More

  Tottenham er enslig svale

  Åtte Premier League-runder ble rukket unnagjort før nok en landskampshelg tok regi for helgen. Da benytter vi muligheten til å granske tabellen, og se hva som så langt har skjedd. Noen veldig store overraskelser er det imidlertid vanskelig å finne. Da med unntak av at Tottenham troner helt i tet.

  Selv redaksjonens enslige Tottenham-supporter turte ikke før sesongen sette Spurs høyere enn på åttendeplass i tabelltipset. Hovedstadsklubben røk på hele 14 tap forrige sesong, og etter salg av Harry Kane og atter et managerskifte var det ikke spesielt stor tro på at klubben skulle gå veldig høyt denne sesongen.

  Nye Tottenham

  Ange Postecoglou har på rekordtid gjort Tottenham til et lag som ikke bare plukker godt med poeng, men også et lag som underholder. Klubben er etter åtte ligarunder fortsatt ubeseiret, med seks seirer, to uavgjort og 18-8 i målscore som fasit.

  Premier League: James Maddison Og Tottenham Får Plass På Helgens Dobbel
  Premier League: James Maddison Og Tottenham Har Levert Varene

  Vel var man heldige i skandalekampen mot Liverpool, men Tottenham er uansett sesonginnledningens store positive overraskelse. Om det varer er imidlertid fortsatt altfor tidlig å si. Man har tross alt bare innspilt tre poeng mer enn på samme tid i fjor, med et kampprogram som ikke er veldig ulikt. Dette er uansett klubbens beste Premier League-innledning noensinne.

  At man kan komme til å toppe tabellen i enda noen uker er det også gode muligheter for. Tottenhams program viser tre strake hovedstadsoppgjør, Fulham (h), Crystal Palace (b)og Chelsea (h), før besøk i Wolverhampton. Tottenham blir, slik de har fremstått, favoritt i dem alle.

  Så var City avhengige likevel

  Manchester City har gjort seg kjent som laget som har trippel dekning på absolutt alle plasser, og som slett ikke var avhengige av enkeltspillere. Vel, så var de kanskje det likevel. Kevin de Bruynes langvarige skadefravær har vært veldig godt synlig, og når også Rodri forsvant ut med karantene var plutselig Manchester Citys midtbane til å hanskes med for flere.

  Premier League
  Nedtur: Kevin De Bruynes Skade Har Gjort Livet Vanskelig For City

  En som veldig tydelig har merket de to midtbanespillernes fravær er toppscorer Erling Braut Haaland. Nordmannen har fortsatt scoret flere mål enn han har spilt kamper i Premier League, men nå har han altså ikke bare gått målløs av banen i de himmelblås tre siste kamper – han har også vært noe nær usynlig.

  Forrige helg røk man på ligatap mot Arsenal for første gang siden 2015, og for første gang siden desember 2018 (!) sto man da med strake tap i Premier League. Alle andre enn City-fansen selv ser nok uansett med lettelse på at Guardiolas menn nå viser seg menneskelige.

  Opprykkere i hardt vær

  At steget fra The Championship til Premier League kan være langt og vanskelig er atskillige ganger bevist. Og det er i ferd med å bevises igjen. De tre nykommerne, Luton, Burnley og Sheffield United har til sammen plukket ni poeng fra ni Premier League-runder. Luton feiret sin aller første Premier League-seier borte mot Everton, mens Burnley vant sin første for sesongen mot nettopp Luton.

  Premier League
  Tidenes Første: Tom Lockyer Og Har Hentet Sin Aller Første Premier League-Seier, Men Det Er Fortsatt Veldig Langt Frem

  Sheffield United venter fortsatt på sesongens første trepoenger, mens de fortsatt slikker sårene etter det pinlige 0-8-tapet hjemme mot Newcastle. Neste helg venter hjemmekamp mot Manchester United, en kamp ingen av lagene har råd til å tape. Manchester United snudde til seier på overtid mot Brentford, men fremstår uansett som sesongens aller største negative overraskelse. Ryktene om at Ten Hag har «mistet garderoben» gjør ikke ting enklere.

  Mye godt i vente

  Landslagshelg er ikke akkurat noe høydepunkt, men det er mye godt i vente. Neste helg dukes det altså for Merseyside-derby mellom Liverpool og Everton ved lunsjtid lørdag, før det på ettermiddagens bys på hovedstadsoppgjør mellom Chelsea og Arsenal.

  Lørdagen blir forøvrig en godtbit av de sjeldne, når det er tv-ball fra Premier League fra klokken 13.30 til langt på kveld.

  Neste Premier League-runde:

  Premier League: Jordan Pickford
  Merseyside-Derby: Får Jordan Pickford Og Everton Noe Å Juble Over I Lørdagens Byderby?

  Lørdag:

  13.30:
  Liverpool – Everton

  16.00:
  Bournemouth – Wolves
  Brentford – Burnley
  Manchester City – Brighton
  Newcastle – Crystal Palace
  Nottingham Forest – Luton

  18.30
  Chelsea – Arsenal

  21.00
  Sheffield United – Manchester United

  Søndag:
  Aston Villa – West Ham (17.30)

  Mandag:
  Tottenham – Fulham (21.00)


  :

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen