More

  LIVERPOOL VS. EVERTON

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Liverpool har bare tatt ett av seks mulige poeng, men med seier i lørdag formiddags merseysidederby vil Klopps utvalgte innta tabelltopp i Premier League. Og statistikken er naturligvis solid på hjemmelagets side. Everton vant på Anfield i 2021, men dette var deres første seier på Liverpools hjemmebane på 22 år og 25 kamper. Svært få tror neste Toffees-seier på Anfield er rundt hjørnet, og Klopps utvalgte blir solid oddsfavoritt denne helgen. Everton har tross alt bare vunnet to av sine første åtte kamper, men fem er tapt. Målforskjellen er heller ikke avskrekkende, med ni scorede mål – mot Liverpools 18.

  Etterlengtet opptur

  Everton har i strake sesonger endt bare en hårsbredd fra et aller første nedrykk fra Premier League, og de er forventet å måtte grave dypt for ny kontrakt også denne sesongen. To av siste tre kamper er imidlertid vunnet, og Sean Dyche har alt annet enn kastet inn håndkleet.

  Liverpool - Everton: Premier League
  Skadefri: Dominic Calvert-Lewin Er Skadefri, Nærmer Seg Toppformen, Og Står Klar Til Å Terge Liverpool-Forsvaret

  -Seieren rett før landslagsuken var god å ta med seg, men vi var trygge på oss selv også før Bournemouth-kampen. Jeg har hele tiden ment vi har en god spillerstall, og når vi først griper muligheten får vi også betalt. De tre scoringene i forrige runde var en bekreftelse på dette, sier Dyche til engelsk presse noen dager før lørdagens 294 merseysidederby.

  Dyche er også godt kjent med statistikken fra kampene mellom Liverpool og Everton, og Toffees-bossen innrømmer at det står overfor en tøff utfordring.

  -Vi innrømmer at statistikken er svak, og at den som snarest krever forbedring. Samtidig er det en mektig klubb og et veldig godt lag vi stilles mot. Vi har levert noen virkelig gode prestasjoner i det siste, men det er klart det blir vanskelig, innrømmer Everton-manageren.

  Offensive alternativer

  Everton har ikke bare plukket få seirer og poeng mot Liverpool de senere sesongene, de har også slitt med å finne veien til nettmaskene. Kun totalt én scoring er notert fra Everton i de siste fire innbyrdes oppgjørene, og nå skal de altså opp mot et Liverpool-lag som har scoret mål i alle sine siste 21 kamper i alle turneringer.

  Liverpool - Everton
  Nytt Verktøy: Leeds-Lånet Jack Harrison Har Bevist At Han Bli En Nyttig Brikke I Everton

  Omsider har imidlertid Dyche skaffet seg offensive alternativer som gjør at optimismen blant Toffees-fansen stiger. Dominic Calvert-Lewin er for øyeblikket skadefri, mens Dyche nå også har offensive alternativer som Beto, Youssef Chermiti, Jack Harrison og Arnaut Danjuma i verktøykassa.

  Utfordringer

  Det har neste uke gått ett år siden de røde sist tapte en Premier League-kamp på hjemmebane, og denne sesongs tre første er alle vunnet – med henholdsvis 3-0, 3-1 og 3-1. Forrige sesong var det bare Leeds som maktet å få med seg tre poeng fra Anfield.

  Liverpool, Premier League
  Bakpå: Liverpool Virker Å Trenge Et Baklengsmål Før De Våkner

  Statistikken gir optimisme, men det er skjær i sjøen også for lørdagens hjemmelag. De røde har skaffet seg stygg uvane ved å la motstanderen score før de selv våkner. Siden starten på forrige sesong har lørdagens hjemmelag havnet under i målprotokollen i 21 av 46 kamper (46 %), og denne sesongen har det samme skjedd i hele fem av de første åtte.

  Les også: Alt om helgens Championship-runde

  Klopps utvalgte har også opplagte disiplinærutfordringer. Hele fire røde kort ble plukket opp fra sesongens første syv kamper. Det er mest av alle lag i Premier League-historien, og like mange som klubben totalt plukket opp på de 178 foregående ligakampene. Totalt har de røde denne sesongen spilt 192 minutter i undertall, mens Wolves som nummer 2 på oversikten har spilt 70 minutter i undertall. Bare tre klubber har samtidig pådratt seg flere frispark enn Liverpool denne sesongen, så det er atskillig å ta tak i for de røde.

  Ikke bare må man etter utvisninger avslutte kamper i undertall, men karantener gir også dårlig utgangspunkt for påfølgende kamper. Denne helgen er det Curtis Jones som soner, mens Diogo Jota returnerer etter sin suspensjon.

  Liverpool venter på verdensmesteren

  Det er mange lyspunkter på Anfield denne sesongen, med tanke på at sommeren inneholdt drastisk mange utskiftninger. Dominik Szoboszlai har vært en umiddelbar åpenbaring, mens også Ryan Gravenberch har vist tegn som tyder på at han kan bli en viktig brikke. Samtidig har Darwin Nunez tatt tydelige steg etter en skuffende første sesong.

  Premier League: Alexis Mac Allister, Liverpool
  Liverpool – Everton: Alexis Mac Allister Har Fortsatt Et Stykke Frem

  Roberto Firmino, Fabinho, Jordan Henderson, Naby Keita, James Milner og Alex Oxlade-Chamberlain forsvant imidlertid alle ut, mens det tok tid før erstatterne var på plass. Og noen erstatter for Fabinho i den dype midtbanerollen er fortsatt ikke på hentet. Den jobben har i stedet gått til Alexis Mac Allister, og argentineren har ikke vært noen umiddelbar suksess. Midtbanespilleren som i mer fremskutt posisjon scoret tosifret antall ligamål i Brighton forrige sesong, virker alt annet enn komfortabel med rollen han er gitt.

  Liten tvil om at Mac Allister venter på avløsning, men alt tyder på at han denne helgen må ta jobben igjen. De mest trolige avløserne er fortsatt ikke klare, da både Thiago og Stefan Bajcetic har slitt med skader i sesonginnledningen.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen