More

  VAR-skandale da Tottenham slo Liverpool

  Tottenham er som et nytt lag under ledelse av Ange Postecoglou, og etter å ha åpnet sesongen med syv strake uten tap hadde Spurs-fansen i dag godt håp om en sjelden seier mot Liverpool. Før dagens batalje i hovedstaden hadde ikke Tottenham vunnet noen av de siste 12, og bare én av de siste 23, mot Liverpool.

  Lav odds

  Både Tottenham og Liverpool har i sesonginnledningen vist prov på at de både scorer og slipper inn godt med mål, og det var forventet nettsus ganske umiddelbart. Oddsen fra Norsk Tipping på «Begge lag scorer» sto da også før kamp til usle 1,30 i odds.

  Var-Skandale
  1-0_Son Heung-Min Åpnet Ballet

  Lagene gikk da også til pause med 1-1. Heung-min Son gjorde 1-0 for hjemmelaget, før Cody Gakpo på overtid i førsteomgang tverrvendte og utliknet.

  Var-Skandale
  Cody Gakpo Utliknet, Og Skadet Seg

  Det var imidlertid ikke scoringene som var førsteomgangs snakkiser. Heller var det Curtis Jones’ røde kort, og aller helst annulleringen av Luis Diaz’ 1-0-scoring.

  VAR-skandale

  Curtis Jones sklir over ballen, og med knottene inn i leggen på Yves Bissouma. Viaplay-studio klemte mellom reklamene for Comfyballs, ladere, pizza og annet inn sterk mening om at det røde var 100 % korrekt, mens Gary Neville i Sky Sport-studioet var av dem som mente annerledes. Liverpool ble uansett redusert til ti mann. Det røde kan diskuteres, men det kan faktisk ikke annulleringen av Luis Diaz’ scoring.

  Colombianeren rakk knapt feire sin flotte scoring fra skrått hold, før VAR grep inn og meldte offside. TV-seerne ventet i spenning på VAR, streker, repriser og det som mere er. Den gang ei. Et stillbilde (som også UTEN streker klart viste Diaz i onside-posisjon) flimret over skjermen før dommeren blåste for offside og Tottenhams ball.

  Var-Skandale Da Tottenham Slo Liverpool Uten Linjer Var-Skandale
  Uten Linjer
  Var-Skandale
  Med Linjer (Fra Bein Sports)

  Hva som skjer i etterkant er heller ikke spesielt spennende å vente på. Dette har vi vært med på før. Fotballforbundet kommer med en beklagelse, VAR-sjåførene får en ukes pause, mens laget som ble snytt blir bedt om å tilgi.

  Ni mann

  Liverpool ble redusert til ti mann med over en time igjen å spille, og med 20 minutter igjen av ordinær tid var man nede i ni. Cody Gakpo pådro seg skade da han satte inn utlikningen, og kom aldri inn på banen etter pause. Diogo Jota ble erstatteren, og han brukte altså et snaut kvarter på å pådra seg to gule og marsjordre.

  Var-Skandale
  Diogo Jota Så Rødt, Også Han

  Da var det forventet stort press fra Tottenham, men Liverpool sto greit imot hovedstadslagets forsøk. Frem til siste overtidsminutt, da Joel Matip endte opp med å beine et innlegg utagbart inn i eget mål.

  Tottenham brøt barrierer, mens Liverpool kan vente seg beklagelse fra VAR-ansvarlige. Da vil nok smerten over nederlaget umiddelbart leges.

  Den offisielle forklaringen kom halvtimen etter slutt, og lød “menneskelig feil”. Det er jo mystisk om én mann kan avgjøre offside eller ei, og at andre ansvarlige ikke krever bilder/streker eller repriser før kampen blåses igang igjen.

  Luton ble historiske

  Luton Town er fremme i sin aller første Premier League-sesong, og etter ett poeng fra første fem kamper kom i dag også en aller første trepoenger. Den ble hentet på Goodison Park, der Everton ble slått gjennom scoringer av Tom Lockyer og Carlston Morris. Dominic Calvert-Lewin reduserte for Everton, men The Toffees endte uansett opp med sitt fjerde strake hjemmetap. Luton og Everton står dermed begge med fire poeng, men The Hatters kan være forbi etter tirsdagens hengekamp hjemme mot opprykkskollega Burnley.

  Luton
  Var-Skandale Da Tottenham Slo Liverpool 8

  Nettopp Burnley var lørdag i aksjon borte mot et Newcastle som vant 8-0 i forrige runde. Like mye mål ble det ikke i dag, men Newcastle beholdt uansett alle tre poeng. Miguel Almiron og et straffespark fra Alexander Isak var nok til å senke Vincent Kompanys utvalgte.

  Ødegaard på scoringslista

  Arsenal fikk lett spill på besøk hos Bournemouth. Martin Ødegaard var av sitt lags beste, og nordmannen scoret også på straffe da The Cherries ble slått 4-0 på Vitality. Ødegaard slo også frisparket som Ben White headet inn til 4-0 på overtid. Bukayo Saka scoret også mål, men den engelske landslagsvingen hinket også skadet av banen. Noen fare for neste ukes Champions League-oppgjør i Frankrike virket det imidlertid ikke å være.

  Begge Manchester-lagene tapte

  Crystal Palace ble i midtuken ekspedert fra ligacupen av Manchester United, men i dag ble det tatt revansj. Eberechi Eze serverte Joachim Andersen, som på hel volley dundret ballen inn i nettet bak Andre Onana. Palace fortsetter å imponere, mens United altså står med fire tap fra sine første syv kamper denne sesongen.

  Var-Skandale Da Tottenham Slo Liverpool Rayan Ait Nouri Var-Skandale
  Var-Skandale Da Tottenham Slo Liverpool 9

  At United skulle ryke på tap hjemme mot Palace var en liten overraskelse, men ingenting sammenliknet med bomben som ble detonert på Molineux i Wolverhampton. Erling Braut Haaland og Manchester City presterte nemlig å tape på besøk hos ulvene som før kamp sto med fire poeng fra første seks kamper.

  Tidligere i dag ble Ollie Watkins hat trick-helt for Aston Villa, som grisebanket Brighton på Villa Park.

  Resultatene:

  Aston Villa – Brighton 6-1
  Wolves – Manchester City 2-1
  Manchester United – Crystal Palace 0-1
  Bournemouth – Arsenal 0-4
  West Ham – Sheffield United 2-0
  Everton – Luton 1-2
  Newcastle – Burnley 2-0
  Tottenham – Liverpool 2-1

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen