More

  Ole Sæter scoret i comebacket, men VAR-drama sikret LSK-seier

  Ole Sæter scoret sitt første etter comebacket fra skade, Rosenborg tapte likevel – igjen.

  I sin første kamp fra start etter skaden som har holdt Ole Sæter ute av spill i så å si hele vårsesongen, var trønderen tilbake på scoringslisten. Det tok RBKs nummer 9 kun ti minutter før han banket Rosenborg i ledelsen mot Lillestrøm etter 10 minutter. Svein Maalen hadde fått en elendig start på karrieren som RBK-trener med to strake tap og 0-4 i målscore, og trengte å få med seg et resultat mot kanariene på Lerkendal.

  Overtidsdrama på Lerkendal

  LSK la seg imidlertid ikke nedpå etter det tidlige baklengsmålet, men startet i stedet å begynne å legge press på RBK-boksen. Men, verken Thomas Lehne Olsen eller Akor Adams maktet å sette Rosenborg-keeper André Hansen på prøve. Men, Rosenborg var heller ikke ufarlige, og 16 år gamle Sverre Nypan burde doblet trøndernes ledelse etter et drøyt kvarter, men satte ballen over fra god posisjon.

  1-0 stod seg til pause, og etter hvilen fortsatte gjestene fra Romerike å pepre Rosenborg-boksen med innlegg. Og fem minutter før full tid, glapp det omsider for Rosenborg. Et innlegg fra høyrekanten havnet i beina til LSK-toppscorer Akor Adams, som noe heldig klarte å styre inn Lillestrøms utligning. Og Adams skulle også bli matchvinner. En VAR-sjekk ga nemlig straffe til Lillestrøm på overtid. André Hansen reddet imidlertid Adams’ forsøk fra 11-meteren, men returen falt rett i hodet på spissen, som enkelt kunne heade inn alle tre poengene til romerikingene.

  Akor Adams Ble Matchvinner På Overtid, Igjen. Ole Sæter
  Akor Adams Ble Matchvinner På Overtid, Igjen.

  Dermed gikk Rosenborg på sitt tredje strake tap under Svein Maalens ledelse, mens Lillestrøm reiste seg etter bare ett poeng i kampene mot Brann og Tromsø.

  Målfest på Marienlyst

  I Drammen bestemte Strømsgodset og Sarpsborg 08 seg for å la alt av hemninger bli igjen i garderoben. Lagene serverte en ellevill førsteomgang, og det stod ikke mindre enn 3-2 til drammenserne etter halvspilt førsteomgang. Det var også pauseresultatet, og etter snaue kvarteret i andreomgang, økte Strømsgodset ledelsen. Halldor Stenevik kom seg fri på venstrekanten, og fikk to forsøk til å sette inn 4-2 til vertene på Marienlyst. Kampens prestasjon var det imidlertid Ole Kristian Enersen som stod for. 20-åringen løp fra egen 16-meter og rett opp til Sarpsborg 08s 16-meter, dog fullstendig upresset. Vel fremm i Sarpsborg-boksen, banket han ballen ned i lengste hjørnet og Godset opp til 5-2.

  Enersen tok saken i egne hender.

  I Sandefjord satte Mushaga Bakenga et elendig straffespark på stillingen 0-0 i førsteomgang, som også var stillingen til pause. Stabæk hadde vært det førende laget, men etter hvilen kom Sandefjord atskillig bedre med. Danilo Al-Saed klarte ikke å få ballen i mål alene med Stabæks keeper, og SF var ellers farlig på overganger, men Stabæk-keeper Isak Pettersson var årvåken i rollen som sweeper-keeper.

  Sturla Ottesen Og Stabæk Klarte Ikke Å Vinne I Sandefjord. Ole Sæter
  Sturla Ottesen Og Stabæk Klarte Ikke Å Vinne I Sandefjord.

  På overtid var det imidlertid duket for drama, også i Sandefjord. Stabæk-kaptein Simen Wangberg trodde han hadde sikret alle tre poengene til bæringene, men etter lengre konsultering med VAR, ble det konkludert med offside og annullert scoring. Dermed endte det 0-0 på Release Arena, akkurat som det gjorde på Romssa Arena, mellom Tromsø og Vålerenga. I Skien, tok serieleder en kontrollert 2-0-seier, etter scoringer av Albert Grønbæk og Amahl Pellegrino.

  Uavgjort i toppkampen

  Og en divisjon lengre ned, i OBOS-ligaen, var det duket for en klassisk toppkamp mellom en og to på tabellen, da Fredrikstad tok imot ligaleder Kongsvinger. Og østfoldingenes bunnsolide defensiv så ut til å sørge for at alle poengene ble igjen i plankebyen, etter at Riki Alba sendte vertene i føringen to minutter etter pause. Ledelsen stod seg til helt på tampen, men da fant Adem Güven ut at han ville ikke reise tomhendt hjem til Kongsvinger. Fire minutter før full tid, scoret superveteranen for fjerde kamp på rad, og dermed endte det 1-1 på Fredrikstad Stadion.

  Uavgjort også i bunnoppgjøret mellom Åsane og Skeid, de to aller nederste lagene på tabellen, og kanskje er det ikke helt overraskende at det ebbet ut i 0-0. I Moss kom “kællæne” tilbake fra 0-1, og snudde til 2-1-seier. Makosso ble matchvinner for Moss, mens Bryne også misbrukte et straffespark.

  Strålende uttelling på oddsen

  Helgens runde i Eliteserien og OBOS-ligaen ga også strålende uttelling på tipsene våre. I fredagens preview anbefalte vi Strømsgodset-seier til 2,70 i odds, og med 5-2-seier til drammenserne var det aldri i tvil om gevinst. Kollega Thomas fikk også inn flere finfine spill på Tipsfondet. Uavgjort i Fredrikstad satt så det suste til finfine 3,30 ganger innsatsen, og UB mellom Tromsø og Vålerenga dundret også inn til 1,69 i odds.

  Resultater Eliteserien

  • HamKam – Aalesund 2-1
  • Viking – Haugesund 2-0
  • Rosenborg – Lillestrøm 1-2
  • Strømsgodset – Sarpsborg 08 5-2
  • Odd – Bodø/Glimt 0-2
  • Sandefjord – Stabæk 0-0
  • Tromsø – Vålerenga 0-0
  • Molde – Brann kl. 19:15

  Resultater OBOS-ligaen

  • Sogndal – Jerv 5-1
  • Raufoss – Kristiansund 3-2
  • Hødd – KFUM Oslo
  • Start – Mjøndalen 3-0
  • Ranheim – Sandnes Ulf 0-5
  • Fredrikstad – Kongsvinger 1-1
  • Åsane Skeid 0-0
  • Moss – Bryne 2-1

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen