More

  Eliteserie-helgen: Overgangene, oddstipsene og skadeoversikten

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Travel helg i vente – på og utenfor banen.

  Bodø/Glimt troner fortsatt suverent på topp, etter nok et overbevisende comeback sist, da man lå under med 0-2 mot regjerende seriemester Molde. Underleget ble imidlertid til 2-2, da Ulrik Saltnes nok en gang scoret på overtid, for andre gang etter comebacket fra skade. De overlegne serielederne er imidlertid travle også utenfor fotballbanen i disse sommerukene. Tidligere denne uken ble det klart at de henter stortalentet Daniel Bassi fra de nordnorske rivalene i Tromsø, mens spissen Lasse Nordås går motsatt vei til Romssa Arena. 

  Glimt virker imidlertid ikke å være fornøyde med det, og har blitt linket til et kobbel av midtbanespillere den siste tiden. RBK-profilen Carlo Holse og Strømsgodsets stortalent Tobias Gulliksen kobles begge til det nye flaggskipet i norsk fotball, og skal ifølge rapportene også være ute etter Stabæk-spissen Kasper Høgh, og flere klubber er i gang med å røre på seg på overgangsmarkedet. Brann har allerede sikret seg Sander Kartum, og 27-åringen ankommer Brann Stadion 1. august. Samtidig kan Sivert Heltne Nilsen være på vei til Allsvenskan, om en skal tro TV2s kilder.

  Storsalg til Belgia

  Samtidig, i Sarpsborg, ble ikke Christopher Bonsu Baah lenge i Sarpsborg 08. Den 18 år gamle ghaneseren fikk bare en snau halvsesong i norsk fotball før Genk bladde opp over 60 millioner for det dribleglade stortalentet. Overgangen er den største i sarpingenes historie, og vi gir deg selvsagt fyldig dekning av Eliteseriens overganger på våre hjemmesider utover denne sommeren. De tidlige indikasjonene er i alle fall at dette blir et svært så livlig vindu.

  Christopher Bonsu Baah. Eliteserie-Helgen.
  Christopher Bonsu Baah Ble Ikke Lenge I Sarpsborg.

  Solid tippehelg

  På tippefronten gikk det gnistrende godt med våre forslag forrige uke. Tromsøs 1-0-seier borte mot Lillestrøm suste inn til 4,50 i odds, i en kamp der vi står last og brast på at nordlendingene ble kraftig undervurdert av oddssetterne på Hamar. Denne helgen er det en høyinteressant runde som står foran oss. Det braker løs allerede fredag kveld med et saftig bunnoppgjør på Briskeby. HamKam og Aalesund er begge i desperat poengnød, og dette ligger an til å bli den perfekte fotballkampen for den som er mer glad i knokler og tæl fremfor fintspillende, teknisk fotball. Begge lag står med usle syv poeng etter 12 spilte serierunder, så viktigheten av denne kan ikke understrekes nok. Det er også forbilledlig at dette bunnoppgjøret har blitt flyttet til beste sendetid fredag kveld. 

  Slik Ser Tipsbladets Eksklusive Supertabell Ut Før Helgens Runde. Eliteserie-Helgen
  Slik Ser Tipsbladets Eksklusive Supertabell Ut Før Helgens Runde.

  Rundens høydepunkt

  Lørdag dukes det for Rogalandsderby når formlaget Viking tar imot Haugesund. Viking er i strålende form, og har tre strake serietriumfer på samvittigheten, mens FKH ankommer SR-Bank Arena med viktig 2-1-seier mot Odd i bagasjen. Dette er lag med vidt forskjellige ambisjoner for året, og med hjemmeseier her, vil Viking overta tredjeplassen, i alle fall frem til rundens høydepunkt mellom Molde og Brann et drøyt døgn senere. 

  Birk Risa Og Molde Blir Favoritter Mot Et Svært Svekket Brann. Eliteserie-Helgen
  220402 Birk Risa Of Molde During The Eliteserien Match Between Molde And Vålerenga On April 2, 2022 In Molde. Photo: Marius Simensen / Bildbyrån / Cop 238

  Og det er naturligvis slaget i rosenes by vi ser aller mest frem til denne helgen. Både Molde og Brann virker å være ute av stand til å levere kjedelige fotballkamper i år. De regjerende mesterne fra Molde har levert noen minneverdige forestillinger allerede, både med 4-3-seieren mot Viking, og nå det svært underholdende 2-2-oppgjøret i gullduellen mot Bodø/Glimt i forrige serierunde. Branns ultraoffensive spillestil har blitt viden kjent denne sesongen, og deres kamper har endt med over 2,5 mål i alle de syv siste serierundene. Det er også beskrivende at begge lag har scoret i disse kampene, og at både Molde og Brann finner veien til nettet minst én gang hver på Aker Stadion søndag kveld, virker bortimot å være garantert.  

  Helgens tips

  Når det kommer til helgens spill, gir vi nok en gang tipset til Tromsø. Gutan står med forbilledlige fem strake serieseirer, og får nå Vålerenga på besøk. Hovedstadslaget spilte tidvis godt mot Viking sist, men stod til slutt igjen med 1-2-tap, etter at siddisene scoret seiersmålet sitt syv minutter på overtid. Vi synes likevel 2,10 ganger innsatsen mot det som er for tidens det beste formlaget i Eliteserien er godt betalt, og setter tromsøværingene som helgens favoritt. Innsats forsøkes også på Strømsgodset. Drammenserne fikk stryk av Molde i cupen, men i serien står Godset med tre strake seirer. Nå får de visitt av Sarpsborg 08, som selv er i meget god form, og ankommer Marienlyst fra strålende 6-1-seier mot Sandefjord. Vi minner imidlertid om at stjernespilleren Christopher Bonsu Baah nylig er solgt til Genk, og er allerede på plass i Belgia. Dermed forsøker vi oss på hjemmeseier til fin odds. Lykke til med helgens spill! 

  Favoritten

  Luringen

  • Strømsgodset – Sarpsborg 08
  • Tips: H
  • Odds: 2,70 hos Norsk Tipping

  Skader og suspensjoner

  Aalesund: Simen Vatne Haram og Nikolai Hopland er opptatt med U19-EM. Alexander Munksgaard soner karantene. Jeppe Moe, Moses Ebiye og Alexander Ammitzbøll er usikre. 

  Bodø/Glimt: Brice Wembangomo og Runar Espejord er skadet. Gaute Vetti og Fredrik Bjørkan er usikre. 

  Brann: Ruben Kristiansen og Aune Heggebø er skadet. Rasmus Holten er opptatt med U19-EM. Marius Trengereid, Jonas Torsvik, Sivert Heltne Nilsen, Felix Horn Myhre og Ulrik Mathisen er usikre. 

  HamKam: Julian Dunn er skadet. Benjamin Faraas spiller U19-EM. Vegard Kongsro er usikker. 

  Haugesund: Vegard Solheim spiller U19-EM. Sory Diarra soner karantene. Alexander Søderlund og Sondre Liseth er usikre. 

  Lillestrøm: Lars Ranger og Martin Ove Roseth er skadet. Henrik Skogvold er opptatt med U19-EM. Elias Solberg og Kristoffer Tønnessen er usikre. 

  Molde: Magnus Wolff Eikrem. Niklas Ødegård og Peder Hoel Lervik spiller U19-EM. Ola Brynhildsen er suspendert. Martin Linnes og Eirik Ulland Andersen er usikre. 

  Odd: Faniel Tewelde er skadet. Mikael Ingebrigtsen er usikker. 

  Rosenborg: Markus Henriksen, Jonathan Augustinsson, Tobias Børkeeiet og Isak Thorvaldsson er skadet. Jaydon Nelson spiller Gold Cup. 

  Sandefjord: Vetle Egeli spiller U19-EM. Simon Amin er usikker. 

  Sarpsborg 08: Magnar Ødegård er skadet. Joachim Thomassen er usikker. 

  Stabæk: Alexander Andresen spiller U19-EM. Kasper Høgh soner karantene. 

  Strømsgodset: Kreshnik Krasniqi soner karantene. Eirik Blikstad er opptatt med U19-EM. Ipalibo Jack og Jostein Ekeland er usikre. 

  Tromsø: Lasse Nilsen, Oskar Aron Opsahl, Felix Winther, Runar Norheim og Himir Mikalsson er skadet. Daniel Bassi spiller U19-EM. Mai Traore er usikker. 

  Viking: Gianni Stensness og Jost Urbancic er skadet. Magnus Rugland Ree spiller U19-EM. David Brekalo er usikker. 

  Vålerenga: Aaron Kiil Olsen er skadet. Fredrik Oldrup Jensen er suspendert. Christian Borchgrevink er usikker. 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen