More

  Ligafinale i Manchester

  Både Pep Guardiola og Mikel Arteta uttaler at onsdagens kamp mellom Manchester City og Arsenal ikke vil avgjøre hvem som blir stående igjen med Premier League-trofeet, men med hjemmeseier på Etihad er det vanskelig å se The Gunners tette luka.

  Arsenal har lenge tronet tilsynelatende ubesværet i tet på tabellen, men tre strake poengdelinger forteller sitt tydelige språk om at nervene nå har rammet det unge mannskapet. Og poengdelingene koster dyrt når City samtidig er inne i sin sedvanlige sluttspurt-stim.

  At det vil bli en norsk Premier League-mester er uansett helt sikkert. Og både Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard har vært særs avgjørende for respektive arbeidsgivers suksess. Haaland mangler to pinner på å bli tidenes mestscorende i Premier League, mens Arsenal-kaptein Ødegaard har vært en poengplukkende bærebjelke for Arsenal.

  Og det er ikke bare i Premier League det spilles om viktige poeng i kveld. Sander Berge og Sheffield United kan samtidig sikre seg retur til eliten.

  Onsdagens kamper i Premier League:

  Nottingham Forest – Brighton
  City Ground
  Onsdag 20.30

  Nottingham Forest var livsfarlige hver gang de hadde dødball borte mot Liverpool lørdag. To ganger kom laget tilbake etter å ha kommet under, men 3-2-scoringen 20 minutter før slutt klarte man aldri å svare på. Det har dermed blitt tap i seks av de syv siste ligakampene og det skiller ett poeng opp til sikker plass. Det største problemet er defensiven som i åtte av de ni siste kampene har sluppet inn minst to mål. Målløst i det omvendte møtet 18. oktober, som var første gang disse lagene møttes siden 2016/17-sesongen. Midtstopper Scott McKenna meldes ute for sesongen. Cheikhou Kouyate og Serge Aurier er også skadet, mens Jonjo Shelvey meldes å ha havnet på kant med manager Steve Cooper.

  Brighton gikk ut i hundre mot Manchester United på Wembley søndag, men en meget underholdene semifinale i FA-cupen endte med 120 målløse minutter. I straffesparkkonkurransen misset Solly March og dermed ble det ingen finale. Oppmerksomheten rettes nå mot ligaspillet der man grunnet alle hengekampene har en OK mulighet for å klare topp fire. Kun to ligatap i hele 2023. Danny Welbeck og Evan Ferguson meldes usikre, mens manager De Zerbi har bekreftet at den 18-årige argentineren Facundo Buonanotte vil bli gitt en første Premier League-kamp fra start.

  Odds fra Norsk Tipping:
  H: 5,80
  U: 4,20
  B: 1,52

  Chelsea – Brentford
  Stamford Bridge
  Onsdag 20.45

  Chelsea venter bare på at denne marerittsesongen skal bli over så fort som mulig. Siste håpet om å få til noe forsvant forrige uke med 0-2-tap i returoppgjøret hjemme mot Real Madrid i Champions League-sluttspillet. Totalt fire strake tap etter at Frank Lampard kom tilbake som manager med 1-7 i total målforskjell. Svært lite å spille for i de syv siste ligakampene og vertene har nå totalt fem ligakamper på rad uten seier. Mauricio Pochettino ble i helgen klar favoritt til å bli ny manager etter sesongen. Reece James, og trolig også Mason Mount, meldes ute for sesongen. Kai Havertz blir heller ikke å se mot Brentford.

  Målløst i det omvendte møtet 19. oktober, 1-4-tap i tilsvarende oppgjør forrige sesong. Brentford har nå seks ligakamper på rad uten seier, men kan takke seg selv etter at det endte 1-1 hjemme mot formlaget Aston Villa lørdag. Der misbrukte laget en rekke store sjanser og måtte se motstanderen utligne to minutter før slutt. Syv poeng skiller nå opp til europacupplass. Ivan Toney har bokført 19 ligascoringer denne sesongen, og kan bli første Brentford-spiller med over 20 scoringer i toppdivisjonen siden 1930-tallet.

  Odds fra Norsk Tipping:
  H: 1,72
  U: 3,65
  B: 4,70

  West Ham – Liverpool
  London Stadium
  Onsdag 20.45

  West Ham kommer fra en kjempeuke. Torsdag avanserte laget til semifinalen i Europa Conference League med 4-1-seier hjemme mot Gent. Søndag fulgte laget opp med 4-0-seier borte mot Bournemouth i ligaen og klatret med det opp til 13. plass på tabellen. Det skiller nå seks poeng ned til Everton og nedrykksplass. 0-1-tap i det omvendte møtet 19. oktober, 3-1-4 på de åtte siste tilsvarende ligaoppgjørene. Ingen nye skadeproblemer meldt, og spissfloppen Gianluca Scamacca er dermed eneste fravær. Ti av siste tolv mot Liverpool er tapt.

  Liverpool med to seirer og ni scoringer i ligakampene forrige uke og dermed lever fortsatt det lille håpet om Champions League-spill neste sesong. Ingen overbevisende forestilling hjemme mot Nottingham Forest lørdag, men det viktigste var naturligvis poengene. Med alle spillerne tilbake fra skader har det også løsnet offensivt og i de tre siste ligakampene har gjestene scoret minst to mål. Alle tre har også endt med over 2,5 scoringer totalt. Calvin Ramsay, Stefan Bajcetic, Naby Keita og Roberto Firmino er skadet, mens Ibrahima Konate er usikker.

  Odds fra Norsk Tipping:
  H: 3,80
  U: 3,75
  B: 1,85

  Manchester City – Arsenal
  Etihad
  Onsdag 21.00

  Manchester City er klar for FA-cupfinalen etter 3-0-seier mot Sheffield United på Wembley lørdag. Der ble Riyad Mahrez den store helten med hattrick, men laget var nok like fornøyd med at man nå virker å ha overtaket på å sikre seg en ny ligatittel. Det har blitt seks strake seirer i ligaen, og 16 strake uten tap (13-3-0) i alle turneringer. Fem poeng skiller opp til onsdagens motstander, men man har samtidig to kamper mindre spilt. Suksess også mot Bayern München i Champions League-sluttspillet. Phil Foden er tilbake, og da er Nathan Ake eneste skadebekymring. 3-1-seier borte og 1-0-seier hjemme mot midtukens motstander tidligere denne sesongen. Siste fire hjemmetap i ligaspillet har kommet mot lag fra hovedstaden.

  Arsenal har scoret minst to mål i alle sine siste åtte Premier League-kamper, men rotet bort 2-0-ledelse i to kamper på rad før man fredag skuffet igjen – med kun ett poeng hjemme mot tabelljumbo Southampton. Denne gangen kom man tilbake fra 1-3 med to sene scoringer. Har uansett gått ti strake uten tap i ligaspillet, og 11 av første 16 på bortebane er vunnet. Tre strake poengdelinger koster imidlertid dyrt, og i kveld møter Arsenal et lag man ikke har spesielt hyggelig statistikk mot. Alle de siste elleve ligakampene mot City er tapt, og de siste seks på Etihad er tapt med total målscore 3-17. William Saliba blir neppe klar til denne godbiten, mens også Granit Xhaka er usikker.

  Odds fra Norsk Tipping:
  H: 1,55
  U: 4,30
  B: 5,20

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen