More

  Fiorentina – West Ham

  Sevilla sikret seg enda et Europa League-trofé forrige uke etter straffesparkkonkurranse mot Roma. Denne midtuken er det lillebroren Europa Conference League som skal kåre sin andre vinner i sin korte historie.

  Eden Arena i Praha er vertskap når Fiorentina og West Ham møtes onsdag kveld. Fiorentina har ikke vunnet en europeisk tittel siden den gamle cupvinnercupen i 1960/61-sesongen, men kommer til onsdagens oppgjør med turneringens klart sterkeste offensiv. 14 kamper har gikk 259 avslutninger på mål, 83 mer enn noen andre i Europa Conference League, og hele 36 scoringer.

  Fiorentina – West Ham Arthur Cabral West Ham,Fiorentina
  Fiorentina – West Ham 3

  Finalemotstander West Ham er der nærmest med sine 27 scoringer. Italienerne har også turneringens toppscorer i Arthur Cabral med syv nettkjenninger. Motstander West Ham jakter sitt første europeiske trofé siden 1965 og veien til finalen har vært meget imponerende med bare seirer i tillegg til én uavgjort kamp. Tomas Soucek og Vladimír Coufal er godt kjent med Eden Arena etter å ha spilt her under sin tid i Slavia Praha.

  -Et høydepunkt

  David Moyes har vært manager i 25 år, og er inne i sin andre periode som Hammers-boss. Skotten har ledet klubber som Everton og Manchester United, men 60-åringen har beskjedent med sølvtøy å vise til. Tredjedivisjonstittel med Preston og Community Shield-fat med Manchester United er alt han har å vise til. I kveld kommer muligheten til å nå et foreløpig karrierehøydepunkt.

  -Gammel eller ung manager; europacupfinale er et uansett et høydepunkt. Vi nyter øyeblikket, og håper dette bare er starten, sier Moyes som med seier i kveld har ledet West Ham til neste sesongs Europa League.

  To lite meriterte lag

  Fiorentinas eneste europeiske tittel kom da Rangers ble slått 4-1 sammenlagt i cupvinnercupen i 1960/61-sesongen. Fire år senere vant West Ham det samme trofeet med 2-0-seier mot 1860 München på Wembley. Siden har ingen av onsdagens finalister vunnet noe ute i Europa. «Hammers» var riktignok i finalen igjen i 1975/76-sesongen, men da ble Anderlecht for sterke. Fiorentinas siste finale var i 1989/90-sesongen i et helitaliensk oppgjør mot Juventus. Italienerne avsluttet Serie A-sesongen med 3-1-seier borte mot Sassuolo fredag.

  Ute i Europa har trener Vincenzo Italiano brukt et 4-2-3-1-system og treneren ser nå frem til finalen:

  – Dette er min første sesong ute i Europa og jeg er meget godt fornøyd med å nå finalen. Vi vil alltid huske reisen hit, men nå ønsker vi å fullføre. Å ha tre italienske lag i europacupfinalene er fantastisk for italiensk fotball og vi kommer alle til å vise at vi hører hjemme der.

  I tillegg til nevnte Arthur Cabrals syv scoringer har Luka Jovic levert seks scoringer i Europa Conference League denne sesongen. Nicolás González og Antonín Barák står begge med fem nettkjenninger. I tillegg har man de to spillerne med flest målgivende pasning i Cristiano Biraghi og Christian Kouamé med fem assists hver på veien til finalen.

  Fiorentina – West Ham
  Eden Arena
  Onsdag 21.00

  Fiorentina – West Ham Declan Rice 1 West Ham,Fiorentina
  Fiorentina – West Ham 4

  22 år siden forrige Fiorentina-tittel, og nesten dobbelt så lenge siden West Ham hevet pokal. I kveld vil ett av lagene gjøre slutt på titteltørken. Begge klubber er avhengig av seier i kveld for å kunne nå spill i Europa neste sesong. Viola-trener Vincenzo Italiano har rullert på elleveren i de siste Serie A-rundene, og har noe nær skadefri tropp å plukke fra i kveld. Bare sisteskansen Salvatore Sirigu er utelukket. Nicolas Gonzalez fikk seg en smell i siste serierunde, men antas å bli klar.

  Også David Moyes kan plukke sin startellever fra øverste hylle, når Gianluca Scamacca er eneste skadefravær.

  Norsk Tipping spår jevn batalje, med odds 2,70 på italienerne og 2,65 på West Ham. Uavgjort etter 90 minutter tilbys i skrivende stund til odds 3,10

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen