More

  Brann – Strømsgodset 1-0

  Brann – Strømsgodset ble akkurat så spennende man håpet på.

  Etter nok en underholdende serierunde, var det Brann – Strømsgodset som stod for hovedretten i helgens serierunde i Eliteserien. Det var imidlertid relativt stillestående mellom de målene i første halvdel av førsteomgangen, før det plutselig tok fyr i teltet. Først hadde Jonatan Braut Brunes alle tiders mulighet til å sende drammenserne i føringen, men lysluggens forsøk endte i stolpen.

  Niklas Castro Assisterte Branns 1-0-Scoring. Brann - Strømsgodset
  Niklas Castro Assisterte Branns 1-0-Scoring.

  I stedet var det Brann som gikk i ledelsen. Niklas Wassberg hadde tatt et par ekstra magadrag, og kom på et sterkt løp i feltet. Midtbanespilleren hadde få problemer med å løpe inn navnekollega Niklas Castro sitt innlegg, og dermed tok bergenserne ledelsen. 1-0 var også stillingen til pause, på det som var en usedvanlig regnvåt gressmatte i Bergen.

  Les mer fra Tipsbladet

  Brann holdt unna

  Bård Finne har gjort det for vane å score mål i 2023, akkurat som han gjorde i 2022. Og Brann-spissen kom til ny avslutning, syv minutter ut i andreomgang, men denne gangen fant ikke Finne veien til mål.

  Like etter midtveis ble Albert Thorsen spilt nydelig igjennom på en flott Godset-overgang. Thorsen driblet unna det som var av Brann-forsvarere, men Mathias Dyngeland tok seg av angriperens avslutning. Like etterpå var det duket for en stor Brann-sjanse, men Blombergs avslutning ble avvinket for offside. Forsøket ble uansett reddet mesterlig av Viljar Myhra i Strømsgodset-målet.

  Det kom imidlertid ikke de altfor store sjansene i sluttminuttene. Dermed holdt Brann unna til en hardt kjempet 1-0-seier, og bergenserne kunne konstatere sin oppreisning etter 0-2-tapet for Molde sist. Strømsgodset så derimot sin seiersrekke på fire strake bli brutt.

  Endelig for Maalen

  På Lerkendal kunne Svein Maalen omsider innkassere sine første poeng som Rosenborg-trener, da trønderne slo formsterke Tromsø 2-1. Ole Sæter scoret kampens første, men El Hadji Diouf (Må ikke forveksles med den tidligere Liverpool-spilleren red.anm.) utlignet ved halvspilt andreomgang. Ulrik Yttergård Jenssens vakre avslutning på overtid fastsatte imidlertid sluttresultatet til 2-1 til hjemmelaget, og Maalen kunne dermed pustet lettet ut for tre etterlengtede poeng.

  Svein Maalen Kunne Omsider Innkassere Sin Første Seier Som Rosenborg-Trener. Brann - Strømsgodset
  Svein Maalen Kunne Omsider Innkassere Sin Første Seier Som Rosenborg-Trener.

  I Sarpsborg tok HamKam tre svært overraskende og etterlengtede poeng i 3-2-seieren, mens Sandefjord gikk på nok et stygt tap, denne gang 2-4 borte mot Lillestrøm. Viking fortsatte flyten med overtidsseier borte mot Stabæk.

  Resultater 14. runde Eliteserien

  • Aalesund – Odd 0-3
  • Brann – Strømsgodset
  • Bodø/Glimt – Haugesund 2-1
  • Lillestrøm – Sandefjord 4-2
  • Rosenborg – Tromsø 2-1
  • Sarpsborg 08 – HamKam 2-3
  • Stabæk – Viking

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen