More

  Full fyr i det norske transferteltet

  Christopher Bonsu Baah er solgt, og Bodø/Glimt jakter nye storsigneringer.

  Det norske overgangsvinduet åpner ikke før 1. august, men det betyr ikke at markedet står stille i juli. Tidligere i dag ble det bekreftet at Sarpsborg 08 selger stortalentet Christopher Bonsu Baah til Genk for over 50 millioner kroner, bare drøyt 100 dager etter at han signerte for sarpingene.

  – Vi har vært i dialog med Genk en god stund. Til slutt kom vi til et punkt hvor det ville vært uforsvarlig for oss som klubb å si nei. Christopher Bonsu Baah og Sarpsborg 08 har vært en eventyrhistorie, sier leder av Sarpsborg 08s sportsutvalg, Bjørge Øiestad til klubbens hjemmesider.

  Bodø/Glimt rasler med sablene

  Og millionovergangene stopper trolig ikke der. Mange husker nok tilbake til 1990-tallet og begynnelsen av 2000-tallet, da Rosenborg var Norges desiderte flaggskip. Trønderne sopet opp Eliteseriens beste spillere, men de hvitkledde sine glansdager virker å være historie, enn så lenge.

  Per dags dato er det Bodø/Glimt som har overtatt rollen som flaggskipet i norsk fotball, og nå er det de som er på jakt etter det beste Eliteserien har å by på, i jakten på å kvalifisere seg til gruppespillet i Conference League. Kasper Høgh har imponert etter overgangen til Stabæk, og den danske spydspissen skal allerede være på blokka til speiderne på Aspmyra, til tross for at han bare har tilbrakt en snau halvsesong på Nadderud.

  Hugo Vetlesen. Full Fyr
  Bodø/Glimt Har Millioner Å Bruke Etter Salget Av Hugo Vetlesen.

  Men, også midtbanen skal forsterkes. Hugo Vetlesen er solgt til Club Brügge, og han skal selvsagt erstattes. Bodø/Glimt skal være interessert i både Carlo Holse fra Rosenborg, og 19 år gamle Tobias Gulliksen i Strømsgodset. Drammens Tidene melder at Glimt og Godset skal nærme seg enighet om en totalpakke på om lag 30 millioner kroner. Det kommer neppe til å stå stille på det norske overgangsmarkedet denne sommeren heller, med andre ord.

  Brann forsterker

  Men, det er andre topplag i Eliteserien som jakter forsterkninger. Brann har solgt unna viktige førstelagsspillere for flere titalls millioner, og står klare med sjekkheftet for å få nye attraksjoner til Bergen. Sander Kartum er allerede klar for bergenserne, og ankommer Brann Stadion fra Kristiansund på overgangsvinduets første dag, 1. august.

  Troppen til bergenserne er for øyeblikket ikke all verden, og kommer til å stille relativt svekket i søndagens toppkamp mot Molde. Og apropos de regjerende mesterne; Molde skal som kjent ut i Champions League-kvalik til høsten, så også de kommer nok til å se seg om etter forsterkninger i sommer. Det er altså full fyr i det norske overgangsfeltet, selv om vi bare er i begynnelsen av juli. Det er bare å glede seg til fortsettelsen.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen