More

  Geir Bakke går fra Lillestrøm til Vålerenga

  Geir Bakke melder sjokkovergang til erkefienden.

  Det var nok mang en Lillestrøm-supporter som satte morgenkaffen i halsen i dag, da de våknet opp til nyheten om at suksesstrener Geir Bakke har meldt overgang til erkefienden Vålerenga. Undertegnede måtte selv sjekke kalenderen for å få bekreftet at datoen ikke viser 1. april, men 12. juli.

  Les mer fra Tipsbladet

  Bakke ankom Åråsen i 2020 og har hatt noen svært suksessrike år på Åråsen. Han har gjort Lillestrøm til et topplag igjen, og kanariene var i cupfinalen senest i mai i vår. Han og assistent Petter Myhre har, sammen med sportssjef Simon Mesfin, hevet standardene på den sportslige siden av klubben. Nå skal altså Bakke forsøke å gjøre et topplag av Lillestrøms erkefiende fremfor noen, Vålerenga.

  – Vålerenga har kommet med et tilbud som Geir sannsynligvis følte at han ikke kunne si nei til. Det er selvfølgelig synd for oss, og skuffende, sier LSKs styreleder Morten Kokkim, til klubbens hjemmesider.

  Geir Bakke Var Relativt Fornøyd Med Å Slå Vålerenga På Overtid I Mai.
  Geir Bakke Var Relativt Fornøyd Med Å Slå Vålerenga På Overtid I Mai.

  Reaksjonene på Twitter har selvsagt ikke latt vente på seg. Supportere og eksperter er nærmest i sjokk og vantro, og her er av noen av reaksjonene på onsdagens sjokkovergang, og en av de mest kontroversielle klubbskiftene i moderne tid i norsk fotballs historie.

  Bakke har signert en kontrakt på Vålerenga ut 2027-sesongen, og ankommer Valle umiddelbart. 53-åringen sier han ble lysten på klubbskiftet straks Vålerenga kom på banen, og antyder dessuten at ikke alt har vært like knirkefritt i LSK-garderoben det siste året.

  – Etter tre og et halvt år i Lillestrøm sportsklubb velger jeg å forlate Åråsen og skifte klubb. Det har vært tre og et halvt flotte år i LSK. Vi har vært med på opprykk, to fjerdeplasser i Eliteserien, cupfinale, europaspill og ligger i inneværende sesong med et snitt til å nå femti poeng. Siden høsten i fjor har vi likevel merket en viss slitasje mellom spillergruppe og trenerduo.At klubben jeg går til, er Vålerenga, vil sikkert oppleves anstrengt for flere LSK-supportere, men denne muligheten tente meg. Jeg har vært i Vålerenga i seks år tidligere, og det skal bli spennende å komme tilbake, sier Bakke til sin nye klubbs hjemmesider.

  Det blir faktisk ikke første gang Geir Bakke finner frem taktikktavla for Vålerenga. Han var klubbens assistenttrener mellom 1999 og 2005. Siden har han vært innom blant annet Moss, Sarpsborg 08 og Molde, som assistent. Bakke og Myhre har sammen ledet Lillestrøm de siste sesongene, men om Myhre blir med på lasset til Vålerenga, vites foreløpig ikke. Lillestrøm skriver på sine hjemmesider at Myhres fremtid vil bli avklart i løpet av måneden.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen