More

  Kampen om Bury og Gigg Lane fortsetter

  Berømte Gigg Lane har ligget nesten urørt i tre år etter at Bury FC ble kastet ut av Football League og satt i administrasjon i 2019.

  I jordskjelvet som fulgte ble det opprettet en ny klubb, Bury AFC, av en rekke supportere. Den fan-eide klubben rykket forrige sesong opp fra North West Counties League First Division North som er nivå ti i England.

  Tidligere i år kjøpte en annen gruppe supportere av tidligere Bury FC opp Gigg Lane og alt annet som tilhørte gamle Bury FC. Med dette fikk de også kjøpt navnet Bury FC. Håpet var nå at de to gruppene ved avstemning skulle komme til enighet og dermed slå seg sammen til en klubb i håp om å få Bury AFC tilbake til Gigg Lane men da som Bury FC.

  I en avstemning som krevde 2/3 av stemmene hos begge klubber endte Bury FC opp med 62.9 prosent for sammenslåing og dermed 3.7 prosent unna kravet som krevdes. Til sammenlikning var 94% av medlemmene i Bury AFC positive til sammenslåingen. Dermed blir Bury AFC spillende på nivå ni borte fra Gigg Lane, mens Bury FC sine nye eiere vil stå igjen uten et herrelag men et historisk stadionanlegg.

  Bystyret i Bury hadde lovet £750 000 i støtte om de to fangruppene gikk sammen om et nytt historisk lag i Bury. De bekrefter nå at støtten frafaller.

  Bury AFC meldte i sin pressemelding “Vi vet det er mange skuffede mennesker som nå ikke får sett sitt kjære Bury tilbake på Gigg Lane til sommeren. Men, vi tror dette er noe som en vakker dag vil skje”

  For alle oss andre er det bare å krysse fingrene for at Bury en vakker dag har et lag de kan samle seg rundt på ærverdige Gigg Lane. Det fortjener de etter måten de mistet laget sitt på sommeren 2019.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen