More

  Champions League: Barcelona har ikke råd til ny CL-fiasko

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Barcelona har ikke råd til å snuble enda en gang.

  Barcelona har ikke råd til ny CL-fiasko

  Forrige sommer hentet Barcelona Raphinha, Robert Lewandowski, Jules Koundé, Pablo Torre og et orkester av bosman-spillere for nærmere to milliarder kroner i overgangssum alene, før en eneste lønning eller sign-on-fee var betalt. Klubben hadde egentlig ikke råd til alle stjernekjøpene, men Barca dro i de etter hvert så berømte økonomi-spakene, men viklet seg inn i nye økonomiske problemer. For da Blaugrana skulle argumentere for disse kjøpene til FIFA og La Liga, var det økonomiske argumentet at de hadde budsjettert med å ta seg videre fra gruppespillet i Champions League, og disse premiepengene skulle finansiere de store utleggene. 

  LES OGSÅ: Ukens oddsdobbel – Champions League

  Beskjeden overgangssommer

  Og etter 5-1-seieren mot Plzen i åpningskampen, så alt rosenrødt ut. Deretter fulgte bare ett poeng på fire kamper mot Bayern München og Inter, og dermed var den sportslige og økonomiske katastrofen et faktum før den siste gruppespill-runden mot Plzen. Og for å gjøre vondt verre, ble Barcelona slått ut av Manchester United i første utslagsrunde i Europa League, så den økonomiske gevinsten av å nå langt i Europa, så de fint lite til.  

  Barcelona
  Oriol Romeu Har Ankommet Barcelona, Uten All Verdens Fanfare.

  Denne høsten stiller Barcelona på startstreken som regjerende La Liga-mestere, og Xavis mannskap har blitt ett år eldre, og fått ett år på treningsfeltet til å ta til seg legendens ideer og filosofi. Og i sommer var Blaugrana langt mer edruelige på transfermarkedet. €3,40 millioner for Oriol Romeu er eneste spilleren som har kommet inn for en pengesum, mens det har blitt solgt spillere for godt over milliarden. Likevel gjorde de noen kloke lånesigneringer i form av João Cancelo og João Félix, og katalanerne fremstår rustet til å nå langt i denne sesongens turnering. 

  – Mengder av kvalitet

  Alt annet avansement fra gruppa vil selvsagt være en enda større katastrofe enn fjorårets exit. Dødens gruppe i forrige sesong var noe helt annet enn hva som venter i høstens gruppespill, ikke til forkleinelse for verken Porto, Shakhtar Donetsk eller Antwerpen. Cancelo, høyrebacken som er på lån fra regjerende Champions League-mester Manchester City, tror Barcelona kan overraske i positiv forstand denne sesongen. 
   
  – Det stemmer at Barca ikke har gjort det altfor godt i Europa de siste sesongene, men dette er likevel en veldig stor klubb. Vi kommer til å forsøke å få Barca tilbake på det nivået de historisk sett har vist i Champions League. For øyeblikket er det lag som er større favoritter enn oss, men vi har et veldig godt lag og kan oppnå store ting. Stallen er ung, men den har mengder av kvalitet, forsikrer João Cancelo den spanske storavisen Sport. 

  Barcelona
  João Cancelo Scoret Sitt Første I Storseieren Mot Real Betis.

  Oppgjørene mot Porto har utsikter til å bli noen klassikere, mellom to av de største klubbene på den iberiske halvøya. Disse to gigantene er faste travere i Champions League, men har faktisk aldri møttes i denne turneringen tidligere. Det eneste tidligere møtet mellom dem var i 2011, da lagene møttes i Supercupen. Den gang vant Barcelona 2-0, og spanjolene er selvsagt storfavoritter til å ta seg ut av denne gruppa. Noe annet vil være fullkommen krise. 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen