More

  Vålerenga – Molde innleder den 14. Eliteserie-runden

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Vålerenga – Molde markerer innledningen på helgens Eliteserie-runde. Her går vi gjennom samtlige kamper i den 14. serierunden.

  Det ligger til rette for plenty med dramatikk når den 14. serierunden innledes med Geir Bakkes debut som Vålerenga-trener, når Molde kommer på besøk til Intility Arena lørdag kveld. Ellers er man spente på å se om Svein Maalen kan ta sine første poeng som RBK-sjef når Tromsø gjester Lerkendal, og i Bergen er Strømsgodset ute etter å overraske mot Brann. Her er vår gjennomgang av kampene i den 14. serierunden.

  Les mer fra Tipsbladet

  Vålerenga – Molde

  Det meste er snudd opp ned i Vålerenga den siste uken. Geir Bakke fra erkerival Lillestrøm har kommet inn som trener, og leder således sin nye klubb i sin første kamp er. Flott opphenting i midtuken, da de snudde 0-2 i cup-oppgjøret mot Brann til 3-2 og semifinalebillett. Tok også med seg selvtillit fra forrige helgs 0-0-resultat borte mot Tromsø. Molde overbeviste i midtukens cuprunde mot Sarpsborg 08, og punkterte oppgjøret lenge før pause. Ledet 3-0 etter en drøy halvtime, og vant til slutt 3-1. Forrige helgs serierunde ble vunnet 2-0 hjemme mot Brann, der blant annet Veton Berisha fikk sitt første seriemål for klubben.

  Vålerenga - Molde
  Geir Bakke Fra Seieren Mot Nettopp Vålerenga I Vår.

  Aalesund – Odd

  Aalesund tapte det meget viktige bunnoppgjøret mot HamKam 1-2, og er dermed aller sist på tabellen når vi nærmer oss halvspilt sesong. Lagets nye trener, Christian Johnsen, har sagt klart og tydelig i fra om standardene som forventes på Color Line Stadion, og en bedre utgave av tangotrøyene bør forventes her. Slo Rosenborg 1-0 i forrige hjemmekamp. Odd hadde ikke altfor mye å stille opp med i forrige helgs serierunde mot Bodø/Glimt, og tapte fortjent 0-2. Det er heller ikke mot de suverene serielederne poengene skal hentes. Begynner imidlertid å sakke akterut på tabellen, og har tapt begge sine to siste kamper. Forrige triumf kom mot bunnlaget HamKam i slutten av juni, men var langt fra overbevisende i den 1-0-seieren. Har tapt tre av sine fire siste borte. 

  Vålerenga - Molde
  Isaac Atanga Senket Molde For Aalesund For Noen Uker Siden.

  Bodø/Glimt – Haugesund

  Bodø/Glimt tok seg greit av Odd med 2-0-seier i forrige serierunde, etter å ha snublet og tatt bare ett poeng i oppgjørene mot Strømsgodset og Molde. Albert Grønbæk og Amahl Pellegrino ble matchvinnere for de suverene serielederne mot telemarkingene. Er sagt uslåelige hjemme på Aspmyra, og har til gode å tape her hjemme i år. Uslåelige er på ingen måte Haugesund, som tapte 0-2 mot Viking i rogalandsderbyet sist helg. Hadde lite å stille opp med der, som de også har hatt på bortebane i det siste. Har tapt samtlige siste tre på fremmed gress i cup og serie, inkludert et småpinlig 1-2-nederlag mot Brattvåg i cupen. Vant sist en seriekamp i starten av juni.

  Vålerenga - Molde
  Bodø/Glimt Er Rundens Største Oddsfavoritt.

  Lillestrøm – Sandefjord

  Stille og rolig på Åråsen, som vanlig. Geir Bakke har bare forlatt trenerposten og gått til erkefiende Vålerenga. Bakke bemerket slitasje i garderoben som en av faktorene for at han dro. LSK har da også slitt med å følge opp de to forrige sesongers fjerdeplasser, og ligger foreløpig på en åttendeplass, og har vunnet bare to av de seks siste. Sandefjord får lite til å stemme om dagen, og var griseheldige som slapp unna med 0-0 hjemme mot Stabæk sist. Bæringenes overtidsscoring skulle aldri vært annullert for offside, men i stedet fikk vestfoldingene en livlinje. SF har tapt alle sine fire siste bortekamper, og tapt blant annet 0-5 og 1-6 mot Molde og Sarpsborg 08.

  Vålerenga - Molde
  Jesper Taaje Har Hatt Mye Å Gjøre I Sandefjord-Forsvaret.

  Rosenborg – Tromsø

  Svein Maalens poengløse start i Rosenborg fortsetter, og sist måtte trønderne se seg slått av Lillestrøm. Tapte til slutt 1-2 på Lerkendal, der Akor Adams ble matchvinner på overtid, da han satte inn returen etter straffebom. Rosenborg har altså bare tre poeng ned til Sandefjord på kvalik, og har i tillegg spilt to kamper flere enn vestfoldingene. Poengfangsten bør begynne å komme snart. Tromsø har flytt på en medgangsbølge av de sjeldne, men klarte ikke å dra i land seieren mot Vålerenga sist helg. I stedet endte det 0-0 på Romssa Arena, men tromsøværingene blir værende på sin finfine andreplass.

  Vålerenga - Molde
  Adrian Pereira Har Ikke Hatt Mye Å Juble For Siden Han Ble Matchvinner I Premieren Mot Viking.

  Sarpsborg 08 – HamKam

  Sarpsborg 08 måtte kapitulere etter to strake seirer, da de røk hele 2-5 for Strømsgodset sist helg. Det stod 3-2 til drammenserne allerede etter halvspilt førsteomgang, og Stefan Billborn var naturlig nok lite imponert over forsvarsspillet han fikk servert. Sarpingene har imidlertid klart seg godt på hjemmebane de siste ukene, med tre seirer på de fire siste, inkludert 6-1 mot Sandefjord. HamKam tok en særdeles viktig seier da de slo Aalesund 2-1 i bunnoppgjøret forrige runde, og klatret dermed opp fra jumboplassen. Seieren over AaFK var imidlertid hedmarkingenes første triumf etter ett poeng på de foregående ni kampene, så det er litt tidlig å friskmelde Kamma.

  Vålerenga - Molde
  Sarpsborg 08S Eirik Wichne.

  Stabæk – Viking

  Stabæk ble soleklart snytt for overtidsseier mot Sandefjord sist helg, da deres scoring på corner aldri skulle vært annullert. I stedet måtte bæringene vende hjem med «bare» 0-0 fra hvalfangerbyen, og det markerte bærumslagets femte strake kamp i Eliteserien uten seier. Biter imidlertid godt fra seg på Nadderud, der de bare har tapt én av sine siste syv. Viking er i kanonform om dagen, og fyrer på alle sylindre. Samtlige fire siste i Eliteserien har endt med seier, og sist ble det 2-0-seier hjemme mot Haugesund. Der scoret Lars-Jørgen Salvesen i sin andre kamp på rad, og lysluggen står med tre fulltreffere på de fire siste.

  Vålerenga - Molde
  Viking Blir Nok En Gang Favoritter.

  Brann – Strømsgodset

  Strikken i Brann tøyes mer og mer om dagen. En tynnslitt tropp røk 0-2 borte mot Molde forrige runde, og i midtuken ble det også cup-exit mot Vålerenga etter å ha ledet 2-0. På toppen av det hele har det vært kraftig støy rundt kaptein Sivert Heltne Nilsens fremtid i klubben, men situasjonen ble omsider avklart like før cup-tapet mot Vålerenga. Strømsgodset serverte fansen festfotball da de banket Sarpsborg 08 hele 5-2 i forrige runde, i en ellevill fotballkamp der drammenserne ledet 3-2 før førsteomgangen var halvspilt. Jørgen Isnes har utvilsomt noe spennende på gang på Marienlyst, og ankommer Bergen uten frykt. Godset har ikke mindre enn fire strake seirer i serien. 

  Vålerenga - Molde
  Tobias Gulliksen Er Usikker Før Helgens Runde.

  Lillestrøm – Aalesund

  Utsatt hengekamp. Stille og rolig på Åråsen, som vanlig. Geir Bakke har bare forlatt trenerposten og gått til erkefiende Vålerenga. Bakke bemerket slitasje i garderoben som en av faktorene for at han dro. LSK har da også slitt med å følge opp de to forrige sesongers fjerdeplasser, og ligger foreløpig på en åttendeplass, og har vunnet bare to av de seks siste. Aalesund tapte det meget viktige bunnoppgjøret mot HamKam 1-2, og er dermed aller sist på tabellen når vi nærmer oss halvspilt sesong. Lagets nye trener, Christian Johnsen, har sagt klart og tydelig i fra om standardene som forventes på Color Line Stadion, og en bedre utgave av tangotrøyene bør forventes her. 

   

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen