More

  Champions League: Fra asken til ilden

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Man må helt tilbake til 2002 for å finne sist Newcastle United var å finne i gruppespillet i Champions League. Den gang var det sågar to gruppespill, og Newcastle kom seg bare gjennom det første av dem. I del to, mot Barcelona, Inter og Bayer Leverkusen kom Premier League-klubben til kort. Nå gis man muligheten igjen, etter noen spektakulære måneder hvor Eddie Howe, godt hjulpet av den økonomiske støtten fra nye og særs omdiskuterte saudiarabiske eiere. I løpet av 18 måneder under nytt eierskap gikk The Toons fra å være en dumpekandidat, til å bli en utfordrer i både Premier League og den gjeveste europeiske klubbturneringen.

  Champions League: Eddie Howe
  Champions League: Eddie Howe Gleder Seg Til Utfordringen

  Newcastle fikk hard medfart i trekningen, men det ligger i alle fall an til noen magiske kvelder på St. James’ Park.

  -Utfordringen er voldsom, men vi møter den med glede fremfor frykt. Dette er tross alt hva vi hele tiden har drømt om, sa manager Howe etter å ha fått presentert Paris Saint-Germain, Milan og Borussia Dortmund som motstandere i gruppe F.

  Les også: Ukens Champions League-dobbel

  Gamle kjente

  Sandro Tonali er av Newcastle-spillerne som står klare til å innta utfordrerrollen i gruppe F, og midtbanespilleren vil umiddelbart støte på gamle kjente. Newcastle starter nemlig Champions League-comebacket borte mot Milan – på Tonalis tidligere hjemmebane. Tonali var av Milans aller beste spillere, før han i sommer takket ja til tilbudet om å spille Premier League- og Champions League-fotball med Newcastle United.

  Champions League: Sandro Tonali
  Champions League: Sandro Tonali Møter Gamle Kjente

  -Milan betyr veldig mye for ham, og han var veldig glad da de dukket opp som en av våre motstandere. Jeg håper han får velkomsten han fortjener, etter alt han har gjort for klubben. Helt sikkert er det at han ser frem til kampen, sier Eddie Howe til engelsk presse.

  Milan har også spillere som returnerer til England, hvor de tidligere har spilt Premier League-fotball.

  Champions League: Olivier Giroud
  Champions League: Fra Asken Til Ilden 6

  Den engelske duoen Fikayo Tomori og Ruben Loftus-Cheek, tidligere Chelsea- og Arsenal-angriper Olivier Giroud og tidligere Chelsea-angriper Christian Pulisic er av dem som har godt kjennskap til Newcastle United fra tidligere. Veteranangriper Giroud scoret mål i alle Milans første tre Serie A-kamper denne sesongen, mens også Pulisic har notert seg for to scoringer i sesonginnledningen. I helgens byderby mot Inter kom imidlertid alle til kort, da Inter herjet og vant 5-1.

  Tilbake i varmen, inntil videre

  Paris Saint-Germain har fortsatt ikke fått innfridd drømmen om europeisk herredømme, eller Champions League-tittel som deres eierskap satte seg som mål da de tok kontroll. Nå gjøre nytt forsøk, men da uten superstar-duoen Lionel Messi og Neymar, som begge forlot den franske hovedstaden i sommer. Også Kylian Mbappé virker å skulle forsvinne, men etter mye frem og tilbake er angriperen tilbake i varmen. Forholdet mellom spiller og klubb har vært på bristepunktet gjennom sommeren, og superstjernen var ikke med i troppen til sesongdebuten mot Lorient.

  Champions League, Kylian Mbappé
  Avgjørende Brikke. Kylian Mbappé Er Psgs Soleklart Viktigste Våpen

  Partene virker imidlertid å ha kommet til enighet om å fryse uenighetene ut sesongen, og med Mbappé tilbake i elleveren har PSG straks fremstått som et annet lag. 24-åringen har notert seg for ubeskjedne fem scoringer fra sesongens tre første kamper i PSG-trøya, og med det målkåte hurtigtoget på laget er naturligvis den franske hovedstadsklubben en mektig oppgave for enhver motstander. Mbappé ble tomålsscorer også fredag, men da endte det altså med 2-3-tap hjemme mot Nice.

  Bikkjeslagsmål

  Det er revansjesugne lag som i kveld går på banen for å spille om poeng i gruppe F. Paris Saint-Germain er svekket etter å ha mistet spillere som Messi og Neymar, og fredag røk man på hjemmetap mot Nice. Milan fikk som nevnt bank av erkerival Inter, mens både Newcastle og Dortmund har fått skjev start på sesongen. Newcastle har bare vunnet to av sine første fem, mens Dortmund har to fra første fire. Det kan noe nær garanteres tette bataljer når disse fire tungvekterne går i clinch gjennom høst og vinter, og første slag står altså i kveld.

  Champions League, gruppe F tirsdag:

  Champions League
  Champions League: Marius Wolf Og Julian Brandt

  Milan – Newcastle

  18.45, San Siro

  Odds fra Norsk Tipping: 2,55 – 3,35 – 2,65

  Paris Saint-Germain – Borussia Dortmund

  21.00, Parc de Princes

  Odds fra Norsk Tipping: 1,72 – 4,20 – 4,00

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen