More

  Cardiff: Sirkelen er sluttet

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Aaron Ramsey var 16 år og 123 dager da han gjorde sin a-lagsdebut for Cardiff City, mot Hull i april 2007. Dette gjorde ham til yngste Cardiff-spiller noensinne, og rekorden står fortsatt når han denne helgen kan gjøre comeback i Bluebirds-trøya – 16 år og tre måneder etter debuten.

  Hjemlengsel: Aaron Ramsey Forlot Nice Til Fordel For Barndomsklubben Cardiff
  Hjemlengsel: Aaron Ramsey Forlot Nice Til Fordel For Barndomsklubben Cardiff

  -Det er fantastisk å være tilbake blant familie og venner.  Jeg har vært Cardiff-tilhenger hele livet, og har fulgt dem i tykt og tynt også når jeg har vært borte. Klubben har hatt både opp- og nedturer, og jeg håper å kunne bidra til at vi igjen får spille på øverste nivå. Det var her eventyret startet, og jeg skylder denne klubben veldig mye, sa Ramsey til klubbens hjemmesider da han 15. juli ble presentert for elleville fans.

  Fortsatt ambisjoner

  Ramsey har vunnet tre FA-cupfinaler med Arsenal, og i to av dem endte han opp som matchvinner. Han har spilt to Europa League-finaler, han har vunnet italiensk Serie A og den italienske cupen med Juventus, og han har i løpet av sine 82 landskamper fått spille både VM og to EM med Wales. Fortsatt er imidlertid midtbanespilleren bare 32 år, og han kommer ikke hjem til Wales for å hvile på laurbæra.

  -Sirkelen er sluttet, men jeg kommer ikke hjem for å hvile. Jeg er en stolt del av Cardiff, og vil gi mitt ytterste når vi skal forsøke å nå våre høye sportslige mål, sier midtbaneeleganten som sågar signerte kontrakt samtidig som sin sønn.

  Managerkarusell

  Cardiff har lagt to svært skuffende sesonger bak seg. 18.plassen i 2022 var bare et forvarsel om hva som skulle skje den påfølgende sesongen, da bare Readings seks minuspoeng reddet waliserne fra nedrykk i mai i år. Sabri Lamouchi overtok som manager i januar, etter at både Steve Morison og Mark Hudson hadde mislyktes, og bidro til at det tross alt ble ny Championship-kontrakt.

  Den tidligere franske landslagsspilleren vant imidlertid bare 6 av sine 18 kamper ved roret, og det ble tidlig avgjort at en ny mann skulle inn i sommer.

  Valget falt på Erol Bulut, som i sin aktive karriere spilte Champions League-fotball for både Olympiakos og Fenerbahce. Som manager har han ledet tre ulike tyrkiske klubber, med blandet suksess.

  -Erol har erfaring fra europeisk toppfotball, både som spiller og manager. Han entusiasme og tydelige vinnervilje overbeviste meg i intervjuene vi gjorde, og han er så definitivt rett mann inn, sa klubbeier og styreformann Vincent Tan ved ansettelsen.

  Les også: Sunderland – klubben som nå gjør alt rett

  Seks nye

  Ny manager, men også seks nye spillere er på plass i Cardiff i sommer. Aaron Ramsey er det naturlige trekkplasteret, mens tidligere Troyes-angriper Ike Ugbo, den greske midtstopperen Dimitrios Goutas, tidligere Reading-angriper Yakou Meite og angrepsduoen Karlan Grant (WBA) og Josh Bowler (lån fra Nottingham Forest) er de øvrige som har ankommet. At fire av de seks som ble hentet var angripere, var tvingende nødvendig. Bare tabelljumbo Wigan scoret færre mål enn Cardiffs 41 på 46 kamper forrige sesong.

  Karlan Grant, Lån
  Til Cardiff På Lån: Karlan Grant

  De fleste av nykommerne har vist seg frem i sesongoppkjøringens ni treningskamper, og manager Bulut føler seg trygg på at laget er i noenlunde rute før avspark.

  -Vi er fornøyde med oppkjøringen og kampene vi har spilt, mens vi også er tilfredse med handelen som er gjort. Leeds på bortebane i ligaåpningen er naturligvis en formidabel oppgave, men vi er godt forberedt, sier Bluebirds-bossen før helgens begivenhet.

  Sesongåpning

  Championship-sesongen åpnes allerede i kveld, når nyopprykkede Sheffield Wednesday får beslk av et Southampton som i mai måtte vinke farvel til Premier League. Sesongens første oddstips er da også hentet fra oppgjøret på Hillsborough – der det forventes stinn brakke.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen