More

  Gigg Lane får skinne – Bury er hjemme

  Bury sin potensielle retur til ærverdige Gigg Lane har splittet en hel by. Nå er kampen over og fred kan inngås.

  Jordskjelvet i Bury

  I oktober meldte vi at nye Bury AFC ikke fikk flytte tilbake til hjemmebanen de hadde som Bury FC. Da hadde Gigg Lane ligget urørt i tre år etter at The Shakers ble kastet ut av The Football League i 2019. Banen som ble bygget i 1885 og siden var i bruk helt frem til den forferdelige dagen i 2019 da klubben ble kastet ut av divisjonssystemet og alt raknet.

  I jordskjelvet som fulgte startet fansen opp Bury AFC som forrige sesong rykket opp fra North West Counties League First Division North som er nivå ti i England. I 2022 ble det også klart at en annen supportergruppe fikk kjøpt opp Gigg Lane, i tillegg til de andre eiendelene som fulgte med. Dette inkluderte også det gamle klubbnavnet Bury FC.

  Håpet om at de to supportergrupperingene skulle fusjonere økte utover høsten, men ble knust i avstemningen som krevde 2/3 av stemmene i begge klubbene. Den gang var det gjengen fra Bury FC som stoppet planene. Store økonomiske bidrag fra bystyret ble stoppet og konfliktene innad blant supporterne økte i omfang.

  En fredag ingen i byen vil glemme

  Men i kveld. Den første fredagen i mai 2023 blir lyset tent på fantastiske Gigg Lane igjen. Denne gangen stemte hele 90.1% av Bury FC og 97% av Bury AFC sine medlemmer for sammenslåingen og at byen skal ha en samlet klubb, og den klubben skal spille på Gigg Lane.

  The Shakers bytter dermed ut Stainton Park i Radcliffe med Gigg Lane fra og med sesongstart 2023/24, og nå som klubben returnerer hjem blir det spennende å se hvor raskt den flotte klubben kan klatre oppover i divisjonssystemet.

  Og kanskje får man fylt opp alle de 11 840 setene når Gigg Lane er klargjort og den nye sesongen ringes inn om noen måneder? Det vil bli tårevått. Og høylytt.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen