More

  Arsenal nekter å tape

  Chelsea endte som nummer 12 i Premier League forrige sesong, og har heller ikke overbevist i innledningen denne sesongen. Tre seirer og tre tap var fasit fra første åtte kamper, før det i dag vanket storfint besøk fra byrival Arsenal. Et Arsenal som fortsatt ikke hadde tapt, og som ved seier i kveld ville stige til topps på Premier League-tabellen. Det var imidlertid Chelsea som styrte begivenheten den første drøye timen.

  Cole Palmer, Chelsea-Arsenal
  Arsenal Nekter Å Tape 3

  Tidligere Manchester City-reserve Cole Palmer åpnet ballet, da han scoret på straffe etter et kvarters spill. Ledelsen ble kontrollert frem til pause, og Chelsea dominerte også i innledningen av andreomgangen. Mykhajlo Mudryk var den som doblet ledelsen, da et antatt innlegg mot bakerste stolpe utmanøvrerte David Raya i Gunners-buret. 2-0 Chelsea, og Arsenal virket slått.

  Vellykkede bytter

  Arsenal liknet ikke seg selv, og Mikel Arteta måtte gjøre bytter. En tam Martin Ødegaard forsvant ut, mens også Gabriel Jesus, Jorginho og Gabriel Martinelli måtte vike plass. Og vips så Arsenal straks mer motiverte ut. Reduseringen kom imidlertid ut av intet. Chelsea-keeper Robert Sanchez virket lenge usikker, og med kvarteret igjen på klokka spilte han ballen rett i bena på Declan Rice. Arsenals midtbanegeneral takket, bukket og feide ballen i nota fra langt hold.

  Arsenal
  Arsenal Nekter Å Tape 4

  2-2 kom bare fem minutter senere, og denne gang var det krem som ble servert. Flott oppbyggende spill endte med at ballen havnet i bena på en friskmeldt Bukayo Saka, som sendte ballen over Chelsea-forsvaret og i bena på innbytter Leandro Trossard, som behersket vippet ballen forbi Sanchez og i mål til 2-2.  

  Sanchez skulle også hatt straffe mot seg, da han på håpløst vis bommet totalt med en utrusning – og hoppet hodeløst inn i kroppen på Gabriel Jesus. Liten tvil om at Arsenal ble snytt.

  City beholdt ledelsen

  Det kom aldri noe seiersmål på Stamford Bridge, og dermed står Chelsea fortsatt med bare tre seirer. Prestasjonen var nok oppmuntrende for Chelsea-manager Mauricio Pochettino, men fortsatt står det altså bare 3 i seierskolonnen. Arsenal er fortsatt ubeseiret, og poenget fra byderbyet gjør at man er á poeng med Manchester City – som tidligere i dag slo Brighton 2-1. De himmelblå er imidlertid fortsatt øverst, med to plussmål mer enn The Gunners. Tottenham tronet uansett i tet, om de tar minst ett poeng mot Fulham mandag kveld.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen