More

  KRISTIANSUND – BRYNE

  Det dukes for andre runde i Eliteserie-kvaliken, når Kristiansund og Bryne barker sammen på Nordmøre.

  • Kristiansund – Bryne
  • Onsdag kl. 19:00
  • Kvalifisering til Eliteserien (TV2 Sport 2)
  Bryne
  Kristiansund - Bryne 2

  Etter at Bryne ble tilkjent seieren i den første kvalikkampen mot Start, etter en av tidenes skandaler i norsk fotball, var det duket for mer banedrama i opptakten til kveldens kamp mot Kristiansund.

  2. runde av kvalifiseringen til Eliteserien stod nemlig i reell fare for å bli flyttet, også den, da om lag 15 mil sørover til Ålesund. Men, kvelden før avspark ble baneforholdene på Nordmøre Stadion erklært spillbar, og dermed går kveldens kvalikkamp som planlagt i Kristiansund.

  Prøv Tipsbladet i fire uker for fem kroner!

  Oppadgående kurve

  Hjemmelaget har hatt et turbulent år for å si det forsiktig, og atskillelsen med Christian Michelsen som trener ble ikke tatt spesielt godt imot av fansen. Hans erstatter, Amund Skiri, har imidlertid fått stadig større fotfeste blant tilhengerskaren og pondus i spillergarderoben. Laget vant fem av sine seks siste kamper i den ordinære ligasesongen i OBOS-ligaen, med 1-2-tapet for Raufoss som eneste ripe i lakken.

  Kristiansund var ikke veldig gjerrige av seg i årets sesong, og bare Kongsvinger slapp inn flere mål enn nordmøringene av de lagene som endte blant de beste seks beste. Men, ingen lag i OBOS-ligaen scoret flere mål enn Amund Skiris mannskap (56), og har rikelig med offensiv slagkraft. Derfor skal det bli høyinteressant å se hvordan det utarter seg mot det som var ligaens tredje gjerrigste lag, Bryne med sine 36 baklengs, i kveld.

  – Gode muligheter mot KBK

  For Bryne har altså det aller meste av oppmerksomhet vært av den utenomsportslige karakteren de siste dagene. Det var egentlig aldri noen tvil om at jærbuene ville bli tilkjent 3-0-seier mot Start etter at sørlendingene ikke kunne stille med spillbar bane i den første kvalifiseringsrunden, og Brynes avansement er så klart helt etter regelverket. De siste dagers turbulens i media har imidlertid ikke skapt uro blant spillergruppa, ifølge klubbens trener, Kevin Knappen.

  – Vi er på et bra sted, og med tanke på belastning og kampprogram, tror jeg ikke det gjør noe. Vi har med oss godfølelsen og to strake seirer i bagasjen, og føler vi har gode muligheter mot KBK, sier Knappen til Aftenbladet.

  Da disse lagene møttes på denne banen tidlig i mai, endte det med 3-1-seier til hjemmelaget. Christian Landu-Landu utlignet vertenes tidlige ledelse, men en sen dobbel av Benjamin Stokke sørget for seieren til slutt. Kristiansund har altså vunnet fem av sine siste seks, mens Bryne ankommer Nordmøre på ryggen av strake seirer mot Sogndal og Raufoss.

  Odds fra Norsk Tipping

  • H 1,62
  • U 4,20
  • B 4,70

  Vårt Tips

  Kristiansund blir selvsagt forhåndsfavoritter, men disse kvalikkampene har en tendens til å leve sitt eget liv. Vi tror dette blir atskillig jevnere enn oddsen antyder, og Bryne kommer til å selge seg dyrt. 4,20 ganger innsatsen på at dette går til ekstraomganger er godt betalt, synes vi.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen