More

  Norge – Belgia: Statistikk å ta vare på

  Norges kvinnelandslag spiller i kveld sin andre hjemmekamp i inneværende VM-kvalifisering, og det blir garantert tøffere i kveld enn da Armenia ble banket 10-0 i september.
  Gruppeleder Belgia er ubeseiret og står med ubeskjedne 15-1 i målscore fra sine første tre kamper i kvaliken. Kveldens gjester er godt organisert og vriene å score mål på, og Norge må opp flere hakk fra sin forrige kamp – borte mot Polen.
  Både Polen og Norge hadde flust med målsjanser, men det endte likevel målløst mellom to av de kun tre lagene som antas å ha mulighet til å vinne gruppa.
  Og gruppeseier er eneste garanti om Norge skal kunne opprettholde sin fantastiske statistikk, med deltakelse i samtlige 20 EM- og VM-sluttspill som har vært arrangert. En eventuell andreplass i gruppa betyr play off om en plass i VM 2023.
  Skuffelsen i Polen til tross; Norge er oddsfavoritt før kveldens kamp på Ullevaal. Kan hende ikke så rart, når man kjenner det norske kvinnelandslagets statistikk på eget gress; 32-0-1 fra 33 kvalifiseringskamper.
  Landslagssjef Martin Sjögren antas i kveld å stille med Tuva Hansen, Guro Bergsvand, Maria Thorisdottir og Guro Reiten i en backfirer foran sisteskanse Cecilie Fiskerstrand.
  Elisabeth Terland, Vilde Bøe Risa, Ingrid Syrstad Engen og Frida Maanum utgjør midtbaneleddet, mens Caroline Graham Hansen og Lisa-Marie Utland (begge med hat trick mot Armenia) trolig starter på topp.

  Julie Blakstad pådro seg skade mot Polen, og det ryktes at Chelseas midtbanespiller Guro Reiten i kveld blir å se som venstre (ving)back.
  Avspark på Ullevaal er 19.00. Tirsdag ble det meldt om over 6.000 solgte billetter, men fortsatt er det altså muligheter for å komme seg på kamp.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen