More

  Helgens tips: UFC 260

  Stipe Miocic skal forsvare tungvektsbeltet mot den vandrende terroren Francis Ngannou. En hel verden av MMA-interesserte får vann i munnen av det som skal utfolde seg natt til søndag, norsk tid.
  Eieren av beltet i tungvekt går som regel under “The baddest man on the planet”. De aller fleste tungvekterne i UFC er fryktinngytende individer, men disse to tar det til et nytt nivå. Regjerende mester Stipe Miocic har allerede befestet posisjonen som tidenes beste tungvekter i MMA. Miocic holder tungvektsrekorden med tre strake tittelforsvar og seks tittelforsvar totalt. Det høres kanskje ikke all verden ut, men i en divisjon der én liten feil eller ett slag kan utgjøre hele forskjellen, er det faktisk ganske imponerende. Ingen har tross alt gjort det bedre.
  Miocics tre siste fighter har kun dreid seg om legenden Daniel Cormier. Han tapte beltet mot DC i juli 2018, før han vant det tilbake i omkampen via teknisk knockout et drøyt år senere. I august i fjor møtte de to kamphanene hverandre for tredje gang, og Miocic dro i land en fortjent poengseier etter fem knallharde runder. I løpet av trilogien mot Cormier, viste Miocic strålende egenskaper til å gjøre justeringer underveis og endre kampplanen ut i fra hvordan fighten forløp seg. Det er egenskaper som kan komme godt med i omkampen mot Ngannou.
  For disse to møttes i januar 2018. Francis Ngannou hadde knocket ut motstandere til høyre og venstre, den ene knockouten mer fryktinngytende enn den andre. Han ble belønnet med muligheten til å få tungvektsbeltet rundt livet, men granittblokken Miocic lot seg ikke vippe av pinnen av Ngannous slagkraft. I stedet tok han kameruneren ned på bakken og holdt ham der i fem runder. Ngannous manglende bryteregenskaper ble til slutt avgjørende.
  Siden har Ngannou vært i aksjon fire ganger. Hvor lenge var han i buret totalt, spør du? 162 sekunder. Det er all tiden han har trengt på å separere fire motstandere fra egen bevissthet. Ngannous slagkraft er ikke noe han egenhendiig har trent seg til. Det er en gave fra naturen. Slagkraften hans har blitt målt til å være den samme som å bli påkjørt av en stasjonsvogn. Kan hende ikke så rart at mange motstandere har entret UFC-buret en smule bekymret når de har sett kameruneren på motsatt side.
  Vi tror brytingen til syvende og sist vil bli avgjørende også her. Vel, det og hvorvidt Ngannou får inn én klokkeren treffer. For det er også alt han trenger. Treffer han ordentlig én gang, er han ny mester. Så enkelt er det. Men, Miocic var fantastisk til å nøytralisere Ngannou i det første møtet for litt over tre år siden. Rapportene fra Ngannou-leiren er at han har blitt betraktelig bedre på matta siden sist gang de møttes. Mange lurer dessuten på hvor mye krigen over 50 minutter mot Daniel Cormier har kostet mesteren. Og at han er fire år eldre siden det første møtet.
  Tipset
  Dette føles som en av kampene som kan gå hvilken vei som helst. Alt avhenger egentlig av om Miocic kan nøytralisere Ngannou nok en gang. Klarer han det, får vi nok høre “and still” av Bruce Buffer. Hvis ikke, vel, kanskje er det ikke så unaturlig at det faktisk er utfordrer Ngannou som er oddsfavoritten før gigantmøtet. Mesteren Miocic fås til 2,17 i odds av Coolbet, mens Ngannou ligger på 1,72. Vi tror imidlertid at disse tungvekterne kommer til å bruke litt tid på å kjenne på hverandre og ta sjanser. Vi forsøker oss på at tittelkampen går over 2,5 runder, som gir 2,35 i odds hos Coolbet.
  Resten av kortet – vinnertips uthevet
  Tyron Woodley – Vicente LuqueSean O´Malley – Thomas Almeida
  Gillian Robertson – Miranda MavericJamie Mullarkey – Khama Worthey 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen