More

  Sunderland – klubben som nå gjør alt rett 

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Latterliggjøring og doble nedrykk gjennom strømmetjenesten Netflix er historie for Sunderland. Nå gjøres alt riktig på Stadium Of Light.  

  Scenen fra sesong to av Sunderland-serien på Netflix gir fansen fortsatt grøsninger. Daværende medeier Charlie Methven drar frem en scene som fikk samtlige i England til å sammenligne han med Ricky Gervais sin karakter David Brent fra The Office. Alt fra musikken på stadionanlegget til spillerlogistikk og gudene vet hva gikk galt på den tiden – og selvfølgelig endte det med nedrykk til League One. Etter et år tilbake i The Championship har de nå lagt bak seg de fjollete årene. Sunderland mener alvor.  

  En studie i klubbdrift  

  Etter at Kyril Louis-Dreyfus og Juan Sartori kjøpte klubben fra Stewart Donald og nevnte Methyen har absolutt alle piler pekt oppover. Fjorårets retur til The Championship ble en sesong langt over forventningene da det skadeskutte mannskapet til Tony Mowbray kjempet seg til play off på siste dag av sesongen. Mannen – som måtte ta over skuta da Alex Neil reiste fra dem bare måneder ut i den nye sesongen – viste alle at han ikke var ferdig som manager etter tiden sin i Blackburn. Til tross for at storscorer Ross Stewart var ute store deler av sesongen, og hans kompanjong Ellis Simms ble hentet tilbake til Everton allerede i januar, ble laget bare bedre og bedre.

  Anført av lånefigur Amad fra Manchester United og Jack Clarke – som endelig viste hvorfor Tottenham punget ut for han – tok det unge laget seg gjennom hinder på hinder i sin ferd mot topp seks. Det ble tap i semifinalen mot Luton til tross for seier i første kamp hjemme på Stadium Of Light. Premier League ble plutselig oppnåelig igjen grunnet en klubbdrift som er blant de aller beste i England for øyeblikket. For en snuoperasjon.  

  Ungt blod skal gi suksess 

  Sunderland – Klubben Som Nå Gjør Alt Rett  S02 Sunderland Scaled Sunderland
  Sunderland-Fansen Er Igjen Stolte Av Klubben Sin.

  Sunderland-troppen er en av de aller yngste i The Championship, og deres enorme satsing på talentutvikling lokker spillere både fra inn og utland til nord-England. Fortsatt bare 17 år gamle Jobe Bellingham byttet ut Birmingham på grunn av gjetordene om Sunderland. Det samme gjorde Luis Semedo på 19 og 20 år gamle Jenson Seelt fra PSV. Disse er bare noen av de som har ankommet denne sommeren og det siste året.

  Talentene står i kø, og kvaliteten begynner å bli skyhøy. Jack Clarke er fortsatt bare 22 år til tross for at han både har blitt hentet – og gitt opp – av Tottenham i sin korte karriere. Nå blomstrer han som aldri før, og mange trodde han var en av spillerne som skulle gå videre denne sommeren. For Sunderland er akkurat det ikke snakk om. Burnley får ikke tak i spilleren som klubben nå mener vil være en viktig brikke når laget skal ta steget opp til Premier League.  

  Kanskje er det fortsatt et år for tidlig for Tony Mowbray sitt mannskap. Kanskje er det akkurat et slikt ungt og sulteforet mannskap man trenger i Premier League fra neste høst av. Uansett om denne sesongen ender i opprykk eller ei, er vi helt sikre på at Sunderland nå har funnet retningen til suksess.  

  Og litt etter litt viskes de latterliggjorte scenene fra Sunderland til i Die bort. Og blir erstattet av de vakreste scener fra et stappfullt Stadium Of Light i fult jubelbrøl.  

  Se hvor Sunderland havner på vårt tabelltips her

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen