More

  Valladolid rykket ned etter dramatisk sesongfinale

  Real Valladolid sitt comeback varte i kun én sesong.

  Det var duket for en dramatisk sesongavslutning i La Liga søndag kveld. Hele seks klubber stod i fare for å bli med Elche og Espanyol ned til Segunda División, men alle seks lagene var i visshet om at seier i siste ligarunde ville være nok til å berge La Liga-statusen.

  Sterk sluttspurt av Getafe

  På José Zorrilla møttes to av de nedrykkstruede lagene, Valladolid og Getafe. Real Valladolid var tilbake i den øverste divisjonen denne sesongen etter ett års opphold, og har vekselvis imponert i comebacket sitt. Pucelanos kan vise til seirer mot blant annet Barcelona, Real Sociead og Villarreal, men likevel er statusen som La Liga-lag over for denne gang.

  Omar Alderete Og Getafe Leverte En Sterk Sluttspurt I La Liga. Valladolid
  Omar Alderete Og Getafe Leverte En Sterk Sluttspurt I La Liga.

  For Valladolid klarte bare 0-0 i skjebnekampen mot Getafe. Gjestene har fått en skikkelig oppsving etter at de gjeninsatte José Bordalás som trener på tampen for å redde av sesongen, og Azulones fikk fullt utbytte av trenergamblingen. Getafe tapte ingen av de fire siste kampene sine, og de åtte poengene de plukket i denne perioden, var nok til å berge plassen med to poengs margin til nettopp Valladolid.

  Hvem blir med Granada og Las Palmas opp?

  Det var hjemmelaget som var desidert mest interesserte i å spille angrepsfotball i gårsdagens nedrykksduell, men Valladolid slet med å komme til store sjanser mot et kompakt Getafe. Vertene kom egentlig aldri nærmere enn Gonzalos Platas forrykende langskudd med rundt ti minutter igjen av ordinær tid, til tross for at de kastet alle mann i angrep i jakten på den forløsende scoringen, som ville berge plassen. Det ene poenget mot Getafe ville vært nok hvis Almería tapte borte mot allerede nedrykksklare Espanyol, men der utlignet gjestene fra straffemerket med tre minutter igjen av ordinær tid.

  Dermed var nedrykket et faktum da det hele var over på José Zorrilla, til stor fortvilelse blant Valladolid sine spillere, trenere og supportere – naturligvis.

  Celta vant

  I Vigo, berget Celta plassen med flott 2-1-seier over ligamester Barcelona. Midtbanefenomenet Gabri Veiga kronet en strålende sesong med to scoringer mot denne sesongens ligamestere, og det skal mye til for at 21-åringen fremdeles er Celta-spiller når 23/24-sesongen sparkes i gang i august. I mellomtiden må Valladolid, Espanyol og Elche slikke sårene og starte planleggingen med å gjøre oppholdet i Segunda División kortest mulig.

  Der er det fortsatt ikke klart hvilke lag som slår følge med Granada og Las Palmas opp til den øverste divisjonen. Eibar, Alavés, Albacete og Levante er for øyeblikket midt i playoff-drama om den siste La Liga-billetten, som ikke deles ut før returoppgjøret i playoff-finalen 17. juni.

  Resultater La Liga – 38. runde

  • Mallorca – Rayo Vallecano 3-0
  • Real Sociedad – Sevilla 2-1
  • Real Madrid – Athletic Bilbao 1-1
  • Villarreal – Atlético Madrid 2-2
  • Osasuna – Girona 2-1
  • Real Betis – Valencia 1-1
  • Celta Vigo – Barcelona 2-1
  • Real Valladolid – Getafe 0-0
  • Elche – Cádiz 1-1
  • Espanyol – Almería 3-3

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen