More

  League Two: Uheldig tidspunkt for hatkamp

  Tirsdag kveld går League Two-oppgjøret mellom Milton Keynes og Wimbledon av stabelen. Og tidspunktet er noe uheldig for gjestene, kanskje.

  Helgens særs amputerte runde i League Two gav oss bare fire kamper i kulden. Crewe slo Barrow 3-1 i toppkampen. Newport slo Wrexham 1-0 i derbyet takket være et tidlig rødt kort for gjestene og Gillingham klarte ikke å slå et Forest Green med ny motivasjon etter at Troy Deeney var sparket.

  Wimbledon, uten sin største stjerne og toppscorer i Ali Al Hamadi fikk sin hjemmekamp mot Crawley avlyst. Det passet dem sikkert helt greit, for 21-åringen som er opptatt med Asiamesterskapet har herjet den siste tiden. Det passer kanskje særs dårlig med et hatoppgjør mot tyvene fra Milton Keynes tirsdag kveld, eller gjør det nettopp det?

  Milton Keynes ladet opp til storkampen på Stadium MK ved å tapte 1-2 hjemme mot Morecambe. Max Dean gav hjemmelaget ledelsen etter bare to minutter og deres relativt nye manager Mike Williamson tenkte kanskje han kunne planlegge tidlig hvile frem mot tirsdagen, men den gang ei. To scoringer i andreomgang, inkludert seiersmålet til Charlie Brown på overtid, sikret tre poeng til gjestene og en skikkelig nedtur for Milton Keynes.

  Før tirsdagens oppgjør ligger Milton Keynes på syvendeplass, tre poeng fremfor Wimbledon.

  Dean Lewington er klar for kamp

  League Two: Uheldig Tidspunkt For Hatkamp 1038355126 League Two
  26. Desember 2023. Lewington Og Manager Wilkinson Feirer Hans Nye Rekord I Antall Kamper For En Og Samme Klubb

  Igjen sitter også klubbkaptein og legenden Dean Lewington. Mannen med over 800 kamper for klubben var også spiller for Wimbledon i 2004 da gamle Wimbledon ble stjålet og endret navn til Milton Keynes Dons. For dette er han en hatet figur av AFC Wimbledon og det som er de ekte Dons. 39-åringen er den eneste gjenværende spilleren som har spilt for begge klubbene, og nå får han to nye kamper mot laget som ikke vil vite av dem.  

  For selv om hatet fra Wimbledon er sterkt, er det også en følelse av å hate noe som ikke skal være der. Noe man ikke vil vedkjenne seg. Noe som ikke burde finnes. Heldigvis har AFC Wimbledon vunnet flere av kampene utenfor banen, og dermed fått tilbake mye av det de ble frastjålet.

  Men en ting mangler. At Milton Keynes slutter å bruke Dons i klubbnavnet sitt. Enn så lenge ser det ikke ut til å bli innfridd, og med det fortsetter en 20 år lang påminnelse om hva som ble tatt fra dem. En påminnelse som blir vekket kraftig til live hver gang de er i samme divisjon – og ikke minst 23 januar og 2 mars 2024 når lagene møtes. 

  For denne sesongen vil det være 20 år siden en av de største skandalene i engelsk fotball på sjokkerende vis fant sted. Og det skal selvfølgelig feires blant Milton Keynes ####. 

  Tirsdagens kamper i League Two

  • Bradford – Salford City
  • Mansfield – Sutton United
  • MK Dons – AFC Wimbledon
  • Morecambe – Crewe

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen