More

  Vålerenga – Brann: VIF videre etter ellevilt 3-2-drama

  Vålerenga – Brann ble hovedretten i en durabelig duell i cupens kvartfinale.

  Molde gjorde kort prosess med Sarpsborg 08 i kveldens første kvartfinale i NM. Der stod det 3-0 til vertene allerede etter 34 minutter, og oppgjøret i rosenes by endte til slutt med komfortabel 3-1-seier til Erling Moes mannskap.

  Kveldens hovedrett ble imidlertid servert på Intility Arena, der Vålerenga tok imot Brann til onsdagens andre kvartfinalen. Brann gikk frekt og freidig opp i 2-0-ledelse før det var spilt seks minutter, men bergensernes 1-0-scoring, signert av Japhet Sery Larsen, skulle aldri vært godkjent på grunn av offisde.

  Bergenserne brukte likevel bare snaue minuttet på å doble ledelsen. Bård Finne ble spilt alene igjennom, og mot Vålerengas keeper Jacob Storevik, hadde toppscoreren få problemer med å chippe inn 2-0. Game over? Vel, ikke helt.

  Vålerenga – Brann: kveldens høydepunkt

  Etter 12 minutter fikk Vålerenga corner. Seedy Jatta steg himmelhøyt til vers, og headet vakkert inn reduseringen til 1-2. Game on. Resten av førsteomgangen ble langt fra så fartsfylt som åpningsminuttene, men Vålerenga gikk likevel til pause med håp før andreomgangen – med deres nyansatte trener på tribunen.

  Mohamed Ofkir. Vålerenga - Brann
  Mohamed Ofkir Ble Etter Hvert Kampens Store Profil.

  Og det var også Vålerenga som startet friskest i andreomgang. Mohamed Ofkir headet like over etter ti minutter, men det var duket for mer fra den tidligere Sandefjord-stjernen etter hvert. Bare fire minutter senere, fikk han på ny sjansen på en heading. Nok en corner endte med at Stefan Strandberg headet inn i feltet, og der stod Ofkir klar med pannebrasken til å heade inn utligningen.

  Mer Ofkir

  Og da trodde man kanskje Mohamed Ofkir hadde gjort sitt for dagen? Neida. Bare seks minutter senere, var han på pletten igjen. Et innlegg fra Bjørdal havnet på Ofkirs høyrefot, og kantspilleren dundret ballen inn i nærmeste kryss, og opp i Vålerenga-ledelse. Dermed var snuoperasjonen komplett, og derfra og ut, handlet det om for hovedstadslaget å holde ut til siste fløytesignal.

  Pedersen utvist

  Vålerenga stod godt imot det som kom fra Brann på tampen, og bergenserne fikk lite til etter pause. Eirik Hornelands mannskap virket å gå tom for både ideer og krefter, og de regjerende mesterne slet med å true Storevik i Vålerenga-målet. I stedet ble gjestenes Thore Pedersen utvist da han sparket ned Dicko Eng like før slutt. Dermed kunne vertene kontrollere inn avansementet til semifinalen. Der venter vinneren av HamKam og Bodø/Glimt. Molde møter vinneren av Kjelsås og Raufoss, begge de kampene spilles i morgen.

  Bård Finne Scoret, Men Måtte Til Slutt Se Laget Sitt Ryke I Kvartfinalen. Brann - Vålerenga
  Bård Finne Scoret, Men Måtte Til Slutt Se Laget Sitt Ryke I Kvartfinalen.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen