More

  Geir Bakke debuterer som Vålerenga-trener mot Molde

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Geir Bakke debuterer som Vålerenga-trener, og vi tror Tromsø-bobla er nødt til å sprekke snart. Her er vår preview til helgens Eliteserie-runde.

  Så har dagen kommet, dagen hvor Geir Bakke debuterer som Vålerenga-trener. Oslo-laget skal ut i knalltøff hjemmekamp mot Molde, men mer om den senere.

  Les mer fra Tipsbladet

  Maks uttelling

  Nord-Norge fortsetter å dominere Eliteserien, og har både Bodø/Glimt og Tromsø på topp. Men, hvor lenge vil det egentlig vare? For vår eksklusive Supertabell viser nemlig at Tromsø-bobla nesten er nødt til å sprekke før eller siden. Tromsøværingenes 17 fulltreffere står riktignok i stil med dere xG på 15,0, men xG sier også at Gaute Helstrups mål skulle ha sluppet inn like i overkant av 16 mål per nå. I stedet viser fasiten 11 baklengs, og 17-11 i målforskjell er ekstremt godt betalt for 27 poeng etter 11 spilte kamper.

  Supertabellen Viser At Tromsø Har Overprestert I Forhold Til Statistikken I År. Geir Bakke Debuterer Som Vålerenga-Trener
  Supertabellen Viser At Tromsø Har Overprestert I Forhold Til Statistikken I År.

  Det ble riktignok 0 mål i protokollen både for og imot, da de holdt Vålerenga til 0-0 hjemme på Romssa Arena sist. Det var Gutans første poengtap etter fem strake trepoengere, og det er verdt å understreke at alle de fem kampene ble vunnet med ett fattig mål. Nå er det Rosenborg de skal forsøke å slå med knappest mulig margin, men Svein Maalen ville nok sagt mer enn ja takk til «problemet» med å vinne fotballkamper med «bare» ett mål. Trønderen har nemlig fremdeles til gode å innkassere lagets første seier under hans ledelse, og alle hans tre første kamper som RBK-sjef har endt med tap. RBK-profil Carlo Holse er blant de som innser det blir tøft å reise seg mot seiersvante tromsøværinger.

  Mental utfordring

  – Nå har vi tapt tre strake kamper, så det blir jo en mental utfordring å gå på banen igjen og gå etter seieren. Men, det er jo det vi skal gjøre hver gang. Vi må bare klatre opp på hesten og jobbe videre, sier midtbanestjernen til rbkweb.com.

  Tromsø har nesten halvparten av forventet antall mål som lagene rundt seg på tabellen, men laget som fortsetter å utkonkurrere xG med faktiske mål, er Bodø/Glimt. De suverene serielederne har scoret hele 36 mål, til tross for at de «bare» har en xG på 28,3, og det er ingen av de andre lagene som er i nærheten av å utkonkurrere xG-tabellen med like stor margin. 

  Viking Er I Kanonform For Tiden. Geir Bakke Debuterer Som Vålerenga-Trener
  Viking Er I Kanonform For Tiden.

   Et av lagene som kommer nærmest, er Viking, og siddisene er også inne i en vidunderlig seiersrekke. Alle deres tre siste kamper har endt med seier, og Stavanger-laget klatrer stadig oppover tabellen. Nå har Viking inntatt tredjeplassen på bekostning av Brann, og poengsnittet på 2,0 pleier som regel å holde til medalje i Eliteserie-målestokk. Viking tok seg enkelt av Haugesund med 2-0-seier forrige runde, og blir også favoritter når de til helgen møter Stabæk på Nadderud. Bæringene har faktisk vært sluppet inn flere mål enn hva deres forventede antall baklengs skulle tilsi, så til tross for favorittstempelet, kan ikke Viking ta tre poeng for gitt. Stabæk var dessuten svært uheldige som ikke med seg seieren mot Sandefjord sist. 

  Tap i debuten?

  Så, over til ukens oddstips. Geir Bakke er ny Vålerenga-trener etter den svært kontroversielle overgangen fra Lillestrøm, og 53-åringen fulgte med fra tribunen da hans nye lag snudde 0-2 til 3-2-seier mot Brann i midtukens kvartfinale i cupen. Bakke kunne imidlertid knapt drømt om en vanskeligere test i VIF-debuten enn når Molde kommer på besøk til Intility Arena til helgen, og Vålerenga er også blant Eliteseriens aller verste hjemmelag. Vi tror gjestende Molde drar i land seieren til fornuftig odds. Molde har sett overbevisende ut de siste ukene, og trengte bare en drøy uke på å punktere midtukens cupoppgjør mot Sarpsborg 08. Nå har også moldenserne med seg Ola Brynhildsen tilbake fra suspensjon, og angriperen tegnet seg på scoringslisten mot sarpingene.

  Vi Tror Ola Brynhildsen Og Molde Blir For Sterke I Hovedstaden. Geir Bakke Debuterer Som Vålerenga-Trener.
  Vi Tror Ola Brynhildsen Og Molde Blir For Sterke I Hovedstaden.

  Og ukens luring går til Strømsgodset. Drammenserne er i kanonform, og har radet opp fire strake seirer, inkludert årsbeste forrige runde da de valset over Sarpsborg 08 med 5-2. Nå skal drammenserne opp mot et vaklende Brann-lag, som sliter med både slitasje og bredde i troppen sin. Bergenserne tapte dessuten midtukens kvartfinale i cupen mot Vålerenga etter å ha ledet 0-2, og alt bråket rundt Sivert Heltne Nilsen har garantert tappet mye energi. Godset-seier i Bergen fås til kanonodds, og da kan vi naturligvis ikke la være å forsøke noen innsatser.  

  Hva med Lillestrøm?

  Så gjenstår det å se hva Lillestrøm er kapable til når formsvake Sandefjord gjester Åråsen. LSK har vært igjennom noen vanvittige turbulente dager etter at Geir Bakke skiftet beite til fordel for Vålerenga, men er uansett nødt til å finne seg i å bli favoritter hjemme mot Sandefjord. SF var kjempeheldige som kom unna oppgjøret mot Stabæk med poeng i behold, og det spekuleres i økende grad om trenerduoen Ødegaard/Tegström lever på lånt tid i Vestfold. Lykke til med helgens spill!

  Akor Adams Og Lillestrøm Blir Storfavoritter Hjemme Mot Sandefjord. Geir Bakke Debuterer Som Vålerenga-Trener
  Akor Adams Og Lillestrøm Blir Storfavoritter Hjemme Mot Sandefjord.

  Helgens oddstips

  FAVORITTEN:

  Vålerenga – Molde
  TIPS:
  B til 1,85 i odds hos Norsk Tipping

  LURINGEN:

  Brann – Strømsgodset
  TIPS:
  B til 6,00 i odds hos Norsk Tipping

  Skader

  Aalesund: Nikolai Hopland og Simen Vatne Haram er opptatt med U19-EM. Jeppe Moe, Moses Ebiye og Alexander Ammitzbøll er usikre. 

  Bodø/Glimt: Runar Espejord er skade. Gaute Vetti og Brice Wembangomo er usikre. 

  Brann: Ruben Kristiansen er skadet. Thore Pedersen er suspendert, og Rasmus Holten er opptatt med U19-EM. Jonas Torsvik, Marius Trengereid og Ulrik Mathisen er usikre. 

  HamKam: Julian Dunn er skadet. Benjamin Faraas er opptatt med U19-EM. 

  Haugesund: Alexander Søderlund er skadet. Vegard Solheim spiller U19-EM. Sondre Liseth og Bilal Njie er usikre. 

  Lillestrøm: Martin Ove Roseth er skadet. Henrik Skogvold er opptatt med U19-EM, og Espen Garnås soner karantene. Kristoffer Tønnessen og Elias Solberg er usikre. 

  Molde: Magnus Wolff Eikrem er skadet. Niklas Ødegård og Peder Hoel Lervik spiller U19-EM. Eirik Ulland Andersen er usikker. 

  Odd: Faniel Tewelde er skadet. Mikael Ingebrigtsen er usikker. 

  Rosenborg: Jonathan Augustinsson, Markus Henriksen, Tobias Børkeeiet og Isak Thorvaldsson er skadet. Jaydon Nelson spiller Gold Cup, og Edvard Tagseth soner karantene. 

  Sandefjord: Vetle Egeli spiller U19-EM. Simon Amin er usikker. 

  Sarpsborg 08: Magnar Ødegård er skadet. Joachim Thomassen er usikker. 

  Stabæk: Aleksander Andersen er opptatt med U19-EM. Mushaga Bakenga er usikker. 

  Strømsgodset: Eirik Blikstad spiller U19-EM. Fredrik Kristensen Dahl, Tobias Gulliksen og Jostein Ekeland er usikre. 

  Tromsø: Lasse Nilsen, Oskar Opsahl, Runar Norheim, Felix Winther og Hilmir Mikaelsson er skadet. Sakarias Opsahl er usikker, mens Daniel Bassi er opptatt med U19-EM. 

  Viking: Gianni Stensness og Jost Urbancic er skadet. Magnus Rugland Ree spiller U19-EM. 

  Vålerenga: Aaron Kiil Olsen og Daniel Håkans er skadet. Leonard Zuta er suspendert.  

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen