: Ross Barkley Sto Atter En Gang Frem Som Lutons Bestemann

  Luton er ikke bare nå favoritt til å sikre seg ny Premier League-kontrakt. Rob Edwards er sesongens manager, mens Ross Barkley så utvilsomt er sesongens kjøp. Eller kjøp og kjøp. Barkley virket ferdigspilt i Premier League da han forlot Aston Villa til fordel for varmt eventyr i franske Nice, bare for etter et halvår å bli veid og funnet for lett også på rivieraen. 30-åringen kom gratis til Luton, og har siden ikke sett seg tilbake. Den tidligere Everton, Chelsea- og Aston Villa-spilleren har regelrett herjet i sin Premier League-retur.

  Luton gir mulighet til ytterligere å forbedre sin tabellplassering, når de kommende helg har hjemmekamp mot Sheffield United. Deretter følger i tur og orden oppgjør mot Manchester United, Liverpool og Aston Villa, men Town avskrives ikke lenger i kamp mot noen.

  Tunge favoritter

  Ingen topp 4-oppgjør på menyen kommende helg. Det blir heller en helg hvor man må lete etter eventuelle oddsbomber. Liverpool og Manchester City står til henholdsvis 1,16 og 1,20 i odds, når de har hjemmekamper mot nedrykkstruede Burnley og Everton. Arsenal står til bare 1,52 på besøk hos byrival West Ham, og vi kan da minne om at West Ham er beseiret fra sine siste tre innbyrdes oppgjør.

  Premier League
  Premier League-Runden: Ezri Konsa Og Villa Drømmer Fortsatt Om Topp 4

  Aston Villa drømmer fortsatt om topp 4, og helgens hjemmekamp mot Manchester United vil i så måte bli en nøkkel i kampen om å henge med teten. Tottenham kan ta tilbake 4.plassen, men mot uberegnelige Brighton er det vanskelig å spå. Som nevnt er det også bunnoppgjør mellom Luton og Sheffield United, mens nevnte Chelsea skal ut i hovedstadsoppgjør mot et skadeskutt Palace. Den kampen kan fort bli helt avgjørende for skjebne til begge lags managere.

  Neste Premier League-runde

  Premier League
  Premier League: Scoringsbonanza 8

  Manchester City – Everton

  Fulham – Bournemouth

  Liverpool – Burnley

  Luton – Sheffield United

  Tottenham – Brighton

  Wolves – Brentford

  Nottingham Forest – Newcastle

  West Ham – Arsenal

  Aston Villa – Man Utd

  Crystal Palace – Chelsea

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen