More

  Wolfsburg – Borussia Mönchengladbach

  Wolfsburg nekter å tape fotballkamper og er nå oppe på en flott 3. plass i ligaen. Kun tre poeng skiller opp til RB Leipzig og sølvet. Totalt to ligatap er like få som tabelleder Bayern München, men det har blitt for mange poengdelinger til at man klarer å henge med den store gullfavoritten. Sesongens to eneste ligatap kom mot nettopp Bayern München og Borussia Dortmund i påfølgende bortekamper i desember/januar. Nå kommer søndagens verter fra fem strake seirer i alle turneringer.
  Weghorsts 14. ligamål
  Bortekampen mot Augsburg lørdag var lenge jevn, men endte til slutt med en komfortabel 2-0-seier. Der fikk man i tillegg to scoringer annullert for offside. Wout Weghorst satt inn den første scoringen rett før pause, hans 14. ligamål denne sesongen. Det er første gang i Wolfsburgs historie at en spiller står med 14 scoringer etter 20 ligakamper. Nederlenderen har dermed stått bak 43,75 prosent av lagets ligascoringer denne sesongen. Klubbrekord ble det også da man holdt nullen for fjerde ligakamp på rad.
  Røk i derbyet
  Borussia Mönchengladbach med 6-2-0 på de åtte siste i alle turneringer før lørdagens Rhinland-derby hjemme mot Köln. Laget gikk til den kampen som storfavoritt, men at lokaloppgjør lever sitt eget liv fikk vi igjen bevist med baklengsmål allerede etter tre minutter. Florian Neuhaus utlignet rett etter med sitt fjerde ligamål for sesongen, men i starten av 2. omgangen kom man igjen under. Voldsomt press mot slutten til tross endte det med skuffende 1-2-tap i en kamp med høy temperatur. Lørdagens gjester henger likevel med i kampen om en Champions League-billett neste sesong og på fremmed gress har man kun tapt for Bayer Leverkusen og Borussia Dortmund denne sesongen.
  Trives mot de beste
  I januar imponerte Borussia Mönchengladbach med å slå både Bayern München og Borussia Dortmund etter å ha ligget under i begge kampene. Nå ser klubben frem mot Champions League-sluttspillet mot Manchester City i slutten av måneden. Nico Elvedi er klar på at laget trives mot de beste:
  – Det er ingen tvil om kvaliteten i laget vårt. Vi er kapable til å slå tøffe motstandere, så sant ting stemmer den dagen. Lagmoralen er høy. Selv når vi kom under mot Bayern og Dortmund så pusher vi hverandre fremover. Klubben har tatt mange steg i riktig retning de siste sesongene og under trener Marco Rose så har vi innført et høyt press uansett motstander. Dette gegenpresset trener vi på hver dag. Målet for sesongen er å henge med i toppen av Bundesligaen hele veien inn. I Champions League fikk vi en tung trekning, men i fotball er ingenting umulig. Vi skal forsøke å gjøre det så ukomfortabelt for Manchester City som absolutt mulig.
  TIPSET
  Vi gir Wolfsburg 43 prosent sjanse for å vinne denne storkampen og 2,47 i hjemmeodds hos Coolbet er dermed det klare valget. Samme selskap gir 2,96 i odds for B-en mens Unibet har 3,50 i odds på poengdeling.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen