More

  Start En Skandale

  Start En Drøm var klubbens mislykkede prosjekt mellom 2017 og 2021. Gårsdagens katastrofe overgår imidlertid alt av tidligere fiaskoer. Avgjørelsen om å ikke skru på varmen sender Bryne videre i Eliteserie-kvaliken.

  Start
  Ikke Spillbar: Gressmsatta På Sør Arena Ble Erklært Uspillbar Lørdag Kveld.

  Misforstå ikke: At Start og Brynes kvalikkamp til Eliteserien måtte avlyses på grunn av baneforholdene, er en av tidenes største skandaler i norsk fotball, om ikke den aller største. Like før kampstart lørdag kveld, ble banen på Sør Arena erklært uspillbar, og kampen måtte dermed avlyses. Hvorfor? Jo, fordi tirsdag besluttet styret å ikke skru på varmekablene, som gjorde at man sparte 150 000 kroner.

  Bryne videre til neste runde

  Den avgjørelsen ble tatt på bakgrunn av mandagens værmelding, fem dager før kamp. Det er knapt til å tro. Konsekvensene av den fatale avgjørelsen kommer imidlertid til å koste atskillig mer enn summen Start sparte på å ha varmekablene koblet fra. NFF kom da også frem til beslutningen, søndag, om å tilkjenne Bryne 3-0-seier på walkover, og jærbuene skal dermed møte Kristiansund på bortebane i neste runde, onsdag kveld. Reglene i NFF er nemlig nokså krystallklare, som §12–6 i NFFs kampreglement sier:

  – Klubb som arrangerer en kamp plikter å stille reglementert bane og spillemateriell til fastsatt tid. Dersom kampen ikke kan startes senest 45 minutter etter fastsatt tidspunkt fordi arrangørklubben har overtrådt sine forpliktelser etter første setning, taper arrangørens lag kampen og kampresultatet settes til 0-3.

  Starts direktør trekker seg

  Start hadde håpet man kunne spille kampen på Odds hjemmebane i Skien søndag, men det var selvsagt ikke aktuelt for Bryne, som vendte nesa hjem mot Jæren umiddelbart da gårsdagens kamp ble erklært avlyst. Dette er selvsagt ikke noe Bryne skal straffes for, og en megablemme som Start ene og alene må ta på sin kappe og bære konsekvensene av. Klubbdirektør Terje Marcussen har påtatt seg det fulle ansvaret, og VG varlset allerede tidligere i dag at Marcussen har levert inn sin oppsigelse.

  Resten av styret i klubben nok også komme til å måtte vurdere sine posisjoner, og Jesper Mathisen er blant dem som er ekstremt lite imponert over avgjørelsen om å ikke skru på varmen.

  500 bortesupportere

  Det er en skandale av enorme proporsjoner. 500 Bryne-supportere hadde tatt turen fra Jæren til Kristiansand for sesongens viktigste kamp, men fikk 30 minutter kampstart beskjed om at det bare var å reise hjem igjen. Start på sin side har stusset over avgjørelsen, og mener selv at banen var god nok til å spilles fotball på, til tross for at baneforholdene var preget av frost og is. Forstå det den som kan. De mener også det er “fair play” å spille kampen på nøytral bane i stedet for å tilkjenne Bryne seieren og avansement til neste runde. Selv klubbens egne supportere klarer ikke være enig i det.

  Støtter beslutningen

  Søndag formiddag ble det altså klart at Start mister muligheten til å rykke opp til Eliteserien, og vil dermed kutte titalls millioner i neste sesongs budsjett, og beløpet vil trolig komme opp mot det tidobbelte av hva det ville kostet å skru på undervarmen. Brynes sportslige leder, Roger Eskeland, var aldri i tvil om utfallet av skandalen.

  – Det er helt etter retningslinjene og lovverket til NFF. Det viser at lovverket fungerer. For oss var det klink. Start har forsømt det de skulle gjøre med tanke på å ha en bane i stand. Det er dumt for klubbene og ikke minst veldig dumt for de rundt 500 jærbuene som hadde reist til Kristiansand, sier Eskeland til Aftenbladet.

  Starts klubbdrift og ledelse har vært pinlig i mange sesonger nå, men ingenting overgår gårsdagens skandale, hvilket er ganske så godt gjort. Mens Starts spillere nå kan ta tidligere juleferie, må Marcussen og trolig flere andre oppsøke nærmeste NAV-kontor. Bryne derimot, kan forberede seg på Kristiansund førstkommende onsdag, og det skulle også bare mangle. Start En Drøm ble avsluttet i 2021, men klubbledelsens udugelighet lever videre i beste velgående.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen