More

  OBOS-ligaen: Kongsvinger og Fredrikstad leder an i opprykkstoget

  Vårsesongen i OBOS-ligaen oppsummert.

  Helgens ligarunde markerte avslutningen på vårsesongen i OBOS-ligaen. Sesongen er nå nøyaktig halvspilt, i alle fall det ordinære seriespillet. Og det har vært en begivenhetsrik sesong hittil. Vegard Hansen har imponert voldsomt etter ansettelsen i Kongsvinger, og er i skrivende stund i ferd med å lede sin nye klubb til Eliteserien – på første forsøk. Alt som foretas på Gjemselund for tiden er rettet mot spill i Eliteserien, sa Hansen til Tipsbladet like før sesongstart.

  Ubeseiret og uten opprykk?

  Halvveis ut i sesongen, ser det ut til at mye har blitt gjort riktig på Hedmarken. Tabelltopp etter halvspilt sesong er en imponerende bragd, i en sesong som har brakt mange overraskelser, og som garantert har mange flere på lur. Fredrikstad har, som Kongsvinger, ny trener, og det Mikkjal Thomassen har utrettet i plankebyen er minst like imponerende som det Hansen har fått til på Gjemselund. Fredrikstad er, utrolig nok, ubeseiret så langt, og er OBOS-ligaens desidert mest gjerrige forsvar. I en vidåpen liga som OBOS-ligaen, skal det godt gjøres å slippe inn under ett mål i snitt per kamp, og Fredrikstad har holdt nullen i hele åtte kamper i år.

  Sander Marthinussen, Kongsvinger. Obos-Ligaen.
  Sander Marthinussen Og Kongsvinger Rager Høyt I År.

  Fredrikstad kan faktisk klare det kunststykket å gå ubeseiret gjennom sesongen og samtidig ikke rykke opp. For selv om FFK ennå ikke har tapt, ender flere av kampene deres uavgjort enn med seier, og til tross for at de foreløpig holder andreplassen og direkte billett til Eliteserien, er det ikke mer enn to poeng ned til tredjeplasserte Sogndal, som også har vært en av de store positive overraskelsene i år. Tore André Flo virker å ha noe stort på gang i saftbygda, og laget hans spiller feiende flott angrepsfotball, best eksemplifisert i lørdagens 5-1-seier mot Jerv. De har også en midtbanejuvel i 19 år gamle Sondre Ørjasæter, som har vært blant lagets aller beste spillere i år. Men, det finnes flere stortalenter andre steder i denne ligaen.

  Kåffa har slått tilbake

  KFUMs hurtigtog Obilor Okeke er et av dem. 20-åringen har herjet på Kåffa-kanten i år, og etter 15 kamper, står Okeke igjen med tre mål og seks målgivende – inkludert en perle av en matchvinnende scoring i lørdagens 1-0-seier over Hødd. KFUM har kommet som en tornado den siste halvannen måneden, etter en marerittaktig start på sesongen. Akklimatiseringen i Kåffas nye liv uten Jørgen Isnes var åpenbar ikke enkel, men Johannes Moesgaard skal ha mye av æren for å ha ledet laget til å bli blant de fremste opprykkskandidatene.

  Robin Rasch. Obos-Ligaen
  Robin Rasch Scorer Frisparkperler På Løpende Bånd For Kfum.

  Denne sesongen er dessuten mye mer åpen enn hva tilfellet var i fjor. Brann var resten av divisjonen fullstendig overlegne, og Stabæk hadde få problemer med å bli kronet som OBOS-ligaens nest beste lag. Det var ventet at det ville skille mindre mellom tetlagene i 2023, og etter halvspilt sesong, viser disse antakelsene å være korrekte. Lagene som rykket ned i fjor, Kristiansund og Jerv, har fått det atskillig tøffere enn lagene de byttet divisjon med. KBK var antatt å være den største opprykksfavoritten av dem alle, men er nede på en fjerdeplass. Jerv har gjort det enda svakere og er helt nede på 8. plass, og i helgen ble de filleristet av Sogndal.

  Moss klarer seg godt

  Det skiller bare seks poeng mellom de fem øverste lagene etter halvspilt 2023, og det borger for en fantastisk høstsesong. Om den blir fantastisk for OBOS-ligaens foreløpige tabelljumboer, Åsane og Skeid, gjenstår å se. Bunnlagene er i alvorlig trøbbel, og begge har tre poeng opp til Hødd, som for øyeblikket okkuperer kvalikplassen om fortsatt OBOS-kontrakt. Apropos, lagene som rykket opp til OBOS-ligaen i år, Moss og Hødd, har gjort det vesentlig bedre enn antatt, og Moss spesielt. Østfoldingene var den desidert største dumpekandidaten av dem alle før sesongstart, men Thomas Myhre har ledet laget til en flott syvendeplass, og er bare ett fattig poeng bak Start på sjette- og kvalikplass.

  Didrik Fredriksen. Obos-Ligaen.
  Didrik Fredriksen Og Åsane Er I Nedrykkstrøbbel.

  Nå tar OBOS-ligaen sommerferie på drøyt tre uker før det braker løs igjen fredag 4. plass. I mellomtiden skal divisjonens trenere og ledere klekke ut sine mesterplaner for hvordan høstsesongen skal bli best mulig. Første halvdel av sesongen var spektakulær og høyst uforutsigbar. Det er rimelig å anta at fortsettelsen blir av samme sort.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen