More

  League One: Cambridge – mer enn bare et universitet  

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Dømt ned av oss alle, men Cambridge United FC koser seg på toppen av League One. 

  Cambridge er først og fremst kjent som universitetsbyen. Men det er også stedet der de første fotballreglene ble nedfelt skriftlig tilbake i 1848 av elever ved universitetet. Sånn sett har byen og klubben mye historie og litt av æren for spillet vi i dag elsker. Klubben har derimot ikke vært av de store, og foruten det som kunne blitt historisk med tre opprykk på rad – og spill i nye Premier League i 1992 – men tap i play off-finalen stoppet dem fra den historiske bragden.  

  Klubben som har vært nær døden flere ganger, senest i 2005 da de forsvant ut av ligasystemet. Etter ni år borte kom de tilbake, og nå lever de over evne i League One. Nedrykkssdømte etter forrige sesongs great escape, men etter fire spilte runder troner Mark Bonner og hans Cambridge på topp. Nå venter et lite derby like ned i gaten mot Leyton Orient. Oppgjøret på Brisbane Road blir en kamp mellom topp og bunn, men om vi skal ta spådommene før sesongstart med i beregningene vil vi nok en gang tvile på Mark Bonner og co. Kanskje får vi rett på femte forsøk? 

  Stormer Wigan videre? 

  Siden Barnsleys strålende start i premieren med 7-0 har det gått trått for The Tykes og deres nye manager. To klare tap mot konkurrenter i toppen har smadret troen på en ny artig sesong på Oakwell. Nå skal de ta turen til et Wigan-mannskap som herjer i sesongstarten i League One. Ti av tolv mulige poeng har tatt de opp på plussiden og plutselig ser ikke veien opp til toppen så lang ut etter 4-0 seieren over rivalene Bolton sist. Charlie Wykes herjet igjen med sine to scoringer og er nå toppscorer i League One med sine fem totalt.

  Vi blir ikke overrasket om både Wykes og Wigan får mer å juble for i dette oppgjøret, som faktisk er et lite risikooppgjør grunnet deres historie de siste sesongene.  

  Les også: Blir det ny målfest i League Two?

  Blackpool jakter mål  

  Etter 2-0 seieren i premieren har det blitt tre strake uavgjortkamper i League One med 0-0 som resultatet i samtlige kamper. Savnet av Jerry Yates har vist seg tydelig i kampene som Blackpool burde ha avgjort til sin fordel. Etter to målløse hjemmekamper venter nå en tøff bortekamp mot laget som spilte flest uavgjort forrige sesong med sine 20. Lincoln har denne sesongen bare spilt en uavgjort, og slo til med 3-0 i sin eneste hjemmekamp hittil. Kanskje kan Jordan Rhodes være redningen for Blackpool?

  Ny Tøff Kamp Venter Derby County
  Ny Tøff Kamp Venter Derby County

  Tøffe bortekamper blir det for Bolton og Portsmouth når de gjester Burton og Stevenage, men de får nok ikke like mye fokus som storkampene Oxford United vs Charlton og Peterborough vs Derby. To hjemmelag som er på delt tabelltopp med sine ni poeng mot to bortelag som har sviktet noe både poengmessig og spillemessig til nå i sesongen. Oxford United har gjennom sine tre seiere på rappen sett bedre og bedre ut for hvert minutt de får under ledelse av Liam Manning.  

  Statistikk

  • Burton har aldri tapt en ligakamp mot Bolton (2-2-0)
  • Cheltenham er den eneste av de 72 klubbene i EFL som fortsatt ikke har scoret et ligamål denne sesongen
  • Dette er første gang Fleetwood har gått de fire første kampene av en sesong uten å plukke en eneste trepoenger
  • Forrige gang Cambridge vant sine to første bortekamper i en sesong var i 1992/93-sesongen
  • Forrige gang ett lag spilte fire 0-0 kamper på rad var Stoke i 2019. Blackpool vil unngå den rekorden denne helgen.
  • Forrige gang Oxford United vant tre kamper på rad var i januar 2021.
  • Port Vale har vunnet to av sine tre siste. Det er like mange som på sine femten kamper før dette.
  • Portsmouth har nå gått 15 ligakamper på rad uten tap. Den lengste rekken i deres historie.

  Enten eller  

  Spillene i League One har vært enten eller. Full pott eller null pott om hverandre. Charlton og Bristol Rovers sviktet forrige helg og de får selvfølgelig ikke tillit denne runden. Vi stiller derimot motstanderne til Charlton som en av favorittene denne runden. Vi tror også Leyton Orient får sin første seier for sesongen, mot serielederne.  

  FAVORITTEN:     

  • Oxford United – Charlton            
  • TIPS:    
  • H til 1.80 i odds hos Norsk Tipping    

     

  LURINGEN:     

  • Leyton Orient – Cambridge    
  • TIPS:     
  • H til 2.20 i odds hos Norsk Tipping 

  Helgens kamper og spilltips i League One

  League One: Cambridge – Mer Enn Bare Et Universitet   1Xms7Cwb League One
  League One: Cambridge – Mer Enn Bare Et Universitet   3

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen