More

  Eliteserie-helgen: Får Svein Maalen sin første?

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Preview, oddstips og skadeoversikt – alt du trenger til Eliteserie-helgen.

  Rosenborgs hovedproblemer heter ikke Kjetil Rekdal og Geir Frigård. Såpass virker klart etter at Svein Maalen tok over tømmene etter Rekdal. 45-åringen har drømt om å trene Rosenborg i store deler av sitt voksne liv, en drøm som lignet mer på et mareritt etter debuten mot Sarpsborg 08. Trønderne tapte fullt fortjent 0-3, et sluttresultat som fort kunne sett enda styggere ut med trønderøyne.  

  Maalen gikk høyt ut etter ansettelsen, og lovet 4-3-3 og offensiv fotball. Foreløpig har kun lovnaden om 4-3-3 blitt innfridd, og RBKs offensive innstilling mot Sarpsborg 08 må også ta mye av skylden for braktapet. Og ettersom RBK røk hodestups ut av cupen mot Stjørdals-Blink helt i starten av juni, har i alle fall Maalen en hel uke på treningsfeltet til å forberede laget til kommende helgs borteoppgjør mot tabelljumbo Aalesund.

  Svein Maalen Fikk En Blytung Trenerdebut Med Rosenborg.
Eliteserie-Helgen
  Svein Maalen Fikk En Blytung Trenerdebut Med Rosenborg.

    Vi hadde Rosenborg-seier på forrige ukes spillforslag, og i etterpåklokskapens lys, gikk jo ikke det spesielt bra. Men, Odds knepne 1-0-seier borte mot HamKam suste inn til 2,90 i odds, og dermed gikk vi likevel i overskudd med de norske oddstipsene våre. Dermed er det bare å krysse fingrene for en ny innbringende helg. 

  Les mer fra Tipsbladet.no

  Toppoppgjør på Aspmyra

  Helgens høydepunkt finner naturligvis sted på Aspmyra, når suveren serieleder Bodø/Glimt tar imot regjerende mester Molde. Det har så langt vært klasseforskjell mellom disse to lagene denne sesongen, og ingen virker å være i stand til å nekte Bodø/Glimt sitt tredje seriemesterskap på de fire siste sesongene. Kjetil Knutsens mannskap gikk på sesongens første nederlag så sent som søndag kveld, da Strømsgodset ble for sterke med 2-0 i Drammen. Dermed er det Nord-Norge som har landets to beste fotballag for øyeblikket, for Gutan er også i kanonform. TIL har hele fire strake seirer på samvittigheten, og skal selv ut i høyinteressant toppoppgjør, når de søndag gjester Lillestrøm og Åråsen. 

  Eliteserie-Trofeet Virker Å Skifte Hender Fra Molde Til Bodø/Glimt I År. Eliteserie-Helgen
  Eliteserie-Trofeet Virker Å Skifte Hender Fra Molde Til Bodø/Glimt I År.

  Bodø/Glimt er imidlertid ikke mange kampene unna å miste Hugo Vetlesen. Nordlendingene bekreftet i forrige uke at midtbaneesset er solgt til Club Brügge i en overgang verdt mellom 70 og 90 millioner kroner. Når Vetlesen reiser til Belgia er ennå ikke offisielt bekreftet, men det antas at 23-åringen vil få med seg helgens toppkamp mot regjerende mester Molde. Joel Mvuka er også inne i sine siste uker som Bodø/Glimt-spiller. Lynvingen ble solgt til franske Lorient i vinter, men ble umiddelbart sendt tilbake til Aspmyra på lån frem til Ligue 1-klubben begynner sin sesongoppkjøring i juli.

  Nord-Norge dominerer

  Det er altså Bodø/Glimt og Tromsø som er de beste lagene i Eliteserien for tiden, og det må smake godt for den nordnorske befolkningen at det er de nordnorske lagene som dominerer den norske toppfotballen. Norges for øyeblikket to beste lag møttes også ansikt til ansikt i cupen i midtuken, og der var det Bodø/Glimt som trakk det lengste strået etter en utrolig opphenting på overtid.   

  Et lag som så sin rekke med kamper uten tap ryke i helgen, var Brann. Bergenserne tapte fortjent 1-3 mot Viking i helgen, og nå har også klubben begynt å selge unna sine beste og viktigste spillere. David Møller Wolfe er solgt til nederlandske AZ, og Mathias Rasmussen ble ikke lenge etterpå klar for Union Saint-Gilloise og belgisk fotball. Tapet for Viking var også midtbanestjernens siste kamp for klubben. Men, i fotballen går det sjelden altfor lang tid til man får muligheten til å slå tilbake, og Brann blir store favoritter i onsdagens åttedelsfinale i cupen borte mot Brattvåg, og rødtrøyene er som kjent regjerende cupmestere også. Brann må også finne seg i å være store favoritter når formsvake HamKam tar turen fra øst til vest søndag kveld.  

  Knallform fysisk

  I Sarpsborg tar 08 imot Sandefjord, som har hatt sommerferie i dager og ingen kamp siden 11. juni. Men, selv om det er lenge siden forrige match, varsler klubbens fysiske trener at Arnor Gudmundsson at spillerne er i bedre form enn noen gang, og at troppens fysiske form er i langt bedre forfatning, sammenlignet med i fjor. SF virker å være kapable til omtrent hva som helst denne sesongen. De har holdt Rosenborg og Brann til uavgjort på bortebane, og slått Odd 4-1 hjemme. Men, de har også vist noen meget svake forestillinger og tapt fullt fortjent mot blant annet HamKam og Strømsgodset. De blir uansett underdoger i Sarpsborg. 

  Oddstips for Eliteserie-helgen

  FAVORITTEN:

  Bodø/Glimt – Molde
  TIPS:
  H til 1,80 i odds hos Norsk Tipping

  LURINGEN:

  Lillestrøm – Tromsø
  TIPS:
  B til 4,50 i odds hos Norsk Tipping

  Skader og suspensjoner

  Aalesund: Moses Ebiye og Bjørn Martin Kristensen er usikre. 

  Bodø/Glimt: Brice Wembangomo og Runar Espejord er skadet. Gaute Vetti og Fredrik Bjørkan er usikre. 

  Brann: Ruben Kristensen er skadet. Sivert Heltne Nilsen er suspendert. Aune Heggebø og Niklas Castro er usikre. 

  HamKam: Julian Dunn er skadet. 

  Haugesund: Alexander Søderlund er skadet. Sory Diarra soner karantene. Sondre Liseth er usikker. 

  Lillestrøm: Mads Christensen spiller U21-EM. Lars Ranger og Martin Ove Roseth er skadet. Thomas Lehne Olsen, Elias Solberg og Andreas Vindheim er usikre. 

  Molde: Veton Berisha er skadet. Sivert Mannsverk spiller U21-EM. Eirik Ulland Andersen, Magnus Wolff Eikrem og Anders Hagelskjær er usikre. 

  Odd: Mikael Ingebrigtsen er usikker. 

  Rosenborg: Markus Henriksen, Jonathan Augustinsson, Tobias Børkeeiet og Isak Thorvaldsson er skadet. 

  Sandefjord: Youssef Chaib og Simon Amin er usikre. 

  Sarpsborg 08: Magnar Ødegård er skadet. Joachim Thomassen er usikker. 

  Stabæk: Kasper Høgh soner karantene. Kevin Kabran er usikker. 

  Strømsgodset: Halldor Stenevik er usikker. 

  Tromsø: Oskar Aron Opsahl, Runar Norheim, Felix Winther og Hilmir Mikaelsson er skadet. Jakob Haugaard og Kent-Are Antonsen er usikre. 

  Viking: Gianni Stensness og Jost Urbancic er skadet. Markus Solbakken spiller U21-EM. 

  Vålerenga: Christian Borchgrevink og Aaron Kiil Olsen er skadet. Seedy Jatta spiller U21-EM. Magnus Riisnæs er usikker.  

   

   

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen