More

  Arsenal – Manchester City 1-0

  Det var store forventninger til dagens storoppgjør mellom forrige sesongs nummer én og to på Premier League-tabellen, men igjen ble en Premier League-kamp skjemmet og/eller ødelagt en av gedigen dommer- og VAR-tabbe. Laget som ble snytt endte uansett denne gang opp med tre poeng, da Arsenal endelig maktet å ta full pott mot Manchester City.

  Skandale

  Halvtimen var spilt da Mato Kovacic satte knottene kontant i Martin Ødegaards legg, og at ikke dommer Michael Oliver eller VAR reagerte med mer enn gult kort er umulig å forstå. Tre minutter senere begår City-spilleren ny stygg takling, denne gang mot Rice, men vinkes – like utrolig – bare videre. Første forseelse var mer enn nok til å gi direkte rødt, mens forseelse nummer to så DEFINITIVT skulle resultert i gult nummer to. Arsenal ble så utvilsomt snytt for muligheten til å spille over en time i overtall.

  Arsenal – Manchester City 1-0 Arsenal City 2 Arsenal
  Arsenal – Manchester City 1-0 2

  Forøvrig var det jevnspilt førsteomgang, selv om City – og Nathan Ake – kom til de største målsjansene.

  Stillestående

  Pep Guardiola overrasket alle da han tillot Kovacic å komme ut til andreomgang, da det heller var Mikel Arteta som valgte å bytte. Gunners-bossen tok Leandro Trossard av banen, mens Gabriel Martinelli kom på. Og den fotrappe venstrevingen satte umiddelbart fart i hjemmelaget. Arsenal dominerte de første ti minuttene, før City dro ned tempoet i kampen. Minuttene fra 55 til 85 var et eneste stort gjesp.

  Arsenal brøt en barriere

  Når det først løsnet, så smalt et uansett skikkelig. Kai Havertz mottar ballen inne i Citys sekstenmeter, før han legger den ut igjen til Martinelli. Innbytteren fyrer av, ballen går i hodet på Nathan Ake, og inn i nettet bak en utmanøvrert Ederson i City-buret.

  I Premier League-sammenheng sto Arsenal med tap mot City i alle de siste 12, og 15 av de siste 16. I dag lyktes man endelig, til tross for VAR-flause av de sjeldne. Arsenal står dermed på toppen av tabellen sammen med Tottenham, mens City etter strake tap er to poeng bak.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen