More

  Chesterfield tilbake i The Football League på overlegent vis

  Etter seks sesonger utenfor The Football League er Chesterfield endelig tilbake etter overlegent opprykk

  Første lag klare for The Football League

  Allerede i juni lagde vi vår første Chesterfield-sak for sesongen. Favoritter på oddsen og med fokus på de store stjernene de hadde hentet inn i form av Will Grigg og Tom Naylor fra henholdsvis Milton Keynes og Wigan. Vi følte oss også sikre på at Chesterfield i år skulle få opprykket sitt nå som både Stockport, Grimsby, Wrexham og Notts County hadde forlatt divisjonen de to siste sesongene.

  Forrige sesong tapte Chesterfield play off-finalen på dramatisk vis da Notts County vant etter straffesparkkonkurranse og nå var det tid for hevn. Paul Cook kom tilbake til gamleklubben sin i februar 2020 og mente før årets sesong at alt lå til rette for opprykk. Mannen som tidligere hadde suksess med laget da de jaktet spill på nivå to visste hva han snakket om.

  Les også: Kevin Phillips fikk managerjobb i The National League

  Chesterfield tilbake til The Football League i mars

  Paul Cook Og Chesterfield Rykker Opp
  Paul Cook Viser Vei. Chesterfield Rykker Opp

  Opprykket kunne allerede blitt sikret lørdag 16 mars, men Oldham ville ikke la dem feire opprykk på deres hjemmebane i oppgjøret som endte 2-2. Dermed måtte The Spireites vente til tirsdag kveld og bortemøtet med Halifax. Seier ville sikre opprykk, men Paul Cook sitt mannskap gjorde ikke jobben. På en forferdelig gressbane og i et øredøvende regnvær tok Chesterfield føringen ved Will Grigg, men endte til slutt opp med 2-4 tap og dermed måtte ventetiden utvides.

  Lørdagens tv-sendte hjemmekamp mot Boreham Wood skulle derimot bli festen det ventet på. Fremfor egne supportere sendte Spireites-kaptein Jamie Grimes vertene i føringen da han stanget inn 1-0 etter corner.

  Det ble aldri spennende det her, og etter at Chesterfield økte til 2-0 fikk kapteinen igjen æren av å sette spikeren i kisten med 3-0 og klubbens scoring nummer 100 i National League denne sesongen. Banens beste og resten av klubben startet dermed festen fremfor deres høyeste tall på deres hjemmebane med 9900 tilskuere. Flere av dem ute på banen i det sluttsignalet gikk og opprykket var offisielt.

  Med 95 poeng etter 41 kamper. 30 seiere, fem uavgjort og seks tap, og en målforskjell på 100-55 har laget en luke på 21 poeng ned til Barnet med fem kamper igjen å spille i The National League. Et overlegent opprykk så langt unna fjorårets drama mellom Wrexham og Notts County.

  Chesterfield er et storlag på dette nivået. Et lag som skal spille høyere enn National League. Og kanskje er det nok et lag som kan kjempe i toppen av League Two i sin første sesong tilbake. En outsider vil vi allerede kalle dem.

  Gratulerer med opprykket, Chesterfield. Velkommen tilbake til The Football League.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen