More

  Premier League: 2 toppoppgjør

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Mange vil nok mene dette er en tidlig tittelfinale, men ting tyder på at flere denne sesongen vil være med å kjempe om tittelen. Spesielt etter at Manchester City forrige helg røk på sjokknederlag mot Wolverhampton, mens også Arsenal har sett ustabile ut i sesonginnledningen. Artetas menn ankommer også helgens batalje med rykende ferskt nederlag i Champions League i bagasjen. Begge de to utfordrerne har dessuten skader på nøkkelspillere som bekymrer.

  Lang rekke brutt i Frankrike

  Arsenal sto ubeseiret fra ni strake gruppespillkamper i Champions League, og tok også ledelsen borte mot Lens tirsdag. Gabriel Jesus gjorde 1-0 på pasning fra Bukayo Saka etter bare et kvarter spilt. Adrien Thomasson utliknet imidlertid bare ti minutter senere, bare kort tid før Saka hinket skadet av banen. Franskmennene benyttet seg av muligheten, og Elye Wahi ble matchvinner i den franske klubbens første hjemmekamp i Champions League siden 2002. Arsenal fikk seg en vekker før søndagens storkamp i hjemlig liga, og mest bekymringsfull var kanskje Sakas skade.

  Premier League, Supersøndag
  Skadeplaget: Bukayo Saka Får Sjelden Hvile

  Arteta angret uansett ikke at han risikerte Saka fra start. En Saka som har slitt med småskader flere ganger allerede denne sesongen, og som ikke har fått særlig hvile.

  -Han fikk en pause i ligacupoppgjøret mot Brentford, men for øvrig har han spilt det meste. Han var imidlertid 100 % frisk før avspark i dag, og som alle har han lyst til å spille når det står Champions League på programmet. Han kjente noe muskulært etter en halv time spilt, og da ville vi ikke risikere noe. Det er for tidlig å si om det får noen følger for helgens kamp, men vi føler uansett ikke vi kunne gjort mye annerledes, sa Arteta etter nedturen på Stade Bollaert-Delelis.

  *Både Saka og Martinelli meldes søndag i Arsenals tropp

  Offensive bekymringer

  Skaden på Bukayo Saka bekymrer Gunners-fansen, spesielt når også Gabriel Martinelli er ute av spill. Kai Havertz scoret på straffesparket han ble forært av lagkameratene mot Bournemouth, men for øvrig har den tidligere Chelsea-angriperen vært passasjer siden ankomst Arsenal. Så også i Frankrike tirsdag. Fábio Vieira, som ble byttet inn for Saka, hadde heller ikke noe å bidra med denne uken, mens Emile Smith Rowe igjen ble sittende på benken gjennom hele kampen.

  Smith Rowe viste i innhoppet mot Bournemouth forrige helg at han er spillesugen, men også at han er rusten. Ikke minst bevist da han rett før slutt misset alene med keeper. Skulle Saka miste søndagens kamp, vil Arteta ha store avgjørelser å ta når han skal komponere laget offensivt. Liten tvil er det uansett om at Gunners-fansen ønsker andre alternativer enn Havertz fra start.

  Premier League: David Raya, Arsenal
  Kamp Om Hanskene: David Raya Kjenner Pusten Fra Aaron Ramsdale

  Litt usikkerhet rundt keeperplassen er det nok også, etter en svak kamp av David Raya i Frankrike. Aaron Ramsdale aner nok nå et visst håp om at han nå står for tur til å ta hanskene.

  Målløs, igjen

  Det er ikke bare i Arsenal det er offensive bekymringer om dagen. Erling Braut Haaland gikk onsdag målløs av banen i femte Champions League-kamp på rad. Mot RB Leipzig onsdag fyrte nordmannen av seks skudd, men bare to av de seks traff mellom stengene – og altså ingen i nettet.

  Premier League: Erling Haaland, Manchester City
  Avgjørende: Erling Braut Haaland Scoret Både Hjemme Og Borte Mot Arsenal Forrige Sesong

  – Han er ikke med i kampen i det hele tatt, sa tidligere Premier League-spiller Robbie Savage til BBC da Haaland etter en snau halvtimes spill misset fra kloss hold.

  Haaland forble også målløs da Manchester City forrige helg røk på oppsiktsvekkende tap mot Wolverhampton på Molineux. Det er i stedet den argentinske verdensmesteren Julián Álvarez som har tatt offensivt ansvar den siste uken. Álvarez var Citys eneste målscorer på Molineux, før han mot Leipzig onsdag både scoret og bidro med målgivende pasning til Jeremy Doku da seieren ble sikret i sluttminuttene.

  Dypt savnet duo

  Leipzig ble greit slått, men i Wolverhampton forrige helg sto det klart at det savnes viktige brikker hos de himmelblå. Spielführer Kevin de Bruyne forventes ikke tilbake før i midten av januar, og belgierens smartness er naturligvis dypt savnet. City er kjent for å ha både dobbel og trippel dekning på alle plasser, men når også Rodri forsvant ut ble det tydelig at det er nivåforskjeller også innen City-stallen. Rodri er tilbake fra karantene etter landslagspausen, men storkampen mot Arsenal må altså spanjolen se fra sidelinjen. Heller enn å klage sin nød over spillere som er fraværende, velger imidlertid Pep Guardiola å rose de som slår seg inn i laget.

  Premier League
  Ros: Rico Lewis Ble Berømmet Av Manager Pep Guardiola

  Etter 3-1-seieren mot Leipzig var det 18-årige Rico Lewis som fikk superlativer kastet etter seg.

  -WOW, for en spiller. Jeg har vært manager i mange år, og det går lang tid mellom hver gang det dukker opp en som han. Han er bare 18 år, men allerede en fantastisk spiller, sa Guardiola etter ungguttens prestasjoner.

  Tung statistikk

  Arsenal slo Manchester City etter straffespark i Community Shield-oppgjøret på Wembley, men i ordinær tid har ikke Arsenal slått Manchester City på ni forsøk. Showkampen på Wembley inneholdt trofé av et slag, men sølvfatet de fikk der var ikke i nærheten av å kunne veie opp for skuffelsen de måtte tåle da de ble forbigått av City på oppløpet av forrige Premier League-sesong. Det er mye revansjelyst i Gunners-laget denne helgen.

  Premier League: Martin Ødegaard
  Premier League: Martin Ødegaard Og Arsenal Har Tung Statistikk Mot City

  Og det er revansjelyst også hos de himmelblå. Nederlaget i ulveland forrige helg gjør at det før helgens runde bare skilte tre poeng mellom de seks øverste på Premier League-tabellen. Et himmelblått nederlag i London vil føre til etterlengtet spenning om tittelen, noe nok alle andre enn City-fansen ønsker seg etter de senere års totale dominans.

  Søndagens Premier League-kamper

  Brighton – Liverpool

  Amex Stadium, søndag 15.00
  Odds fra Norsk Tipping: 3,05 – 3,95 – 2,05

  Alltid flust med både underholdning og scoringer når Brighton er i aksjon. Lagets første syv Premier League-kamper har alle inneholdt minimum fire scoringer, og mot Aston Villa forrige helg kom hele syv. Denne gang ble imidlertid bare én av de syv scoret av Brighton.  Seks baklengs på Villa Park, og Brighton har ikke holdt nullen i noen av sine siste elleve ligakamper. Solly March har vært sist eller nest sist på fem av Brightons åtte siste scoringer mot Liverpool. Estupinan, Jakub Moder, Pascal Gross, Adam Lallana og Julio Enciso er ute.

  Premier League
  Premier League: 2 Toppoppgjør 10

  Liverpool endte skandalekampen mot Tottenham med ni spillere, selvmål og et første tap for sesongen. Anket det røde kortet til Curtis Jones, men uten hell. Har bare holdt nullen i én av sine første syv, og det kan altså være grunn til å ta frem kuleramma når disse to revansjesugne lagene møtes. Totalt fire spillere utvist fra første syv kamper er Premier League-rekord. Ble utspilt og tapte 0-2 i forrige besøk på Amex Stadium. Thiago er fortsatt ikke tilbake. Cody Gakpo og Stefan Bajcetic er også skadet, mens Curtis Jones og Diogo Jota er suspendert.

  West Ham – Newcastle

  London Stadium, søndag 15.00
  Odds fra Norsk Tipping: 3,40 – 3,65 – 2,00

  West Ham slo tilbake etter strake tap mot Manchester City og Liverpool. Var aldri opp mot sitt beste mot Sheffield United, men viste defensiv trygghet, og det endte til slutt med fortjent 2-0-seier. Torsdag skrev man også engelsk rekord, med 17 strake kamper uten tap i europacupen. 16 (!) av de 17 er dessuten vunnet. Jarrod Bowen er tilbake på sitt aller beste, og scoret lørdag sitt femte mål for sesongen.

  Bare én av siste åtte Premier League-kamper hjemme mot Newcastle er vunnet. 13 poeng fra første syv Premier League-kamper er klubbens beste sesonginnledning på åtte år. David Moyes må søndag klare seg uten Ben Johnson og Aaron Cresswell. Michail Antonio er usikker.

  Premier League: James Ward-Prowse
  Premier League: James Ward-Prowse Og West Ham Gjestes Av Formsterke Newcastle

  Etter tre strake tap har Newcastle slått kontant tilbake. Siste tre kamper er vunnet med total målscore 11-0, mens man nå er ubeseiret fra siste seks i alle turneringer – med total målscore 16-1 Den stadig voksende skadelista gir imidlertid grunn til bekymring. Den kommende landslagspausen kommer sånn sett som bestilt. Slo West Ham 5-1 på London Stadium forrige sesong. Callum Wilson har 12 scoringer fra sine siste 13 Premier League-kamper mot West Ham. Sven Botman, Harvey Barnes, Emil Krafth og Joe Willock er skadet. Callum Wilson og Joelinton er usikre. Anthony Gordon er suspendert.

  Wolves – Aston Villa

  Molineux, søndag 15.00
  Odds fra Norsk Tipping: 3,30 – 3,60 – 2,05

  Ingen Wolves-spiller har de siste tre sesongen bokført mer enn seks scoringer, men den barrieren er på god vei til å brytes nå. Hee-chan Hwang ble matchvinner da selveste Manchester City ble slått 2-1 på Molineux forrige helg, og sørkoreaneren har dermed bokført fire scoringer fra sesongens syv første kamper. Med scoring søndag vil Hwang være første Wolves-spiller siden 1973 med scoring i fem strake hjemmekamper i den øverste divisjonen. Ulvene er ubeseiret fra siste fire mot Villa, og siste to hjemme er begge vunnet. Har scoret mål i 12 av 13 hjemmekamper i 2023. Ingen nye skader, men Jean-Ricner Bellegarde er suspendert.

  Premier League
  Premier League: Ollie Watkins Og Villa Viser Form

  Ollie Watkins bidro med hat trick da Aston Villa lørdag banket Brighton med 6-1 på Villa Park. Bare nettopp Brightons kamper (33) har inneholdt flere scoringer enn kamper med Villa (29) i en av hovedrollene denne sesongen. 5-8 i målscore fra første 4 borte. 15 poeng fra første syv Premier League-kamper er klubbens beste sesongåpning siden 1998. Fra siste 20 Premier League-kamper er det bare Manchester City som har plukket flere poeng enn Villas 42. matty Cash feirer sin Premier League-kamp nummer 100. Jacob Ramsey, Tyrone Mings, Alex Moreno og Emiliano Buendia er skadet. Moussa Diaby er usikker.  

  Arsenal – Manchester City

  Emirates, søndag 17.30
  Odds fra Norsk Tipping: 2,80 – 3,40 – 2,40

  Rundens storkamp spilles i hovedstaden, og Arsenal har ett og annet å revansjere. Kom til kort mot Manchester City i duellen mot City forrige sesong, og det ble ikke hentet poeng overhodet mot de himmelblå. Det er nå spilt ni kamper i alle turneringer mot City uten registrerte seirer innen ordinær tid. I Premier League-sammenheng har man tapt alle de siste 12, og 15 av de siste 16, mot City.

  Enkel 4-0-seier borte mot Bournemouth forrige helg, og er nå ett av bare to ubeseirede lag i Premier League denne sesongen. Har bare holdt nullen i 4 av sine siste 28 Premier League-kamper på hjemmebane. Jurrien Timber er skadet. Gabriel Martinelli og Bukayo Saka er usikre, men begge er med i troppen til dagens kamp.

  Premier League: 2 Toppoppgjør Mockup Nettside Premier League
  Premier League: 2 Toppoppgjør 11

  Manchester City åpnet sesongen med seks strake seirer, og få – om noen- trodde det skulle stoppe mot Wolves. Uten Rodri og Kevin de Bruyne viste imidlertid den regjerende mesteren seg svært menneskelig – med tydelig mangel på offensiv kreativitet. Har ikke tapt strake Premier League-kamper siden desember 2018 (Crystal Palace og Leicester). Tolv siste Premier League-kamper mot Arsenal er vunnet, med total målscore 33-5! Erling Braut Haaland opplever måltørke i Champions League, men scoret i begge forrige sesong Premier League-kamper mot Arsenal. Kevin De Bruyne og John Stones er skadet. Rodri er suspendert.

  *All odds er hentet fra Norsk Tipping


  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen