More

  5 ting vi lærte fra helgens La Liga-runde

  Real Madrid må på handletur, og Barcelona må få skikk på disiplinen er et par av lærdommene vi tok med oss fra helgens La Liga-runde, da sesongen endelig ble sparket i gang.

  1. Real Madrid må handle

  Forrige sesongs ligatoer fikk en drømmestart på sesongen, resultatmessig. Real Madrid tok en sterk 2-0-seier i bortekampen mot Athletic Bilbao, og Madrids nye prins, Jude Bellingham, kronet La Liga-debuten med scoring. Likevel er ikke alt rosenrødt i den helhvite delen av den spanske hovedstaden. Like før helgen ble det klart at skuddstopper Thibaut Courtois mister så å si hele sesongen etter å ha røket korsbåndet, og mot Athletic, måtte stopperkjempen Éder Militão kaste inn håndkleet med samme skade. Dermed må Real Madrid ut på handletur de neste to ukene. Kepa er allerede klar på lån ut sesongen.

  Helgens La Liga-Runde
  Kepa Bytter Stamford Bridge Med Santiago Bernabéu Denne Sesongen.

  2. Barcelona må få kontroll på disiplinen

  Helgens foreløpig eneste 0-0-kamp var langt fra noe spektakulært syn. Getafe hadde som eneste mål for øye å bryte opp, ødelegge og destruere for de gjestende ligamesterne, Barcelona. Atskillige av Getafes spillere hadde fått i oppdrag å tirre opp Barcelonas stjernegalleri med ufine etterslengere og unødvendige harde taklinger. Bordalas’ taktikk lyktes til punkt og prikke, og like før pause hadde kantspiller Raphinha fått nok, og ble fortjent sendt i dusjen etter å ha slengt opp en albue i ansiktet på modespiller. Brasilianeren mistet hodet, og Barcelona mistet en spiller på banen. De mistet også to verdifulle poeng, og Real Madrid har allerede fått et forsprang i tittelracet.

  Helgens La Liga-Runde
  Raphinha Og Resten Av Barcelona Var Ikke Fornøyd Med Dommeren Mot Getafe.

  LES OGSÅ: Flust med overganger i Premier League

  3. Kan noen utfordre de tre store?

  Sannsynligvis ikke, i alle fall ikke hvis vi skal måle ut fra helgens La Liga-runde. Alle lag mellom fire og syv på tabellen forrige sesong, virker svekket denne sesongen. Real Sociedad klarte bare 1-1 hjemme mot Girona. Villarreal så ut som First Price-utgaven av seg selv etter å ha mistet Pau Torres, Samu Chukwueze og Nicolas Jackson i sommer, og røk i ligaåpningen i toppkampen mot Real Betis. Gjestene scoret seiersmålet i fem minutter på overtid, men heller ikke de så helt overbevisende ut mot et svekket Villarreal. I kveld får vi kanskje svaret på om Atlético Madrid er i stand til å ta opp kampen med Barcelona og Real Madrid når de møter Granada hjemme. La Liga trenger flere utfordrere.

  Helgens La Liga-Runde
  Villarreal Får Trolig En Tøff Sesong.

  4. Målfestene uteblir – denne sesongen også

  Det ble scoret lite mål i La Liga forrige sesong, veldig lite. 2022/23-sesongen i Spania så ut til å bli den målfattigste på over 30 år, men det tok seg opp på tampen av sesongen, slik at målsnittet endte opp med 2,51 mål per kamp. Uten sammenligning for øvrig, scores det over tre mål i snitt per kamp her hjemme i Eliteserie. Når åtte av ti av åpningskampene er spilt, er ikke statistikken veldig lovende, med tanke på forbedring; Det ble scoret over 2,5 mål i bare to av helgens åtte første matcher, og av de fem store ligaene, var det i La Liga det ble scoret færrest mål forrige sesong. Ennå grytidlig i sesongen så klart, men starten var ikke veldig lovende.

  Helgens La Liga-Runde
  Ikke Mange Mål I Helgen, Men Jude Bellingham Scoret I Debuten For Real Madrid.

  5. Ublidt returmøte med La Liga for Rafa Benítez

  Jørgen Strand Larsen har ikke fått noen hvem-som-helst som sin nye sjef i Celta. Rafa Benítez ankom Balaídos i sommer med rykte som en av vår tids kløktigste taktikere. Spanjolen har imidlertid ikke trent et spansk lag siden han var manager for Real Madrid i kun et drøyt halvår i 2015/16-sesongen, og fikk en marerittstart på La Liga-comebacket med 0-2-tap hjemme mot Osasuna i helgen. Celta hadde bare ett eneste skudd på mål i løpet av 90 + minutter, og Benítez innrømmet i etterkant at dette er et lag som skriker etter forsterkninger.

  Helgens La Liga-Runde
  Rafa Benítez Fikk En Tung Celta-Debut.

  Resultater 1. runde

  • Almería – Rayo Vallecano 0-2
  • Sevilla – Valencia 1-2
  • Real Sociedad – Girona 1-1
  • Las Palmas – Mallorca 1-1
  • Athletic Bilbao – Real Madrid 0-2
  • Celta Vigo – Osasuna 0-2
  • Villarreal – Real Betis 1-2
  • Getafe – Barcelona
  • Cádiz – Alavés kl. 19:30
  • Atlético Madrid – Granada 21:30

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen