More

  Premier League, runde 9

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Som alltid etter landslagsuke; det gjør veldig godt å endelig kunne ønske velkommen tilbake til fullpakkede ligarunder over hele Europa. Og i engelsk Premier League er det spesielt lørdagen som blir fullpakket. Faktisk bys det her på non stop fotball fra 13.30 til nær 23.00. Eventuelle turer ut i naturen bør med andre ord tas tidlig denne dagen.

  Høydepunktet først ut

  Det er atskillig å glede seg til, men denne gang serveres hovedretten først. Allerede ved lunsjtider bys det nemlig på merseysidederby mellom Liverpool og Everton på Anfield. Hjemmelaget har enorm statistikk fra tilsvarende møter, og blir naturlig storfavoritt lørdag formiddag. Noen kandidat til å bli helgens spill er dette uansett ikke. 1,35 i odds på et Liverpool-lag som siden starten på forrige sesong har havnet under i målprotokollen i nær halvparten av kampene, og som dessuten har pådratt seg fire utvisninger allerede denne sesongen, det er rett og slett ikke verdt risikoen.

  Premier League
  Gode Stats: Luton Er Ubeseiret Fra Siste Fire Mot Nottingham Forest

  I 16.00-runden forventes det tette oppgjør både mellom Bournemouth-Wolves, Brentford-Burnley, Manchester City – Brighton og Nottingham Forest – Luton, mens Newcastle må finne seg i å bli favoritt hjemme mot Palace.

  18.30 er det så duket for klassisk hovedstadsbatalje mellom Chelsea og Arsenal, før det på det noe uvante tidspunkt 21.00, (til lørdag å være) dukes for Sheffield United mot Manchester United. To stykk United-lag som har mye å revansjere etter skuffende sesonginnledninger.

  Spill ut – til glede for spenningen

  I forrige runde satte vi i denne spalten pengene på Aston Villa og Manchester City, og begge forsøk gikk i vasken. Villa ble holdt til uavgjort av et Wolves i klar fremgang, mens Arsenal for første gang på 15 forsøk lyktes å ta tre poeng mot City. Til stor glede for alle andre enn City-fansen selv. City er merkbart svakere uten Kevin de Bruyne, og med også Rodri ute av bildet har de himmelblå ved flere anledninger vist seg mulig å komme på talefot med.

  Mot et ustabilt Brighton er imidlertid Rodri med igjen, etter en svipptur til Oslo for å bevise at nordmenn er født med ski på bena, og han selv med fotballstøvler. Tre strake tap for City, to av dem i Premier League, betyr at spenningen lever i beste velgående. Fortsatt skiller det altså bare fire poeng mellom de seks øverste, og i løpet av langhelgen kan flere ha vært innom tabelltopp.

  Liverpool klatrer til topps om de slår Everton, men de røde blir passert av City med hjemmeseier mot Brighton. I ettermiddagskampen tar så Arsenal teten om de fortsetter sin gode statistikk på Stamford Bridge, før Tottenham mandag kveld gis muligheten til å sette skapet på plass igjen.

  Helgens spill

  FAVORITTEN:

  Newcastle – Crystal Palace

  TIPS

  H til 1,45 i odds hos Norsk Tipping

  LURINGEN:

  Aston Villa – West Ham

  TIPS

  H til 1,87 i odds hos Norsk Tipping

  Helgens kamper i Premier League

  Premier League-Runde #4
  God Stemning: Villa Har Vunnet Sine Første Tre Hjemmekamper Med Total Målscore 13-2

  Liverpool – Everton

  Anfield
  Lørdag 13.30

  Liverpool-Everton, Merseysidederby
  Premier League, Runde 9:

  Skandalekampen mot Tottenham er fortsatt Liverpools eneste nederlag, men betenkelig er det naturligvis at laget bare har holdt nullen i én av sesongens første åtte ligakamper. Havnet under i målprotokollen også mot Brighton i siste kamp før pausen, før Mo Salah snudde til 2-1-ledelse. Ryan Gravenberch burde spikret seieren, men misset på blank før Brighton utliknet. Noen etterlengtede lyspunkter i Everton-laget, som nå har vunnet to av sine siste tre. Gikk målløse av banen i fire av sesongens første fem, før man nå har scoret syv på de siste tre. Brøt en barriere da de i 2021 vant på Anfield for første gang på over 20 år, men to påfølgende er tapt 0-2.

  Bournemouth – Wolves

  Vitality Stadium
  Lørdag 16.00

  Premier League: Dominic Solanke
  Premier League, Runde 9

  Bournemouth er ett av to lag som fortsatt ikke har vunnet, og nå stilles man altså mot tidligere manager Gary O’Neil. Gikk til sesong med tøft innledende program, men at man ble feid av banen i bunnoppgjøret mot Everton var en gedigen skuffelse. Har fortsatt skadeliste som skaper bekymringer for manager Andoni Iraola. 1-7 i målscore fra første fire hjemme. De fleste piler peker opp for Wolves, etter tre strake uten tap – inkludert 2-1-seier hjemme mot Manchester City. På bortebane i Premier League har man imidlertid bare vunnet en av siste tolv kamper. Pedro Neto står med seks målpoeng fra sine siste seks kamper, like mange som han hadde på de 50 foregående.

  Brentford – Burnley

  Gtech Community Stadium
  Lørdag 16.00

  Premier League, Runde 9 S17 Kristoffer Ajer Brentford Premier League
  Premier League, Runde 9

  Bare én seier fra første åtte for Brentford, og savnet av Ivan Toney blir stadig tydeligere. Ledet 1-0 frem til 92. minutt mot Manchester United på Old Trafford, men klarte på mystisk vis å ende opp med 1-2-tap – og står nå med bare ett poeng fra siste fire kamper. Var uten ni førstelagsspillere mot United, og nå er også Aaron Hickey suspendert. Burnley har tapt seks av sine første åtte siden opprykket, og med tap lørdag vi man ha notert sin svakeste sesonginnledning siden 1977. Ledet 1-0, men endte til slutt opp med stygt 1-4-tap hjemme mot Chelsea i siste kamp før pausen. Har hatt tøft program, men neste tre kamper gir muligheter for The Clarets.

  Manchester City – Brighton

  Etihad
  Lørdag 16.00

  Premier League, Runde 9
  Premier League, Runde 9

  City har tapt tre av sine siste fire i alle turneringer, og i Premier League har man for første gang siden 2018 røket på strake nederlag. På eget gress har man imidlertid vunnet alle de siste 20, og med seier lørdag vil det være rekord av en Premier League-klubb. De Bruyne er fortsatt ute, men lørdag er viktige Rodri tilbake etter suspensjon. Alltid målrikt når Brighton er i aksjon. På de åtte første har det vært notert 37 scoringer (21-16), og bare Granada (37) kan vise til flere scoringer i de fem største europeiske ligaene denne sesongen. Ledet 1-0, men var til slutt en smule heldige som fikk 2-2 mot Liverpool i siste kamp før pausen. Pervis Estupinan er fortsatt ute.

  Newcastle – Crystal Palace

  St. James’ Park
  Lørdag 16.00

  Premier League, Runde 9
  Premier League, Runde 9

  Ustabil sesonginnledning av Newcastle, men den siste måneden har det meste gått som på skinner. Banket PSG i Champions League, mens man også er ubeseiret fra siste fire i Premier League. Tre strake uten baklengsmål, før seieren mot West Ham i siste kamp før pausen røk i siste ordinære spilleminutt. Best i klassen, med bare 17 baklengs på hjemmebane siden starten av forrige sesong. Palace sliter med å score mål uten Zaha og Olise, men Hodgson har samtidig skapt et lag det er vanskelig å score mål på. Har holdt nullen i fire av de første åtte, noe som er best i Premier League, og totalt bare tillatt syv baklengs.  Olise er fortsatt ute, akkurat som Eze.

  Nottingham Forest – Luton

  City Ground
  Lørdag 16.00

  Premier League, Runde 9
  Premier League, Runde 9

  Bare to seirer fra første åtte av Forest, men hjemme på City Ground er skogvokterne vanskelige å slå. Kun 2 av siste 18 hjemme er tapt, og nederlagene kom mot Newcastle og Manchester United. Skadelista er fortsatt voksen, og som i det målløse oppgjøret mot Crystal Palace må man denne helgen klare seg uten toppscorer Taiwo Awoniyi. Luton holder hodet over vannet (streken), men det til tross for at seks av de første åtte er tapt. Borte mot Forest har The Hatters bare vunnet én av siste 14. Også Luton har skadebekymringer, og på City Ground er man uten minst seks faste. Slo Everton i forrige bortekamp, mens man også leverte godt i 0-1-tapet mot Tottenham.

  Chelsea – Arsenal

  Stamford Bridge
  Lørdag 18.30

  Chelsea, Stamford Bridge
  Premier League, Runde 9

  Saftig hovedstadsderby på plakaten lørdag ettermiddag, og Chelsea har mye uoppgjort. Hele fem av siste seks mot Arsenal er tapt, altså like mange tap som man noterte på de 25 foregående. Sto med bare to scoringer fra første seks kamper, men kan hende snudde det i 4-1-seieren mot Burnley sist. Skadelista er fortsatt lang, men håp om at spissduoen Nicolas Jackson/ Armando Broja kan rekke denne. Arsenal er ett av to ubeseirede lag, og har ikke tapt noen av sine siste 15 London-derby. Brøt en barriere da Manchester City ble slått i siste kamp før pausen, og det uten Saka – som man håper å få tilbake på banen lørdag. Slo Chelsea både hjemme og borte forrige sesong.

  Sheffield United – Manchester United

  Bramall Lane
  Lørdag 21.00

  James Mcatee
  Premier League, Runde 9

  Sheffield United har bare hentet ett poeng fra sine første åtte, og ingen i Premier League-historien har hatt færre. Paul Heckingbottom har samtidig tapt 14 av sine 18 kamper som Premier League-manager, og bare én med ti kamper eller mer har verre statistikk. Skadelista er fortsatt vond lesning for klubben som i forrige hjemmekamp altså røk 0-8 for Newcastle. Manchester United virket helt på felgen da de etter 92 spilte minutter var under med 0-1 hjemme mot Brentford. Innbytter Scott McTominay ble imidlertid stor helt, da han i løpet av sine fem minutter på banen både utliknet og scoret seiersmålet. United-fansen både håper og tror dette var vendepunktet.

  Aston Villa – West Ham

  Villa Park
  Søndag 17.30

  Premier League
  Premier League, Runde 9

  Imponerende, om ikke veldig overraskende, god sesonginnledning av Aston Villa. Ble utklasset av både Newcastle og Liverpool, men har ellers gjort det meste riktig. Spesielt 6-1-seieren mot Brighton var imponerende, mens 1-1 i lokaloppgjøret mot Wolves i siste kamp før pausen nok var en ørliten skuffelse. 13-2 i målscore fra første tre hjemme på Villa Park, der man har vunnet alle sine siste ti. Også West Ham har imponert i sesonginnledningen. Eneste nederlag har kommet mot Manchester City og Liverpool, og i siste kamp før landslagsuken ble det poeng mot Newcastle. David Moyes har gått ubeseiret ut av sine siste 14 kamper mot Aston Villa.

  Tottenham – Fulham

  Tottenham Hotspur Stadium
  Mandag 21.00

  Arsenal - Tottenham 2-2
  Premier League, Runde 9

  Tottenham er fortsatt ubeseiret, og med full pott mot Fulham vil Ange Postecoglou være Premier League-manageren med flest poeng fra første ni kamper etter ansettelse. 13 av 15 kamper mot Fulham i Premier League er vunnet, men begge nederlagene kom på hjemmebane. Brukbar sesonginnledning også av Fulham, som slo Sheffield United 3-1 i siste kamp før landslagsuken. Bare én av fire bortekamper er tapt, og nederlaget kom i den himmelblå delen av Manchester. Mot en hovedstadskollega har man imidlertid bare vunnet én av siste 21 bortekamper. Issa Diop har vært av sitt lags beste, men han vil være fraværende etter skaden han pådro seg sist.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen