More

  Tottenham – Manchester City

  Forutsetningene er klare før kveldens storkamp på Tottenham Hotspur Stadium. Tottenham må vinne for å kunne stjele 4.plassen fra Aston Villa, mens Manchester City må ta tre poeng for å beholde fordelen i kampen om tittelen med Arsenal. Poengdeling holder altså ikke for noen av lagene, og nettopp uavgjort endte det i sesongens omvendte møte i Manchester – da Dejan Kulusevski i siste ordinære spilleminutt satte 3-3-scoringen.

  Sterk statistikk

  Tottenham
  Tottenham – Manchester City 5

  Manchester City er ubeseiret fra sine siste 33 kamper i alle turneringer, men på besøk i Tottenhams nye storstue har de himmelblå slitt tungt. Tottenham har vunnet alle de siste fire ligakampene mot City foran egne fans i hovedstaden, og det sågar uten å ha sluppet inn et eneste mål.

  Under ledelse av offensivt tenkende Ange Postecoglou har imidlertid baklengsmålene kommet i overkant tett. Spurs har havnet under i målprotokollen i alle sine siste fem kamper, og fire av dem har som kjent endt med tap. I alle de siste 14 hjemmekampene har det blitt plukket baller ut av eget nett, men samtidig er det denne sesongen scoret 71 mål – bare tre bak klubbrekorden fra sesongens 2017/2018.

  Prøv Norges eneste sport- og spillavis i 4 uker for bare 5 kroner!

  Mer enn økonomi

  Manchester City er i ferd med å skrive engelsk fotballhistorie, med fire strake ligamesterskap. Seiere i siste to kamper er alt som skal til, og City har nå altså vunnet alle sine siste syv – med totalt 24 scorede mål. Kritikerne mener Pep kommer til dekket bord i en av verdens desidert rikeste fotballklubber, men katalaneren avviser at økonomi er en hovedårsak til suksessen.

  Tottenham - Manchester City
  Tottenham – Manchester City: Pep Guardiola

  -Om pengene var årsaken, så ville Manchester United og Chelsea kjempet der oppe mot oss og Arsenal. Det gjør de ikke, selv om de har brukt minst like mye penger som oss de siste fem årene, sier City-bossen.

  Oversikten over netto pengebruk i europeisk fotball fra 2018 til 2023 ser for øvrig slik ut:

  1. Manchester United – £1,196.6m                         

  2. Chelsea – £885.5m                                                   

  3. Paris St-Germain – £865.8m                                 

  4. Arsenal – £746.9m                                                     

  5. Manchester City – £733.8m                                  

  6. Newcastle United – £575.2m                               

  7. Barcelona – £568.4m                                               

  8. Tottenham – £522.1m                                              

  9. AC Milan – £467.3m                                                  

  10. West Ham – £451.9m                                            

  Oddsalternativer

  Statistikken tatt i betraktning vil nok mange mene hjemmeodds pålydende 6, 50 verdt å vurdere. Dette til tross for at City sjelden lar muligheten gå fra seg når de har tittel i sikte, og altså er ubeseiret fra sine siste 33 kamper. Tottenham på hjemmebanen betyr samtidig mål, og da gjerne for begge lag. Vårt foretrukne spill, «Begge lag scorer» tilbys i kveld til odds 1,40.

  Tottenham - Manchester City
  Målscorerspill: Dejan Kulusevski Står Til Odds 6,25 Som Målscorer I Kveld

  Hva gjelder målscorere, så er Haaland priset til usle 1,45, og nordmannen har altså gått målløs av banen i sine siste to mot Tottenham. Son Heung-Min har lavest odds av Tottenham-spillerne med 3,25, mens Brennan Johnson og James Maddison kan spilles til henholdsvis 4,50 og 5,70. Midtstopper Micky van de Ven dunket inn sin tredje scoring for sesongen mot Burnley, og kan i kveld spilles til 16 ganger pengene.

  Tottenham – Manchester City


  Tottenham Hotspur Stadium, tirsdag 21.00
  Odds fra Norsk Tipping: 6,50 – 5,50 – 1,37

  Tottenham - Manchester City
  Tottenham – Manchester City: Det Endte 1-0 Til City Da Lagene Møttes I Fa-Cupen I Januar

  Tottenham har som nevnt vunnet alle sine siste fire ligakamper hjemme mot City, med total målscore 6-0, men det endte 1-0 til City da lagene barket sammen på samme arena i FA-cupen i januar. Hjemmelagets form er ikke oppløftende, verken for Spurs-fans eller for Arsenal-tilhengerne – som i kveld alle håper erkerivalen fra Nord-London leverer varene. Yves Bissouma pådro seg kneskade mot Burnley i helgen, og er uaktuell for sesongens to siste kamper. Richarlison har også kastet inn håndkledet, mens Destiny Udogie, Timo Werner, Ben Davies, Fraser Forster, Manor Solomon og Ryan Sessegnon også er skadet.

  Manchester City er ubeseiret siden 0-1-tapet mot Villa i desember, og har for første gang denne sesongen radet opp syv strake seirer. På bortebane har man vunnet alle sine siste tre uten å slippe inn mål. Med seier i sesongens siste to kamper vil man være første engelske klubb som har vunnet fire strake ligamesterskap. Pep Guardiola vil kunne plukke sin førsteellever fra øverste hylle, når Jack Grealish er tilbake etter å ha stått over helgens kamp med sykdom.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen