More

  Transfers: Kostbar lørdag

  Lørdag 5. august ble overgangsvinduets dyreste dag så langt, da det totalt ble bokført transfers pålydende 176 millioner pund i Premier League. Og hele 149 av dem ble altså brukt av de to Manchester-klubbene.

  Les også: Championship-runden; QPR i umiddelbart trøbbel

  Manchester City la 77 millioner pund på bordet for den kroatiske midtstopperen Josko Gvardiol, og 21-åringen ble dermed tidenes neste dyreste forsvarsspiller. Bare slått av Harry Maguire, som kostet £80 millioner da han ble hentet til United fra Leicester. Gvardiol var antatt å ville koste nærmere 100 millioner pund, men i bøkene vil det altså stå 77. Å slippe merkelappen “verdens dyreste forsvarsspiller” er naturligvis viktig, men hvordan City klarte å lure seg akkurat under grensa vites bare i de innerste gemakker på Etihad.

  Transfers, Josko Gvardiol
  Transfers: Harry Maguire Må Fortsatt Bære Merkelappen “Verdens Dyreste Forsvarsspiller”

  “Jeg har alltid drømt om å få spille i Premier League” var Gvardiols standardkommentar etter å ha blitt presentert som City-spiller.

  Transfers: Rasmus Højlund
  Transfers: Haaland, Alexander Isak Og Nå Rasmus Højlund. Norden Gjør Seg Gjeldende

  Også United la lørdag voldsomme summer på bordet. Rasmus Højlund spås en spennende fremtid som målscorer, og Erik ten Hag & Co valgte altså å bruke 72 millioner pund på å hente dansken fra Atalanta til Old Trafford. Urettferdig nok bruker engelske presse ganske så mye krefter på å sammenlikne Højlund med Erling Braut Haaland, men mye tyder nå uansett på at tre av de beste angriperne i Premier League nå er nordiske.

  Transfers: Roberto Sanchez,
  Transfers: Roberto Sanchez Er Ny Chelsea-Keeper

  Siste tunge bekreftede overgang lørdag var Chelseas kjøp av Robert Sanchez fra Brighton. 25-åringen mistet forrige sesong plassen i Brighton-buret til Jason Steele, men Chelsea valgte altså uansett å legge 25 millioner pund på bordet for sisteskansen – som naturligvis er gitt syvårskontrakt. Chelsea jobber som kjent hardt for å unngå FFP-klørne, og kontraktene deles derfor opp over så mange år som mulig. Akkurat nå er maksgrensen syv år, og den utnyttes.

  Transfers: Ash Phillips
  Transfers: Ash Phillips Vinker Farvel Til Rovers Og Pokaler, Når Han Nå Er Klar For Tottenham

  Også Tottenham brukte et par pundmillioner lørdag, da de hentet det 18-årige stoppertalentet Ash Phillips fra Blackburn. Leeds hentet samtidig hjem Sam Byram, etter vellykket prøvespill. 29-årige Byram spilte for Leeds fra 2012 til 2016, og etter i juni å ha fullført kontrakten med Norwich startet kampen om retur til Elland Road.

  Alle bekreftede transfers finner du her, og denne oversikten oppdateres daglig.

  Tipsbladets 160-siders spesialutgave for EFL-sesongen ble sendt ut fredag morgen, og den er naturligvis umiddelbart tilgjengelig for den som vil tegne abonnement. Ved kjøp av Tipsbladet-abo sikrer man seg også å neste fredag få over 150 sider også om Premier League-starten.

  Transfers: Kostbar Lørdag 230804 01 Transfers
  Transfers: Kostbar Lørdag 6

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen