More

  Toppserien: Luke før Lyn

  Det ble meldt «tidlig seriefinale» i Toppserien da det forrige helg ble duket for kamp mellom Vålerenga og Rosenborg, og forhåndstipset på Vålerenga-seier (til odds 2,05) holdt stikk. Det tok snaue halvtimen før Olaug Tvetdten banket inn 1-0, og da Thea Bjelde kort tid etter pause dunket ballen i krysset til 2-0 var det kjørt. Rosenborg holdt spillemessig greit følge, men det er en grunn til at Vålerenga står med 38 scoringer mot Rosenborgs 23 denne sesongen.

  Toppserien: Thea Bjelde, Vålerenga
  Målscorer: Thea Bjelde, Vålerenga

  Vel har Rosenborg spilt én kamp mindre, men det føles uansett som om serien allerede nå er noe nær avgjort. Hovedstadsjentene har ni poengs luke i tet, og er etter dusinet spilte kamper fortsatt ubeseiret. Lørdag venter hovedstadsoppgjør mot erkerival Lyn, men det er vanskelig å se at de røde og hvite, eller noen andre, skal kunne stoppe dette Enga-toget.

  Kanariene flyr høyt

  Rosenborg virker sjanseløse på å kunne innhente Vålerenga, og må nå heller se seg over skulderen. Lillestrøm følger nemlig hakk i hæl, etter forrige helg å ha hentet sin tredje strake seier. Åsane og Røa ble slått med totalt 4-1, før det i forrige runde var Lyn som fikk unngjelde i LSK-hallen. Og det var tidligere Lyn-spiller Emma Stølen Godø som med to scoringer senket tidligere lagvenninner.

  LSK er på sporet av pallplassering, men skal ikke ta lett på helgens batalje. Turen går til Bergen, der Åsane venter med nyvunnet selvtillit etter forrige helgs 1-0-triumf i bunnoppgjøret mot Avaldsnes. Oransjetrøyene er nå over streken, og det er faktisk bare tre poeng frem til plass midt på tabellen. Lillestrøm vant omvendte oppgjør med 3-1, men seieren mot Avaldsnes gir garantert blod på tann.

  Les også: FA-cupfinale mellom byrivaler

  Formsvikt

  Etter en klart godkjent sesonginnledning har John Arne Riises Avaldsnes falt helt av lasset de siste ukene. Siste tre serierunder har gitt totalt 1-6 over to kamper mot Åsane, mens det endte med 0-6-nederlag mot Rosenborg. De røde og hvite er nå helt nederst på tabellen i Toppserien, og programmet fremover er ikke det enkleste.

  Toppserien: Luke Før Lyn Hanna Dahl Toppserien
  Nedtur: Hanna Dahl Og Avaldsnes Er Inne I Tung Periode

  Lørdag venter Stabæk, før det i tur og orden skal spilles mot serieleder Vålerenga, høytflyvende LSK og regjerende mester Brann. Av disse er det Stabæk man i øyeblikket ligger nærmest i å kunne ta poeng fra. Bærumsjentene gikk på oppskriftsmessig 0-2-tap mot Vålerenga, men forrige helgs 2-4-tap mot Arna-Bjørnar var en smell ikke alle så komme.

   – Det blir vanskelig å vinne fotballkamper når vi slipper inn fire mål. I dagens kamp hadde vi unormalt mange personlige feil, som gir Arna-Bjørnar både muligheter og scoringer. Dette i en kamp som vi både burde og skulle ha vunnet, men det er ikke lett når personlige feil bidrar til fire baklengs, oppsummerte Stabæk-trener Petter Belsvik etter kamp.

  BLI ABONNENT: Tegn et digitalt abonnement på Norges eneste sport- og spillavis. Første måned GRATIS

  Oddstips Toppserien:

  FAVORITTEN:

  Røa – Arna-Bjørnar

  TIPS:

  H til 1,50 i odds hos Norsk Tipping

  LURINGEN:

  Rosenborg – Brann

  TIPS:

  H til 1,70 i odds hos Norsk Tipping

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen